Трима от "Килърите 2" остават в ареста

Янко Попов, Васил Костов и Райчо Стойнев обвинени в убийството на Румен Рачев
Обновена: 18 окт 2010 11:44 | 27 авг 2010 15:50,
19
Трима от "Килърите 2" остават в ареста
Васил Костов – Васко Кеца. Снимка: БГНЕС

Шуменският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Янко Попов – Туци и Васил Костов – Васко Кеца и Райчо Стойнев, обвинени за организирането на убийството на бизнесмена Румен Рачев преди година в Шумен.

Съдът днес прецени, че са събрани достатъчно годни доказателства за съпричасността им към престъплението. Освен това магистратите смятат, че има опасност при по-лека мярка те да извършат ново престъплвение.

Според прокуратурата има доказателства, че Васил Костов е бил в Шумен в нощта преди убийството и в деня на стрелбата по Рачев.

Още по темата
За това време той е провел няколко телефонни разговора с физическите извършители - Георги Георгиев и Владимир Филев, на които по-късно е осигурил и убежище.

Според държавното обвинение Янко Попов е помагал с транспорта на физическите убийци на бизнесмена и им е осигурил оръжието.  

Адвокатите на Васил Костов днес поискаха да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, защото здравословното му състояние било влошено – страда от исхемична болест на сърцето, има увреждания на белия дроб и хипертонични увреждания.

Окръжният съд обаче не уважи искането им. И защитниците на Васил Костов, и тези на Янко Попов заявиха, че ще обжалват днешното решение пред съда във Варна.

Румен Рачев е обвинен, че е укрил физическите убийци на Рачев в хижа край Самоков. За това е свидетелствал анонимен свидетел по делото. Според прокуратурата Стойнев, по нареждане на Туци, е купил автомат Калашников и пистолети, един от които отговаря по описание на оръжието, с което е убит Рачев.

Той е обвинен и за незаконно притежаване на голямо количество на боеприпаси.

Янко Попов, Васил Костов и Райчо Стойнев бяха задържани във вторник при операция "Килърите 2" и са обвинени за организирането на убийството на бизнесмена Румен Рачев на 3 юли миналата година в Шумен.

"Килърите 2" бе продължение на полицейската операция от 23 юли, при която бяха задържани няколко души за убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев. Сред задържаните бяха и Васко Кеца и Туци, но по-късно съдът ги освободи от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Туцо преди 13 години
Дано ги осъдят до живот тези !!!Прякорът на Янко Попов е Туцо а не Туци!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези още преди да бъдат задържани и вече са много болни. Българските обвиняеми са най-болните в света. Чудя се, как имат сили да живеят и да извършват убийства, кражби, измами и т.н., като са толкова болни.
13
0
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
"Румен Рачев е обвинен, че е укрил физическите убийци на Рачев в хижа край Самоков." -Даже убития е обвинен, че е укрил физическите си убийци - браво на обвинението и на заспалите редактори тук
12
0
 
12
 
! Отговори
?? преди 13 години
Според мен основната диагноза от която страдат е:Боли ги к*а за това, което мисли обвинението!
11
2
 
16
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
15 от най-мастите адвокати заслужават по 150 години затвор за всеки
10
3
 
11
 
! Отговори
аз преди 13 години
До Иво:Напълно съм съгласна с теб! Толкова много крадене беше нечовешко!! Сигурно навсякъде по света, който се докопа до власта си взема малко или много, но нека и да се виждат някакви дйствия. Нека има силна политическа воля както в момента!
9
8
 
2
 
! Отговори
Още болежки преди 13 години
Днес адвокатите на Янко Попов-Туци поискаха той да бъде освободен под домашен арест, като изказаха опасения за здравословното му състояние. Те представиха документ от самоковската болница, че е с мозъчно заболяване, както и решение на ТЕЛК за 95% инвалидност и 150 лева пенсия.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не им ли омръзна вече на тия адвокати да излизат с тоя изтъркан номер - колко са им болни клиените.Аз пък питам" "Има ли здрави престъпници и убийци?"......
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
??????????"Румен Рачев е обвинен, че е укрил физическите убийци на Рачев в хижа край Самоков"????????????
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората си гледат работата остава и вие да си гледате работата и всичко ще се нареди.
5
1
 
11
 
! Отговори
м преди 13 години
Никаква прошка за тези!
4
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аре аман от тез акции и пиари на гербаджиите бе !Не виждате ли ,че в тази държава нищо не става и нищо не помръдва напред,а само назад!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"защото здравословното му състояние било влошено страда от исхемична болест на сърцето, има увреждания на белия дроб и хипертонични увреждания."а ломбагото, ишиаса и дисковата херния, нощно напикаване и насиране къде ги пропуснахте в диагнозата? памперси има ли достатъчно в ареста? има ли кой да му ги сменя там?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ее те са тежко болно страдат ..по добре да ги пуснат Кеца да си жули бело,иначе има увредено сърце.... маика мо деееба селска ***
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде,почна се.Единият вече е болен,остава идугите да се разболеят или да ги нападнат бълхи.