Мургина зад решетките за 4 години

Ексшефката на НАП е призната за виновна по 2 от 4 обвинения
Обновена: 25 яну 2011 15:30 | 25 яну 2011 15:00,
238
Мургина зад решетките за 4 години
Мария Мургина напуска Съдебната палата, след като чу присъдата си. Снимка: Булфото

4 години лишаване от свобода и шест години без право да заема ръководен пост.

Това е присъдата, която бившата шефка на НАП Мария Мургина получи, след като Софийският градски съд я призна за виновна по две от повдигнатите обвинения.

Бившата шефка на НАП бе подсъдима по четири обвинения – две за престъпления по служба, свързани с незаконно издаване на указания, за принуда на данъчен служител и за подаване на невярна декларация пред Сметната палата.

Още по темата

Съдът призна Мургина за виновна за това, че е дала незаконни указания на главния инспектор в НАП Лидия Андреева за промени в ревизионен доклад на дружество в Плевен, с което бюджетът е ощетен с над 1,3 милиона лева от несъбрани данъци.

Второто обвинение, за което е осъдена, е, че е принудила служителката на данъчната администрация в Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане.

Мургина трябва да плати на Цолчовска 10 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди

Същевременно прокурорът по делото Маргарита Немска обяви, че ще протестира решението на Софийския градски съд да оправдае Мургина по две от обвиненията.

Самата Мария Мургина не коментира присъдата, която получи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Мария Мургинасгс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
След най много 1 година ще излезе и живота ще си живе е с паричките които си е взела . Бугарска ви работа . 20 години за такива . За куче се лежи повече .
187
4
 
3
 
! Отговори
Промит Гербуйко преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят.ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.:Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра.Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ТОЯ СТАНИШЕВ НЕ СТАВА , НО С БОЙКО ТОВА НИ ЧАКА.ДЕМОКРАТИ , ИЗЛЕЗТЕ ..... СЕГА , СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ Е КЪСНО
186
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 13 години
Вие смятате ли,че нейните другари ще я осъдят?АЗ не смятам...все пак са от едно люпило.На- края ще е 4 месеца условна
185
2
 
10
 
! Отговори
преди 13 години
Я всички фенове на яне да се наредят надупени пред идола си...Или може и на колене.
184
0
 
7
 
! Отговори
katla преди 13 години
малко са и. 40 звучи по-добре, жалко че няма кой да и ги даде...
183
1
 
6
 
! Отговори
Хетфиелд преди 13 години
4 години... ок. На ред е Масларова, но за нея най-малко 8-9 защото и парите са повече които е завлекла! Искам и "хидроинжинера" Доган там. Той поне има опит в лежането в затвора. А и нали е ***, ще разтваря *** с кеф!
182
5
 
1
 
! Отговори
Bashta_vi преди 13 години
murgina e 100% nevinna i tova e politika.. a kato cqlo samo shtoto se kazva Qne i nqma normalno bulgarsko ime nqma da glasuvam za nego
181
1
 
5
 
! Отговори
Eva преди 13 години
Това хубаво!!! Ама на следваща инстанция, както става обикновено, ще я оправдаят, така че не се радвайте много!!! Тук все пак е България, а не нормална европейска държава!!!
180
0
 
7
 
! Отговори
valio преди 13 години
Taja Murgia e Goljam *** .Da leji malko sa i tia godinki.Trjabva pone 10 da leji toja ***.
179
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много злобен народ сме!
178
8
 
5
 
! Отговори
Бачо преди 13 години
Браво на Яне,че я разкри тая крадла
177
2
 
16
 
! Отговори
цирк преди 13 години
всичко е цирк..накрая ще е с условна присъда.
176
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката не си личи, че е осъдена. Обикновено осъдените са с белезници и полицейски ескорт, а тази сякаш се прибира след тежък работен ден
175
0
 
15
 
! Отговори
Навит преди 13 години
Със сигурност парите не са 1.3 милиона лева а доста повече...Дайте ми да прибера 1 милион и аз с радост ще ги излежа тези 4 години.... че с мойта заплата за 4 години и 1/10-та от това няма да изкарам
174
0
 
15
 
! Отговори
Келешчо преди 13 години
Мургина има много пари и ще се оправи, за такива като нея не важат законите. Всичко е постановка за заблуда на плебса и за изпускане на парата в свирката.
173
6
 
10
 
! Отговори
sion преди 13 години
E kakво пък общо имат ГЕРБ с вкарването на мургина в затвора..Сега ако си кичнат медала могат да ходят да целуват краката на Лудото Яне - той я накисна за измамите и протекциите..Да не се окаже само след 4 години да четем Боко и Цвък с по 10 години присъди..Щото и тогава и сега управляващите лаеха какви компромати били това , а се оказва май че са си истината / Фидоска специално я пропуснах , че не е готов новия затвор и няма къде да я съберат за момента.А и ще изяде на два отряда порциона/.
172
1
 
5
 
! Отговори
До Каро 169 преди 13 години
Каро...,Заслугата за тая справедливост е на г-жа Милена Цолчовска.Тя е пример за чесност ! Жалко за жената де.Тяя кудофия-догановска скаси и нейния и живота на семейството и.Мен да ме питаш Кубито от Дулово ще и плати дяволъка и тя ще излезе.Ако някой ден чуете ,че са я очистили -явно става въпрос да национализъм.Да спиш с *** турчин не е за всеки ! Тя го можеше!
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Същевременно прокурорът по делото Маргарита Немска обяви, че ще протестира решението на Софийския градски съд да оправдае Мургина по две от обвиненията.Обзалагам се , че ще я оправдаят или ще бъде условна присъдата.
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато лежи тая в затвора ми се обадете 054345672
169
10
 
15
 
! Отговори
МИШО преди 13 години
ВСИЧКИ ДЕТО ПЛЮЕХА ЯНЕ -ДА СИ ЗАТВОРЯТ УСТИТЕ...ЯНЕ ПОСОЧИ МУРГИНА !!!КОЙ РАЗКРИ ИЗБОРНИТЕ ДАЛАВЕРИ В САЩ И ТУРЦИЯ И КАСИРАХА ИЗБОРИТЕ -ЯНЕ !!Яне иска 100 депутати и НОВА КОНСТИТУЦИЯ ...дай Боже и това да стане някой ден,,,!!