Погребаха Ангел Димитров-Чората

Погребението на Чората, починал по време на полицейско задържане, бе днес в Благоевград
11 дек 2005 16:23,
Погребаха Ангел Димитров-Чората
Снимка: Corbis

В Благоевград в неделя бе погребан Ангел Димитров-Чората. 38-годишният благоевградчанин почина на 10 ноември вечерта при полицейско задържане в рамките на операция "Респект".

По данни на полицията Чората се е занимавал с наркоразпространение и със сутеньорство.

Първоначалната информация след трагичния инцидент бе, че причина за смъртта на Димитров е кардиогенен шок. Преди дни, след повторна разширена съдебно-медицинска експертиза, бе оповестено, че смъртта е настъпила вследствие на упражнено насилие по време на ареста.

На 8 декември министърът на вътрешните работи Румен Петков се срещна с роднините на Димитров и им се извини за действията на полицията, като ги запозна и с кадровите промени в РДВР-Благоевград.

Тази сутрин телевизия BBC излъчи репортаж за България, в който за пореден път вниманието бе фокусирано върху проблемите с престъпността у нас. Според медията страната ни трудно ще стане част от ЕС при това високо ниво на престъпност и при невъзможността на властите да се справят с нея. 

Според лидера на ДСБ Иван Костов до смъртта на Чората се е стигнало до публично подстрекателство, след като министрите на вътрешните работи Румен Петков и на правосъдието Георги Петканов са препоръчали на служители от МВР да действат с "всички средства на ръба на закона" и дори "да го прекрачват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание