Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота

Състоянието на планетата е "изключително критично"
22 ное 2022 11:08, Нели Христова
390
Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота
Снимка: Pixabay

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си, включително намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично". "Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула", се казва в репортажа на суперкомпютъра.

"Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува."

Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи -  от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите - ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като свършат пчелите, ще ни направят храни от нефт - те и сега ги правят. Но, уви, първа ще свърши питейната вода.
238
2
 
17
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДМЯНАта преди 1 година
"Компютъра ми каза" мозъци явно нямаме да мислим! Цивилизования свят ще свърши да , но не през 2050 ОТ ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРОМЕНИ КЪМ ПО- ЗЛЕ ! Ние вече ги виждаме наченките - миграция от трети страни ,смесване на расите с още по двупотопни за създаване на още по глупаво население,премахване на физическите пари от правителства за да се ползват виртуални ,отнемане на човешкия труд с почти умни роботизирани камьони, автобуси, линейки... консуматорството ще е основен начин правителството(да единно правителство по целия свят ) И НЯМАДА ПРИТЕЖАВАТЕ НИЩО И ЩЕ СТЕ ЩАСТИВИ!
237
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ще се мре някога, е ясно, но без путинските гъ-з-оливци щеше да е малко по-поносимо.
236
3
 
9
 
! Отговори
До смешници преди 1 година
Нали уж днес ви бяха хванали бе, избягалите от психото?
235
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До смешници Пиян ли си или дрогиран?
234
12
 
8
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Затова руснаците взеха нещата присърце и живота ще си продължи, само Украйна няма да я има и САЩ ще стане обикновена държава... сега също е такава ама си мисли че аха да лапне целия свят.
233
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това живот ли е. По цял да ти се изказват умници-политици по телевизията и от трибуните. И най-корав човек би хвърлил топа от психотормоза.
232
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракия от нефт не става.
231
3
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Минетко "И сега ко праим?" Питате кой ке остане Жив? Ми конете и магаретата ще измрат, а катърите с петолъчките ще останат живи и ще се разхождат с радостни шкембета със знаменца по пустите площади, но няма да има кой да им ръкопляска, както по времето на бай Тошо!
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да умре всичко живо. Хле-барките ще продължат да си щъкат, медузите и еуглените. Комарите - не, щото няма да има кръв.
229
1
 
16
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Кой живот ще приключи? На хората ли или на всичко живо на земята ? Ако е само на хората няма проблем.
228
8
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Аз съм на 17 хиляди години, но от както коня оплоди магарицата и се роди катър и му сложиха след 1944г петолъчка на челото, няма веке ко да се оре и както пише в компутера до 2050 година повече коне и магарета нема да има - само катъри с петолъчки на челото!
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оле 28 г. Тик-так, тик-так.
226
3
 
10
 
! Отговори
Милан преди 1 година
Края на драскачите които се самозоват журналисти, кога? Или те ще продължат да дращят бълвочи и след края...🤔
225
7
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Тия лозунги сме ги слушали на всяка петилетка по времето на така наречения Развит Социализъм. Та един, ром у село, откpадна, зaкла, одpа, опeче на шиш и изяде един кaтъp, като закопа кoкалите с всички мaгapeшки почeсти и ги зaтрупа с кaмъни. Рома забогатя от кpажби на кaтъpи.. След 100г, учени, историци при рaзкопки откриват човешки скeлeт прeгърнал скeлета на кaтъp и една чеpвена пeтoлъчка. Нaходката я кpъщават Кaтър Кoмyнист от епoхата на рaзвpата след епохaта на клaтикypeцa - Чaлгaтa!
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде де, откога съм опукал пуканки и отворил биричка..... на първи ред съм
223
5
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Вчера един катунар ми лопа на вратата, тъкмо си бях включил лаптопа да лопа по клавиатурата. - Измръзнах бате, дай да ти изчистя кюнците и комина за да може да си гориш дървата без пушек, че опуши градчето и не мога да живея близко до теб. Ще отида да накълцам дърва от гората да ти продам, че жената ме чека да правя и осмо дете, за да взема пари от хазната! - Ми, в момента немам интернет връзка, треба да видя как може да ви се увеличи плащането за раждане на повече деца, за да има повече дърва!
222
7
 
4
 
! Отговори
До 262 преди 1 година
Спокойно. Това можи бе ще стане някъде след 120 години но няма гаранция.
221
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли точна дата, че съм канен на прасе, да не стане сакатлък...
220
4
 
25
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
"Чистите автомобили" замърсяват околната среда повече от "мръсните автомобили". Промиването на мозъци продължава. Човечеството ще се погуби от собствената си простотия.