Хипертонична криза мори Пешо Сумиста

Вдигна кръвно по време на мярка за неотклонение, отлагат делото
Обновена: 4 дек 2010 05:27 | 3 дек 2010 18:08, Красимир Ангелов
92
Хипертонична криза мори Пешо Сумиста
Снимка: БГНЕС

Задържаният при операция "Килърите" Петър Стоянов – Сумиста получи хипертонична криза по време на заседание в шуменския окръжен съд, който трябваше да гледа искане за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека.

Председателят на съда Нели Батанова повика екип на "Спешна помощ" и пристигналите медици поставиха на Стоянов диагноза "хипертонична криза", след като измериха кръвното му налягане в граници 180 на 90.

След намесата на медицинските екипи в съдебната зала на задържания бяха поставени две инжекции за сваляне на кръвното налягане, а Нели Батанова назначи тройна медицинска експертиза за здравословното състояние на Сумиста.

Експертизата трябва да установи и дали условията в ареста влияят на здравето на задържания.

Поради тази причина делото беше отложено до излизане на резултатите от експертизата.

Още по темата

Преди заседанието Петър Стоянов заяви пред журналисти, че от месец не се допускат специализирани медицински екипи да се грижат за здравето му, и обвини прокуратурата, че нарушава законодателството, като му отказва специализирано лечение.

Стоянов допълни, че всяка вечер получава хипертонични кризи, но не му пращат линейки на "Спешна помощ".
Сумиста определи като истинско изтезание условията в шуменския арест.

Dnes.bg припомня, че Петър Стоянов беше задържан на 22 септември и оттогава е в шуменския арест с постоянна мярка за неотклонение.

Срещу него са повдигнати обвинения за подбудителство за убийствата на Борислав Георгиев, адвокат Петър Лупов и Румен Рачев, както и за организиране и ръководене на престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много кекав тоя бре
65
0
 
15
 
! Отговори
марти преди 13 години
Ей,пък как всичките ни престъпници са еднакви бре,като видят дебелия и всичките...болни???То вече и престъпниците ни не са като хората,всичките са все...меки Марии!!!Едно време какви престъпници само имаше,а сега...кукли!
64
4
 
4
 
! Отговори
обява преди 13 години
Продавам предварително правата на голите си снимки, в случай , че повиша кръвно в Парламента.Фидосова
63
1
 
7
 
! Отговори
ДЖАБА преди 13 години
Този дето му мери кръвното да не е дядо коледа!?
62
1
 
3
 
! Отговори
robin hut преди 13 години
shtom kato e takava mutra da leji i da si trae maznata svinia i da ne hlenchi tolkova nali ste maje maimuni takiva
61
2
 
8
 
! Отговори
фидел кастро преди 13 години
Ако беше Хитлер жив щеше да направи бая съпун от тебе лойно ***
60
2
 
6
 
! Отговори
ХАХУ преди 13 години
Ами моето кръвно е всеки ден толкова колкото на пешо Е да неприятно е когато си надървя *** но какво да правя като обичам жените По цял ден лъскам бастуня
59
2
 
12
 
! Отговори
Велик преди 13 години
Ако имаш високо кръвно - можеш да правиш каквото си поискаш!Не съ съгласен!!!!!!ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ НЕ Е ДОБРЕ СЪС ЗДРАВЕТО НЕ ГО ОНЕВИНЯВА - НЯМА ТАКОВА ПРАВО ДОРИ И В ШУМЕНСКИЯ НК!!!А ТОЗИ АКО Е ИСТИНСКИ СУМИСТ И СПОРТИСТ - ДА СЕ ДЪРЖИ КАКТО ПОДОБАВА
58
2
 
2
 
! Отговори
GXx преди 13 години
Koi go znae s kakvi hapove se e nagultal za pred suda !
57
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Мазно *** - ще те избавя от високото кръвно... като го зануля. ***. Може ли толкова низко да падне човешкото достойнство ? Ако си голям мъж ще издържиш бе, *** принцеса да ***... Сигурно усещаш граховото зърно под 5 дюшека и 3 метра сланини, *** ???
56
2
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмъртни преди 13 години
Ми да взима Берлиприл свинята тлъста и да свали няколко пласта лой.В България може да се въведе система за ранна откриване на престъпници - правят се пълни медицински изследвания на народа и десетте хиляди /колкото според МВР са престъпниците / най болни титакси да се арестуват, че то всяка мутра която влезе в ареста се разболява от поне 5 "тежки невярни болести". Това може да бъде нашия принос в световната борба срещу организираната престъпност
55
1
 
10
 
! Отговори
Мурат преди 13 години
Ах,ти *** недна,кръвно ли....
54
1
 
9
 
! Отговори
ne преди 13 години
Мри ***!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви хора е зачернил? Доколкото се рабзра мафията си разчиства сметките. Хвани единия, удари другия.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този човек, не е посягал, на буклуци, като пишещите, срещу него. Ако се докаже, че е убивал "големи буклуци", които са ви били трън в очите и се радвахте, на всеки застрелян "бизнесмен" и т.н.
51
1
 
6
 
! Отговори
права и свободи преди 13 години
Имат ли право да снимат някого гол в съдебната зала?Тоя не е осъден, значи има права като всеки друг. Питам, за да мина на диета. Сега всеки може да се окаже там. Например Фидосова, ако я снимат например по сутиен.Може да й прилошее в Парламента.
50
1
 
3
 
! Отговори
Besnia преди 13 години
Dano umre svinqta takiva bokluci kato nego da mrat po barzo kogato organizira6e ubiistva i rakovode6e prestapnata si grupa be6e v cvetu6to zdrave sega bolen ai stiga cirkove glavniq prokuror da zategne seriozno podchinenitesi prokurori i sadii i takiva utrepki kato Pe6o sumista dagi sadqt po 20-30 godini zatvor.
49
0
 
1
 
! Отговори
това е заговор преди 13 години
Като се стискат да платят на лекари да го лекуват, сега ще плащаме в Страсбург. Има някакъв заговор да се нарушават процедурите, за да се оправдаят всички т.нар. знакови заподозрени.
48
1
 
9
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Излиза, че в България са най-болните престъпници в целия свят! Като му мине кръвното предполагам, че и на бременен ще се направи като гледам снимката...
47
0
 
4
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
оСВОБОДЕТЕ ГО БЕ . нЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ БУГАРИНА Е БОЛЕН ЧЕ УМРЕ МАМКА МУ.