Слави поведе bTV на битка с Биг Брадър–праща 16 души на самотен остров

Телевизията стартира мега-успешните риалити шоута “Survivour” и “Pop Idol”
12 юни 2006 17:34,
Слави поведе bTV на битка с Биг Брадър–праща 16 души на самотен остров
Участниците в "Survivor" ще бъдат пратени на самотен карибски остров. Снимка: Корбис

След като понесе няколко големи рейтингови удара от страна на Нова Телевизия и риалити предаванията й “Биг Брадър” и “Стар Академи”, bTV започна да се съвзема и реши да отговори подобаващо като реализира в български вариант едни от най-гледаните риалити предавания.

Това са преминалите с огромен успех “Survivor” и “Pop Idol”. На екипа на Слави Трифонов и компанията му Seven Eight productions е възложена задачата да заснемат БГ варианта на “Survivor”, който все още си няма българско заглавие.

Survivor е реализиран в над 55 държави по целия свят и представя на зрителите живота на 16 участника, които трябва да оцелеят насред океана, на самотен остров, без ток, вода, храна, магазини и цивилизация.

След две седмици започва кастинг за набиране на участниците в предаването, като bTV, заедно с изпълнителния продуцент, ще подбере 16 физически здрави, изключително издръжливи и готови на всичко, за да победят българи (8 мъже и 8 жени), които ще бъдат разделени на две племена. Участниците ще бъдат пратени на самотен Карибски остров.

Предизвикателствата, които участниците трябва да посрещат, ще изпитват постоянно тяхната издръжливост, логическо мислене и воля. Средата, в която са поставени, ще провокира различните страни от характера им.

Отборът, който не се справя с поставената задача, ще трябва да гони чрез тайно гласуване един от своите. Изгоненият незабавно следва да напусне острова. За отборa победител обаче ще има награди.

Моментът, в който останат само 9-има оцелели – племената се сливат в едно и тогава ще станем свидетели на най-истинската и ожесточена битка за оцеляване – всеки срещу всеки. Наградите вече не са отборни, а единични.

Продуцент на риалити формата, изобретенa от певеца Боб Гелдоф, номиниран 4 пъти за нобелова награда за мир, е bTV, съвместно с британската фирма Castaway. Техническото осъществяване поемат американската компания, с офиси в Лос Анджелис и Маями – Promofilms – заснели над 40 предавения Survivor в цял свят.

Освен това bTVще се пробва и в музикалните риалити програми, като направи и свръхпопулярното в Америка “Pop Idol”. В шоуто, по подобие на “Стар Академи”, ще бъдат предствени всички музикални стилове, които са желани от българските зрители.

Кастингите за участие ще се проведат на територията на цяла България, а журито ще бъде от трима известни в музикалните среди личности. Наградата е ексклузивен договор с “най-голямата и успяла българска музикална компания”, която засега не се споменава.

Новите предавания са заложени в есенната програмна схема на bTV, но няма точна дата, на която ще стартират, обявиха от телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание