"Фермата" навлиза в нов свят, клонира се

Двама нови фермери посрещат желаещите да спечелят 100 бона
16 авг 2019 11:36, Александър Попов
19
"Фермата" навлиза в нов свят, клонира се
Фермерът Росен. Снимка: bTV

Петият сезон на "Фермата" ще върви под мотото "Нов свят". И зрителите ще видят новостите още със старта на риалитито на 6 септември в ефира на bTV. Две групи участници ще влязат в две отделни ферми, като фокусът тази година ще бъде поставен върху социалното разделение в обществото ни.

Всяка от двете ферми ще има свой наставник, който ще се стреми да предаде ценности като трудолюбие и уважение към земята и традициите. Това са опитните фермери Марин Петров и Росен Николаев. Двамата ментори ще напътстват участниците как да изградят стопанствата си сами, като отглеждат зеленчуци и се грижат за животните. Както обикновено, всяка седмица те ще дават и специалните задачи на играчите, а в края й ще проверяват и оценяват труда им.

Още по темата
Марин е имал труден и изпълнен с предизвикателства живот в града. След поредица от съдбовни промени той и семейството му решават да се върнат да живеят на село. Пътят им ги отвежда в с. Торὸс, където започват да се занимават с животновъдство и с отглеждане на био зеленчуци, плодове и подправки. Преди години Марин разбира, че познатият му бурен тученица е изключително полезен за човешкото здраве. Откритието го вдъхновява и семейството решава да произвежда песто. Днес те вече разполагат с цех за преработка и производство на песто от тученица, каквото няма никъде по света.

"Искам да науча новите фермери най-вече да не се предават. Да им кажа, че разлика между хората на практика няма. Разликата е единствено и само в мисълта и в смелостта да направиш това, което искаш", казва Марин. Според него един успешен фермер трябва да притежава богата палитра от личностни качества и умения, защото работата в едно семейно стопанство изисква да бъдеш и строител, и детегледачка, и психолог. Във „Фермата“ Марин ще следи за честното разпределяне на задачите в неговия отбор.

Росен има собствено стопанство, в което отглежда различни животни. Гордостта му е изградената с много труд конна база.

"Модерната ферма на 21-и век изисква същото, което е изисквала и фермата на 18-и век – работа от сутрин до вечер. Ако участниците са разглезени, няма да им е никак лесно. За да имат достатъчно храна и удобства, ще трябва да се потрудят. Кравата не се интересува кой я дои, просто някой трябва да го направи", споделя преди началото на шоуто Росен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ФерматаСаня Борисова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
безработен висшист преди 4 години
Предпочитам да си живея във Фермата т.е. в моя къщичка на село да си доя кравата или козите, да си гледам кокошките и овощните дървета от ябълки, праскови, кайсии, круши, череши, дюли и градините с домати, краставици, чушки, картофи, тикви, ягоди и т.н. т.е. да се издържам и изхранвам с моя собствена произведена храна, пред това да работя в големия град ако ще и да е за заплата 2000 лв на месец. Първото ще ме направи по щастлив пред второто. И е по здравословен начин на живот. Сред природата тр
16
1
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРАСАМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
15
0
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА. СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА. ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО.
14
1
 
2
 
! Отговори
Зрител преди 4 години
Фирмата тази година ще има сериозна конкуренция от формата на Нова тв " Игри на волята".
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
80% от българите гледат риалитита. Проф. Иво Христов беше прав...
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна скука.. кой ти гледа цепене на дърва по 2 часа на ден...
11
3
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Абе тия няма ли да се хванат на нормална работа(поточните линии плачат за кадри дето трябва да могат да работят на десетина позиции за една заплата 600-700лв)?
10
2
 
6
 
! Отговори
до House M.D. преди 4 години
80%
9
6
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Някой гледа ли това пошло предаване?
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година се въртят няколко шоута, като настъпи есенния сезон и не се произвежда някакво качествено съдържание в България.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
продължават да ни заливат с простотии!
6
0
 
8
 
! Отговори
Korean soup преди 4 години
До 4: Аз пък смятам, че мачовете от ВЛ на Англия са по интересни, ама пък те нямат нищо общо с темата, нали така.
5
2
 
18
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
"Новият" стар свят на опосумските "тарикатски" манипулацийки.
4
8
 
19
 
! Отговори
Гошо чобану преди 4 години
Едно силно чалгарско предаване.Нема нищо общо с ферми,крави,овци и кози!Пълна тъпня!
3
5
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Толкова ли е интересно?! Аз смятам че "Голи и уплашени" е по-интересно.
2
9
 
13
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До komentatorДа има. Единственото БГ реалити което гледам с интерес.
1
8
 
16
 
! Отговори
komentator преди 4 години
Сериозно, без да искам да обидя никой, има ли някой тук който е издържал дори една пълна серия на това предаване. Като цяло обичам такива формати, но българският начин на заснемане и плоският сюжет ме изнервят на втората минута. В гласуването нямат право да участват роднини на участниците или служители на продуцентската къща.