Обвинението иска потвърждаване на присъдите по "Чората"

В момента във Военноапелативния съд текат пледоариите по делото
19 май 2010 15:33,
29
Обвинението иска потвърждаване на присъдите по "Чората"
Единият от подсъдимите по делото - майор Мирослав Писов. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска поиска потвърждаване на присъдите от общо 82 години затвор на петимата бивши полицаи, обвинени за смъртта на Чората.

В момента във Военноапелативния съд текат пледоариите по делото. Те са при закрити врати заради използвани СРС-та в хода на разследването.

Още по темата
Майка на Чората – Ангелина, коментира пред журналисти, че се надява присъдите да бъдат потвърдени. Тя изрази опасение, че по делото може и да настъпи обрат, но заяви, че в такъв случай ще заведе дело в съда в Страсбург.

По думите й процесът е ясен и е трябвало да приключи още първата година, а вече се точи 5 години.

„Сигурно ще чакат детето да порасне, да стане студент и да види нашето правосъдие“, коментира Ангелина Димитрова, имайки предвид внука си.

Ангел Димитров – Чората, почина през ноември 2005 г., по време на ареста му при полицейската операция "Респект" в центъра на Благоевград.

Подсъдими за смъртта му са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

Майор Писов вече бе осъден на 18 години лишаване от свобода, а останалите получиха по 16 години затвор.

Делото е връщано няколко пъти от Върховния касационен съд за доразглеждане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Да го бяха поканили на кафе, ама преди това да го питат кога ще му е удобно, а?!?!?В Бг май всеки един айдук има повече права от останалите простосмъртни....Жалко за момчетата, жалко и за тия, които се опитват да вършат някаква работа в полицията....
26
2
 
1
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
ДО 27 ПЪРВО КОЛЕГА СЕ ПРЕДСТАВИ И ТОГАВА С ОБИДИ СЕ ЗАЕМИ.СТРАХ ТЕ Е ОТ ДАНС А МОЖЕ ДА ОБИЖДАШ.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бих ти пожелал такива като Чората да *** жена ти и дъщеря ти и да тровят с наркотици сина ти.Тогава да те видя,дребно злобарче,как ще разсъждаваш.Но няма да падам до твоето ниво.
24
2
 
2
 
! Отговори
НЛО-нср преди 14 години
НЕ САМО ЧОРАТА И ДЖИДЖИ ДС ИЗБИ ДОСТА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА 20 ГОДИНИ.НАГЛИТЕ ИЗБИВАТ НЕУДОБНИТЕ ЗА ДА ДЪРЖАТ ДРОГАТА ПОД КОНТРОЛ.СЛЕД КАТО И ДАНС НЕЗНАЕ КОЙ ПРИТЕЖАВА ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗАР И СЕ ДВИЖИ ПО БАЗОВИТЕ РЕЛЕЙНИ СТАНЦИЙ НА МТЕЛ-ГЛОБЪЛ-ВИВАКОМ-МО И МВР ТОГАВА ИМА НЯКОЙ ДА ГО КОНТРОЛИРА НЕЗАВИСИМ ОТ СЕМ.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този на снимката полицай ли е ????
22
1
 
5
 
! Отговори
РОСЕН преди 14 години
България има нужда от работеща полиция а не от полицейщина Не може да има двоен стандарт за полицаи които убиват крадът безчинстват Всички трябва да сме равни пред закона вклюючително и Чората Нима си мислите че той не е имал полицейски чадър през времето на далаверите си ? Е лъжете се ! Вижте само имената на КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ и ще Вистане ясно за какво говориме
21
2
 
4
 
! Отговори
Polkovnika преди 14 години
Policaite sa nevini,te sa si izpalniavali slyjebnitesi zadaljeniia po zadarjaneto no tozi Merzavec Chorata.Prestapnici kato Chorata ne triabva i minyta da stoiat na svoboda,a da badat zad recnetkite.Obcntestvoto niama nyjda ot xora koito prodavat droga i xora koito ni razvaliat decata.
20
6
 
5
 
! Отговори
бг преди 14 години
Не веднъж писах,че българския полицай е една голяма топка от злоба,некадърност и завист! Наглите милиционерчета трепат от завист,защтото не могат нито да докажат от каде са парите на хора като Чората нито са сигурни,че са изкарани по престъпен начин! Те затова са го убили,що немат акъл да работят за повече от 700лв. А на тоя дето им дава власт на комплексарите 30г. затвор за да се сетят,че власта е преходна! Ако има истина не трябва по 16г. но поне по 10 ще им е достатъчно да премислят!!!!
19
7
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Когато мечка убие човек, после я застрелват. Тия "полицаи" (кавичките не са случайни!) СА УБИЛИ ЧОВЕК. Другото е ТИНТИРИ - МИНТИРИ! Присъдата трябва да се потвърди!
18
2
 
4
 
! Отговори
ihhhhhhuuuuuuu преди 14 години
от затвор се излиза, ама от там дето е ЧуРЪтъ, ние. какво ми го възхвалявате тоя бандит
17
4
 
4
 
! Отговори
селянин преди 14 години
Абе какво се занимават с тези.То е ясно ,че са виновни.Да им изплющят по една условна присъда и хайде да бягат да бачкат.
16
2
 
6
 
! Отговори
he преди 14 години
По повод убития от мечка човек в едно родопско село,имаше изказване: "Когато човек убие мечка,отива в затвора,а,когато мечка убие човек?"Аналогично,когато престъпниците тормозят цял народ,никой не ги закача,а,когато бъдат убити какво следва?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо ли си мисля,че,ако имаше видеоматериал тези момчета,въобще нямаше да стигнат до съд.
14
0
 
1
 
! Отговори
Mitko преди 14 години
Dnes tochka BeGe pak se izloji, ama kakto vingagi be:))) Alouuu jurnaliata i tehnite malki nedorasli nabirachi na tekstove: Tova na snimkata e Boris Mehandjiiski, a ne Maoir Pisov be da vi se pikam v ustite:)))
13
0
 
5
 
! Отговори
s преди 14 години
Първо това на снимката не е Писов, и второ майката на Чората се казва Адрияна, а не Ангелина. Dnes.bg, моля ви представяйте вярна информация!
12
7
 
9
 
! Отговори
FEAR преди 14 години
Браво на момчетата така трябва да се действа срещу престъпниците в страната, дето кой знае колко души са почернили.
11
4
 
6
 
! Отговори
РОСЕН преди 14 години
До 9 А какво ще кажеш за тримата полицаи които заприличаха на *** крадящи нафта Тях кой да ги съди?
10
8
 
13
 
! Отговори
8791 преди 14 години
Орден "Стара планина" за момчетата!Че са отстранили част от тумора,разяждащ България!
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
крайно време е в РъБъ да се въведе специална защита на полицаи участващи в специални операции. Не стига че оня наркодилър и кво ли още не да го нарека им е оказал съпротива ами на всичкото отгоре те са виновни, че при задържането му са употребили сила.
8
9
 
6
 
! Отговори
РОСЕН преди 14 години
За всяко престъпление има наказание При превишаване на правата по време на задържане сме на първо място в ЕС Що народ си отиде на оня свят от полицеиските арести и виновни няма според МВР Оставете съда да си свърши работата В материалите по делото има много неща които са прикрити и унищожени Тефтерчето с имената на много :кредитополучатели:вече никъде не се споменава В полицейска държава полицаи не се осъждат