Пак връщат делото "Чората" за събиране на доказателствa

Военноапелативният съд не се произнесе с присъда
Обновена: 18 окт 2010 11:49 | 22 юли 2010 18:42,
38
Пак връщат делото "Чората" за събиране на доказателствa
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военноапелативният съд върна делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, за събиране на нови доказателства, съобщиха от съда.

След като в края на май съдът определи, че ще се произнесе с присъдата до месец, днес стана ясно, че решението се отлага.

Процесът ще продължи през септември, за когато е насрочено поредното заседание по делото.

Още по темата

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция "Респект".

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но медицинска експертиза доказа, че смъртта му е настъпила вследствие на нанесените му удари.

Подсъдими за смъртта му са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски, както и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

Майор Писов вече бе осъден на 18 години лишаване от свобода, а останалите получиха по 16 години затвор. Делото обаче бе връщано няколко пъти от Върховния касационен съд за доразглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Ангел Димитров - Чората
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пандиз за куките да им дойде акъла. ако беше някой беден люлински автокрадец до сега да са го запердили за 5-6 години.хайде г-н Цветанов акция КУКИТЕ :)))
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А как ли бихте "разсъждавали" когато дойде някоя кука и ви убие вас, скапаняци? Убийците да заминават в затвора. N1-*** и неграмотен си, N2-утре ако дойдат и убият теб, на същия ден ще се появи *** като теб, който да се радва на смъртта ти, без значение дали си виновен. Същото важи и за N3.
4
7
 
4
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
Чората сигурно си е бил културно платил да го пуснат, а полицайте го пребили до смърт. Нормално е сега да ги съдят до дупка - иначе лош имидж на съдийският бизнес ще излезе. Клиентите им трябва да са сигурни, че ще получат това, за което си плащат!
3
1
 
3
 
! Отговори
Taxas my mangela преди 13 години
Za Corata az imam edna prisuda -TAXAS MU COREBE..
2
5
 
3
 
! Отговори
milicioner преди 13 години
q milicionerite koito prebivat hora do smart , da lejat v zatvora.malko sa im 18 po 36 zaslujavat jalkite milicioneri, koito hem pari vzimat , a kato im spart parichkite pochvat da biqt.
1
10
 
6
 
! Отговори
Someone преди 13 години
Ченгетета позволили си произвол и мислейки се за "над закона" да ходят зад решетките! Да не са го пребивали до смърт!