Рокади и нови главни редактори в новините на bTV

Веселина Петракиева сменя Гена Трайкова
32
Рокади и нови главни редактори в новините на bTV
Снимка: bTV

Подуценти с дългогодишен опит стават главни редактори на две от подразделенията на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV.

След напускането на Гена Трайкова, отличеният с много награди продуцент на bTV - Веселина Петракиева, поема поста главен редактор на bTV Новините, съобщиха от телевизията.

Искра Владимирова, която е дългогодишен изпълнителен продуцент на "Тази сутрин", заема мястото на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания.

Още по темата

"Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип", коментира Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 г. Тя е четирикратен носител на наградата "Продуцент на годината" от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV. Преди това тя трупа опит в ТВ журналистиката в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG.

Веселина Петракиева започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата "Думите", издадена през 2008 г.

Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на bTV, както и за реализирането на предизборни тв дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на "Тази сутрин" от 2014 година и под нейно ръководство сутрешният блок на bTV затвърждава водещата си позиция по отношение на доверие и въздействие сред зрителите.

В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в "Тази сутрин". Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто "Нека говорят…". Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
редактори,началници ,собственици се сменят , Но турските сериали Никога ! От 30г в праймтайма на бтв 20ч. турски сериали ! има ли друга такава държава на Земята?
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едни такива хубавички... палавички.... ебливички....
24
1
 
6
 
! Отговори
само силно наведени преди 3 години
само силно наведени послушковци могат да се кандадитират и спечелят възлово място в крававефермата .Заплатите са 6 цифрени затова да може да с епромиват по-вече мозъци от малкото хора които са останали дето мислят останалите се купуват като му дойде времето те не четат и не пишат и н еработят
23
1
 
5
 
! Отговори
ХА ха преди 3 години
ХА ХА ХА
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ферхунде не може ли да поеме тази отговорност?!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече от Божков ТВ изтриха божковските метежници!
20
4
 
20
 
! Отговори
ДЕМЕК преди 3 години
демек нищо няма да се промени - в сътрешния блок ще продължават да ни ТЕРОРИЗИРАТ с *** сашко кадиев + майка му в кое ли не предаване постоянно да ни ги навират, А ВЕЧЕР некадърния *** цикатридинис за капак. НЕ МЕРСИ ЩЕ ПРОПУСКАМ BTV и за напред
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от бТВ ...голяма натягане на сащ )как се мазнеше тоя с очилата от 120 минути ,аз го мислех за пич
18
8
 
14
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
идват избори и бойко стяга редиците! напред другари!
17
3
 
23
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Трябва да си мноооооого пpocт, за да гледаш новините на бтв и нова! Ама мнооооого
16
3
 
15
 
! Отговори
Млад Меринджей преди 3 години
Ща счупя тоз тиливизор!
15
5
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Никоя не познавам от тези...женички,ама сигурно са...кадърни.Да не спират в...никакъв случай...босффорските сериали,щото само тогаз не се говори за...короната и мой да...релаксираме.
14
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На трите национални телевизии БНТ, bTV и NOVA гледам само прогнозата за времето. Останалото не струва, особено турско-индийските сериали и тека наречените реалитита.
13
14
 
6
 
! Отговори
Путин срина русия преди 3 години
На всички, които казват, че bTV, Нова и БНТ не са обективни и лъжат: Пуснете си единствените телевизии, които обективно отразяват колко е проспериращ икономически, финансов и интелектуално република руския - ОРТ и Алф АТАКА. Ако случайно отидете да живеете там и след първите 5-6 месеца, се чувствате като в бедняшки арабски квартал, а покрай вас съмнителни типове живеят като бейове (приближените до мафията на другаря Путин) - отново си пуснете ОРТ и Алф АТАКА и напрежението ще премине :D
12
2
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Cartoon Network гледам :)
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой изобщо гледа ли ги тия измислени телевизии дето си менкат мисирките.
10
2
 
29
 
! Отговори
чудя се? преди 3 години
Скоро разбрах, че журналистите били висшисти! Даже имат дипломи с такава специалност. Чудя се какво учат само?
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антончо, кажи като беше миналата година на един малко по-закътан плаж с твоят женствен приятел как си делихте една розова възглавничка и се пощипвахте цял ден нежно. Така се става директор... :)
8
4
 
34
 
! Отговори
забелязвам преди 3 години
Хекимят стана много мазен и угоден - та е нормално да напредва в кариерното развитие. Никога не ме е впечатлявал като журналист.
7
9
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Абе защо спряха онова "забавно шоу!" На Цикаридис..няма ли да измислят нещо свястно в тази телевизия?Отдавна не гледам и Бойковия рупор за хвалебствия и дитирамби Нова телевизия!