Оковани! Зловещите техники на Наглите

Румен Гунински прекарал цял месец с чувал на главата
Обновена: 7 яну 2011 21:06 | 7 яну 2011 20:01,
146
Оковани! Зловещите техники на Наглите
Снимка: МВР

С оковани крака, белезници на ръцете, чувал на главата и тапи в ушите – така е прекарал над месец в плен студентът Румен Гунински, който е последната жертва на бандата за отвличания „Наглите“.

Гунински днес даде показания по делото срещу групата.

Разказа, че е бил отвлечен на 19 октомври 2009 г., малко след като е излязъл от жилището си в Студентски град, за да разходи кучето си. 

Отвличането

Видял бял бус, който по-рано бил пред НСА, и минавайки покрай него отзад изскочили двама души в черни дрехи и с маски, които го вкарали насила вътре. 

Младежът опитал да окаже съпротива – опитал да се отблъсне от прага на буса с крака и мобилният му телефон изпаднал, а едната му маратонка се изхлузила.

Вътре в буса нападателите го заставили да легне по очи, а един от тях се хвърлил отгоре му.

Казали му, че са полицаи и са го хванали за разпространение на наркотици. После го попитали как се казва. Гунински обаче си измислил друго име, друго ЕГН, измислил и други имена за роднините си. През цялото време, докато се представял за друг, отнасял юмруци.

В един момент номерът изглежда щял да мине, защото бандитите му казали: „не си нашият човек, ще те пуснем“. 

По-късно обаче, при прехвърлянето в друга кола, вече били наясно кой е. Питали го дали баща му е близък с Валентин Златев, но Румен Гунински отричал. По думите му - защото вече се бил досетил какво се случва. 

Къщата на ужасите

След няколко смени на коли и престой в помещение (гараж или автосервиз, където младежът спал в автомобил), стигнали и до „къщата на ужасите“. Гунински бил вкаран  в много малка стая с нисък таван, в която дори не можел да стои изправен, а краката му били оковани към нещо като камък.

В стаята той видял няколко червени светлини, образуващи кръг, за които предполага, че са част от камера. На два пъти са го карали да записва послание за родителите си – единия път го заплашили, че ако не измисли какво да каже, ще му режат пръсти и уши.

Гунински твърди, че е пазен от двама души. Те му носели сандвичи и вода веднъж на 24 часа.

Единият от тях, явно „доброто ченге“, му носел по два сандвича и разговарял с него.

Младият мъж обаче каза, че едва ли вече би разпознал гласовете на похитителите. 

Не знае как изглежда къщата, в която е държан, но ако види стаята си, ще я познае. Тя обаче не е намерена от разследващите.

В деня, в който го освободили, похитителите дали на Румен Гунински дрехи, а един от тях го изкъпал. Оставили го край София с омотани с лепенки ръце и глава, като му казали да лежи по очи 5 минути, защото имало снайперист, който го следи.

Ампутация

Друг от похитените – синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус Михаил, каза пред съда, че се опитва всячески да заличи спомена за кошмара на отвличането.

Михаил Краус разказа как „Наглите“ отрязали част от кутрето на дясната му ръка, защото „брат ти се подиграва с нас“, тъй като им предложил 50 000 лева за неговата свобода. 

За „Наглите“ това била „смешна“ сума.

Един ден в килията на Краус влязъл човек, дал му две хапчета, младият мъж усетил убождане в кутрето.Своеобразната ампутация била извършена. 

След това похитителите му правели превръзки всеки ден, защото раната забирала. 

Един от пазачите му след време подметнал „спокойно, доктор ти я направи“.

Още по темата

„Искам да се махне от главата ми това нещо и да свърши“, каза Михаил Краус, който бе лаконичен в описанието на чувствата и спомените си за кошмара, който е изживял.

Михаил Краус е познавал двама от похитителите си. Бил приятел с Иван Пайнавелов – Сапата – автокрадецът, за който прокуратурата твърди, че е бил част от бандата и дори е посочвал някои от жертвите. 

Сапата обаче е убит, а в началото на миналата година един от подсъдимите – Даниел Димитров – Данчо Релето, посочи мястото край София, където е заровен.

Покрай Сапата Михаил Краус бил виждал и Данчо Релето, но не го е познавал добре. 

Краус каза, че докато е бил в плен, е предполагал, че може би Сапата е замесен в отвличането му.

В стаята, в която е държан, имало няколко книги. На една от тях - „История на бойните изкуства“, имало послание: „Мише, желая ти много успех. Бъди добър воин“.

Михаил Краус е един от похитените, който е разпознал стаята, в която е държан по време на плена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
14
 
! Отговори
до усаняка пост 13 преди 13 години
От 100 метра си личи не нямаш нищо българско и си от онази порода (хора) с извратено глобалистично мислене и като ти прочете(бисера) дето си го постнал се разбира,че си от онова вечно скитащо крадливо племе от мошее-ници дето едва преди 60 календара им дадоха чужда земя да си направят държава ,но вместо това те си построиха един военно-полеви лагер -плацдарм за неспорни воини в района и по целия свят.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе я Боце и Цвъко Оцвъкания да оставят тези плоски номера от банкянски вечеринки и да кажат какво стана с КОНТРАБАНДАТА, с фалшивите дипломки на пиклите, дъщери на "наши хора" и други неща, които вълнуват народа. Това с отвлечените си е проблем единствено на олигархията и богаташчетата. Никой няма да отвлече човек от народа или детето му. Защото милионите и милиардите са в изедниците, не в хората.
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки трезвомислещ човек ще разбере, че така наречените отвличания секнаха от раз не за друго, а защото бяха организирани от приятели на Мутрата-Премиер. След като той се "зае" със случая, пак ТОЙ даде команда "Отбой" на аверчетата си. Обаче в България е плъно с примитивни мозъци за съжаление.
28
1
 
13
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Тия наглите е достатъчно само да ги кажат кои са. Онея на които са им обрали парите и са им резали пръстетата сами ше си ги намерат и опраат...:D
27
0
 
29
 
! Отговори
До Пич преди 13 години
разкриването на тази група е чиста случайност-заловен е човек да тегли пари с фалшива карта от банкомат и за да отърве затвора е разкрил групата .Така ,че не цецо е героят.Иначе е добре че тези са разкрити ,макар ,че някак си не ми е мъчно за тия богаташи-повечето станали такива с измами и кражби
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си абсолютно анонимен.
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми то хубаво кога ги хващат ,вижте как бързо се задейства държавната машина и ги залови тия ,ама това си има причина и тя е ,че тия посегнаха на( богопомазаните ) народни изедници,а наскоро на моя колежка им беше обран апартамента в красно село и като извикали полицията фуражките в прав текст им заявили ,че няма почти никакъв шанс да заловят крадците а един полицай почти подигравателно подхвърлил ,че потърпевшите ще пият по една студена вода. толкова за прословутия (професионализъм) на м в р.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне мисля. А ти?
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 15Ти си абсолютно ненормален и доказателство, че ББ говори истината за 'такъв е мат'риала'.
22
1
 
2
 
! Отговори
ми преди 13 години
Убиват ли убийците или използват различни видове техника за да ни самоубиват?Все пак тяхната система е всеобхватна и винаги има така нареченото покритие.Все пак има и такива като мен-политически и компютърно неграмотни.Не съм дори и интернет ***.Виртуалното ви пространство дава ли ви възможност за своеобразна гавра с некомпетентното ми общество?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хапчетата, хапчетата.
20
1
 
2
 
! Отговори
pi4 преди 13 години
da,bsp iska da vurne naglite i *** otnovo v upravlenieto. tova zelqt
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отвличането и изнудването са едни от най тежките престъпления срещу личността и трябва да бъдат наказвани с максимални присъди.
18
9
 
5
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"аз започвам да си мисля тревожни неща"Понякога когато човек започне да мисли "тревожни неща", вероятно е дошло време да потърси специализирана помощ. Днес мислиш, че Цветанов е ръководител на групата за отвличания, утре може да заподозреш, че Борисов е от господстващата раса на рептилите, които управляват света. От същите гадини и е Буш, нали си гледал разтърсващите разкрития в Youtube?
17
4
 
13
 
! Отговори
до # 14 преди 13 години
На комунисти НЕ вярвай Н И К О Г А!
16
1
 
3
 
! Отговори
Takali преди 13 години
Aida be
15
13
 
8
 
! Отговори
ДО # 13 преди 13 години
АМЕРИКА Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА!
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз започвам да си мисля тревожни неща. Дали пък тази група не отвличаше сравнително известни хора пред очите на обществото, до момента в който на бял кон се появи Цветанов и "разби" въпросната групировка, която е изцяло от негови хора?! След всички неща изнесени в медиите за въпросния министър, не бих се учудил това да е начин да възхвалява сам себе си, трупайки рейтинг и апартаменти. Трудно ми е да вярвам на това правитеслтво вече.
13
2
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 13 години
Да има някой от така наречените "наглите" в затвора? Всички простотии са за замазване очите на слепите...ДС е в силата си...
12
48
 
23
 
! Отговори
USA преди 13 години
Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Там, дори и да си умен, амбициозен, готин и в общи линии да притежаваш *** качествата, пак ще си останеш зидаро-мазач примерно, само щото някое комунистическо *** е решило да набута синът на втория си братовчед на твое място. Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, *** и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии!Моята мечта още от малко хлапе е била един ден да замина ЗАВИНАГИ да живея в САЩ, като първо се изуча там, получа образование на нивото на таква Велика Империя каквато е САЩ и после вече да съм конкурентно-способен на АмериканскияТрудовия Пазар да си намера една хубава работа и там да продължавам да се развивам, да живея хубав живот като от заплатата мога да си позволя една нормално голяма къща с басейн, нова кола от магазина(а не употребявана)!Сега съм много близко до сбъдването си на тази голяма МЕЧТА и искам да пожелая Успех на всички други като мен, които се борят да сбъднат мечтите на Живота си!Като допълнение ще кажа Защо САЩ е най-силната и най-велика Държава - Защото реално 97% от Американското Население не са местни Американци(Янки),ами са събрани хора от цял свят, всеки с своя ум и потенциал е давал и ще дава по малко от себе си, и така 300 000 000 ума събрани на едно място непрекъснато дават и подсилват тази огромна МОЩ на САЩ. Единствения проблем си остават Природните Ресурси, но много скоро Американските учени като разработят ново поколение БИО-ГОРИВО, което ще бъде дори по-мощно от Изкопаемото, САЩ ще се превърне и в Световен Лидер в производството на Екологично чисто Гориво, по-мощно от Арабското и Руското и най-вечв САЩ ще се превърнат в напълно независима държава спрямо Арабите по отношение на Природни Ресурси!Ето, че дойде и моя ред да кажа какви са моите мотиви АЗ да искам да емигрирам и живея в САЩ. Нека първо започна от основите на тези мотиви. Това е моята най-голяма МЕЧТА и най-голямата ЦЕЛ в моя ЖИВОТ! ЦЕЛ номер-1, с която лягам и ставам всеки един ден през последните 13 години. Всичко започна някъде преди близо 13 години, когато вече навлизах в по-зряла Юношеска Възраст и като всеки Човек, който има амбиции и цели в Живота и аз трябваше да определя какво Аз искам от Живота и как и по какъв начин ще стигна до мойта най-голяма Цел в Живота. Тогава всъщност аз опознавах и Света, като любител на Географията и разбрах, че най-великата Държава в Света е САЩ. Именно тогава преди 13 години си поставих за цел и Аз да стана част от тази огромна и велика Държава - САЩ, където да живея и се развивам професионално и създам своето бъдещо семейство. Така и започнах своя път към моята голяма Американска мечта още на 12 годишна Възраст. Първата ми стъпка по моя път беше да се подготвя много усилено за Кандидатските изпити по Литература и Математика след 7-ми клас, защото ако исках да достигна Америка първото ми препятсвие се казваше - влизане в Елитна Езикова Гимназия. И след наистина доста усилен труд успях да премина първия етап и на 14 годишна Възраст започнах своето Средно Образование във Втора Английска Езикова Гимназия в София. Следващата ми цел бе да звърша успешно Гимназията като науча Английския Език, именно и главно заради Английския Език исках да уча в тази Гимназия. След като завърших беше време да избера какво ще е моето бъдещо Призвание в Живота за което съм роден и с което ще се занимавам до край на Живота си, или с други думи моятa професия, в която ще се развивам. Тогава на този етап избрах да уча и да се развивам в Бизнеса. Целта ми беше да поддържам добър Успех в Университета, където изучвах БизнесАдминистрация и мисля, че се справих добре и с тази своя поставена задача и цел по пътя към голямата Цел в Живота. След това дойде време да взема успешно и ТОЕФЛ с 90 точки и накрая вече съм почти на Финала на моя дълъг път, където ме чака последното изпитание ГМАТ. И вярвам, че на 14-тата година най-после ще успея да постигна моята най-голяма Мечта и Цел в Живота - стъпването ми на Американска Земя. С което ще бъде сложен Финала на първата част на моята голяма ЦЕЛ в моя Живот и ще се насоча към Втора Част на моято голяма Цел в Живота. А Втора част е да постигна един добър успех в моето образование по Магистратура по Бизнес Администрация на Американска Територия (вече не на Домашна сцена) със успех минимум 3.5. Това е първото предизвикателство, Второто предизвикателство ще бъде да си намеря бъдеща работа, в която ще се развивам, и работодател, който е готов да ме спонсорира в моето образование и Развитие. След което следващата крачка по моя Американски път ще бъде да кандидатсвам за Докторат по Международно Управление. И когато го завърша, ще мога да се нарека човек успял да мине по дългия път на Образованието и да започна да трупам кариера и имидж като Професор и като Консултант с бъдещи перспективи да стана или Бизнес-Предприемач или Бъдещ политик но на Американска Сцена. Тогава ще се чуствам напълно удовлетворен от себе си, че съм постигнал своите Успехи на Територията на най-Великата Държава в момента в Света.Ето това е причината АЗ да искам да постигна моите Успехи в най-великата Държава в момента в Света - Империята наречена САЩ.Историята помни много Велики Империи в Света, първо в Пра-Историята това са били Персия и Египет, след това в Античността това беше Италия(Римската Империя), по-късно през Средновековието това е била Империята на Великобритания(Великите Британци опитали да завладеят Света, с кръстоносните си походи и с Великите Географски открития), през Ренесанса Империята на Франция с Великия Наполеон начело, през 30-те години на 20 Век, Великата Империя на Райхстага - Германия начело с Хитлер и желаниетому също да завладее Света, и в днешно време Велика Империя в Света това е САЩ със своето доскоро икономическо могъщество над всички останали държави в Света.