Повторение на "Килърите" – Кеца и Туцо пак в ареста

При друга операция "Каналджиите" арестуваха още петима
24 авг 2010 09:07,
111
Повторение на "Килърите" – Кеца и Туцо пак в ареста
Снимка: БГНЕС

Две паралелни полицейски операции са стартирали рано тази сутрин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че едната акция е отново "Килърите", която е повторение на операцията, свързана с покушението над Юри Галев.

В Самоков и Червен бряг са извършени арести на извършители и съпричастни за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Отново са арестувани Васко Кеца и Янко Попов-Туцо, който беше обвинен като поръчител на покушението на самоковския бизнесмен.

Двамата обаче бяха освободени от съда след задържането им поради липса на доказателства, което предизвика бурни реакции и коментари на премиера Бойко Борисов и на Цветан Цветанов.

Заедно с Васко Кеца и Туцо в района на Самоков е задържано лице, което е укривало край Говедарци извършителите на покушението на Румен Рачев.

42-годишният бизнесмен Румен Рачев от Шумен бе застрелян пред болницата в града на 3 юли 2009 г. Той бе прострелян близо до джипа си, марка "Инфинити".

В Силистра пък е извършена още една полицейска операция, при която е разбит канал за крадени коли. Петима души са задържани в операцията с кодове име "Каналджиите". 

Тарторът на групата е Иво-Заспалия от Силистра.

Останалите задържани са Наско-Бомбата, Краси-Парцала, Валери и Бисер. Четиримата не са криминално проявени.

Претърсени са няколко адреса. Установено е, че имот в едно силистренско село е оборудван като работилница, в която се манипулират рамата, пребоядисват се крадените автомобили.

На други адреси се е извършвала подготовката на фалшивите документи за предстоящата регистрация и продаването на колите.

Още по темата

Установени са няколко продавани луксозни автомобили марки BMW, Мерцедес, Фолксваген, Ауди.

Едни от последните регистрации са на Мазерати, регистрирано през юли тази година. Този автомобил е бил обявен за откраднат през май в Италия.

Открит е и автомобил Фиат пунто, отново откраднат в Италия. Той също е регистриран тук в България.

По време на разследването е установено, че тарторът Иво-Заспалия си е купил апартамент в Банско.

Операцията продължава с документиране на цялата престъпна дейност на петимата задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
МИСЛЕЩ ГРАЖДАНИН преди 13 години
АКО ТЕЗИ СА ИЗТРЕПАЛИ ТОЛКОВА ХОРА , ОЩЕ КАТО ГИ ОСВОБОДИ СЪДЪТ ПЪРВИЯ ПЪТ ЩЯХА ДА НАМЕРЯТ НАЧИН И ДО ЧАСОВЕ ДА СА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ....НЕЩО СТАВА , НЕЩО НИ БАЛАМОСВАТ ...ТОЯ ЦВЕТАНОВ СЕ ДЪРЖИ КЪМ СЪДА КАТО "СЕЛСКИ ПЪДАРИН" ... СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ТЕЛЕВИЗИОННИ ИЗЯВИ
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и какво от това, че ги тормозят? А дали тормозят тези, които трябва, или само тези, които трябва да разчистят заради бизнеса си?
103
2
 
9
 
! Отговори
кк преди 13 години
Държавата се стяга. Престъониците на този мометн може да се разминват с ефективните присъди, но определено не им е лесно напоследак. Давай Цветанов само така
102
1
 
3
 
! Отговори
до89 преди 13 години
И като са мишоци да вземем да не ги закачаме а? Да си ги оставим да си правят схемтие щото има и по големи престъпници а? Да ти имам логиката
101
0
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 13 години
Оная вечер при Сашо Диков беше някакъв генерал от МВР -бивш директор на областното управление на Ст.Загора.Такива неща каза ,че ако ги беше слушал щеше да ти стане ясно за какво ново политическо ръководство на МВР става въпрос.Само да уточня ,че е направен генерал от Б.Борисов и сам е напуснал МВР след две срещи с Цветанов.Една година след напускането му обаче откриха камери и микрофони някъде из полицията и му спретнаха обвинение-първо ,че той ги е сложил ,сега че не е упражнил контрол
100
0
 
3
 
! Отговори
d. преди 13 години
KOIA E SLEDVASHTATA PLATEJNA DATA ? t.e. kOGA PAK SHTE GI HVASHTAT ???
99
7
 
3
 
! Отговори
Боян преди 13 години
Поне друго ако нямаме имаме Полиция.
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да полицаите са едни същи,но политическото ръководство е друго,а това е същественото.Точно те са хората,които настояват да си гледат работата,а не да си я гледат както съдиите.Полицията 20 години беше постаавена в положение партер.Напуснаха много кадърни хора,които не можаха да приемат,че се гаврят със съвестта им като професионалисти.Идват нови,честни момчета,които си жертват живота всеки ден.От една година полициията спря да прави свир.и на мафията,затова е толкова оплювана.
97
5
 
9
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Господин Цветанов,стига сте ни хвърляли пепел в очите,хората не са вече такива балами да ви вярват че вършите нещо.Когато видим зад решетките тези които 25 години ни продават и съсипват страната и живота ни може и да бъдете уважаван,но до тогава сте едно нищо.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави си, но все пак сме длъжни да подкрепяме истински честните полицаи и тези, които искат да работят. А, че във всяко стадо има ***, това е явно. А в нашата полиция тя е много, това също е ясно. Въпроса е да се работи правилно и резултатите в дългосрочен план няма как да не дойдат!
95
1
 
9
 
! Отговори
До 77 преди 13 години
Полицията днес е същата като преди 1 год ,същатата като преди 5 год и същата като преди 20 год.Кой им пречеше да се гледат работата.Или ония скъпи лимузини аз съм ги регистрирал в КАТ -пак служители на МВР,Във всяка една разкрита банда до сега имаше поне 1-2 полицаи.Така ,че леко с хвалбите на МВР
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 20 години се появиха новите професии-мутри и мутреси.С какво точно се занимаваха можеха да кажат единствено,тия които отговаряха за пълненето на партийните касички на областните комитети на БСП,които изведнъж се оказаха и милионери с по 20,30 фирми.Не ми вярвяте-справка GOOGLE.Така се появи мафията.Да ама мафията е алчна,не и стигаше да дере кожата само на българите,посегна и към европейските субсидии-парите на евронародите и те всички ни изобразиха като един огромен турски кинеф.
93
7
 
10
 
! Отговори
Един преди 13 години
Бойко, кога ще направите нещо истинско за тая държава, а не само да хвърляте прах в очите с разни измислени акции, операции и дивотии. Било Ви яд, че ги пуснали.... А кой разпореди да ги пуснат? Аз ли? Или някой от останлите като мен дето се чуди как отново да си плати сметките?!? СМЕШНИЦИ!!!
92
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Сега тъпата съдийка какво ще каже този път, че пак са "невинни"?Ех, корупция........
91
1
 
1
 
! Отговори
яоя преди 13 години
"Пей на кюфтетата и на шишетата,да се видиш у пара!"Пея му припева, ама за три лева - толкова:
90
0
 
0
 
! Отговори
яоя преди 13 години
"Барни ми припева, давам ти три лева,да се видиш у пара!"Барнах й припева, ама за три лева - толкова:
89
4
 
4
 
! Отговори
Komunist tctctc преди 13 години
Като не ти харесва, ходи при другаря Станишев си чопни малко от излишъка, където си разпределиха тримата разбойници.На опоскана дъуржава какво чакаш? Цветя и рози?
88
0
 
1
 
! Отговори
яоя преди 13 години
Трима музиканти канти само по тиранти ранти свирят в ресторанти ранти тиририранти тиририранти
87
3
 
10
 
! Отговори
До Крис преди 13 години
Поне тормозат ***,по времето на Станишев тиа се изживяваха като богове.сега вижте че малко посвиха перките разни 200 килограмови торби с ***
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sa6toto kato pri sergo.mi6ocite v novinite,debelite si har4at otkradnatoto