Киро Киров завел иск за връщане на откупа, взет от "Наглите"

517 000 евро са платени за свободата на бизнесмена
Обновена: 11 фев 2011 14:51 | 11 фев 2011 12:20,
55
Киро Киров завел иск за връщане на откупа, взет от "Наглите"
Киро Киров. Снимка: Булфото

517 хиляди евро са платили близките на Киро Киров, за да бъде освободен от похитителите. Това разказа бизнесменът, който днес свидетелства по делото срещу групата за отвличания „Наглите“.

Пред журналисти Киров заяви, че е подал граждански иск за връщането на откупа.

„Подал съм граждански иск за връщане на откупа, който съм платил в размер на 517 000 евро, но без никакви надежди", каза той, цитиран от агенция Фокус.

Всъщност шансовете искът да бъде уважен на този етап от процеса са нищожни. Причината е, че срещу „Наглите“ са повдигнати обвинения за отвличания и телесни повреди, но не и за изнудване.

Похитените не могат да претендират за връщане на сумите, тъй като откупите са платени от техни близки, които нямат права в този процес. Те могат да заведат дела за връщане на парите, но ако „Наглите“ бъдат признати за виновни от съда.

Още по темата

Пред съда днес Киро Киров разказа за дните на плен в „къщата на ужасите“. Отвлечен е на 27 март 2009 г. от трима души. Закопчали са го с белезници, нанесли му побой и са го отвели в една от квартирите, където е държан 17 дни. Бил окован с верига и не е чувал нищо по време на плена.

Похитителите са взели всички вещи, които са били у бизнесмена – два пистолета, писалка Монблан, запалка Дюпон. Киров разказа, че не може да разпознае лицата на хората, които са го отвлекли, но след залавянето на бандата е разпознал отнетите му вещи в следствието.

Бизнесменът разказа за шока от отвличането. По думите му, докато е бил в плен, е бил в състояние да помни единствено телефона на сина си, като е объркал дори и него. През цялото време на плен в главата му е изниквал въпросът как е възможно да се случи това.

Друг от свидетелите – Борислав Атанасов, разказа, че е освободен от похитителите срещу 263 хиляди евро откуп.

Атанасов е отвлечен на 27 юли 2009 г. пред дома му на бул. „Симеоновско шосе” и е държан в плен 14 дни.

Отвлечен е от двама души със сив джип мерцедес. Както всички похитени, които до момента свидетелстваха срещу „Наглите“, и Борислав Атанасов каза, че не може да разпознае нападателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Виж кои съдии освободиха бандитите и ще знаеш с кого са делили тези пусти пари!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 13 години
В старият завет е написано как се постъпва с бандити!!!Ами кой съд ще ти върне паричките ,те нали със съдии и с други са ги делили!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Ха - тази работа май започва да намирисва - да му върнат парите ?!Абе хора - в цял свят има един два случая на оцеляли заложници . . тези да ги разправят на Албанците , ама и те няма да повярват .
46
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
парите ще му изядат главата на тая куха и алчна тиква...
45
0
 
2
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ОТКУП ДАДЕН - ОТКУП ПРИЕТ (ПАРДОН,ВЪРНАТ!....) НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА ОТКРАЙ ВРЕМЕ,ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИСТОРИИ С ОТВЛЕЧЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ.... ЕДНИ СПОКОЙНИ ИЗГЛЕЖДАТ,УСМИХНАТИ И МНОГО ОХОТНО ДАВАТ ИНТЕРВЮТА И РАЗКАЗВАТ ЗА ПРЕЖИВЯНОТО..... ДАНО НЕ СЪМ ПРАВ,НО ВСЕ СИ МИСЛЯ,ЧЕ СЛЕД ПОДОБНО НЕЩО ЧОВЕК СЕ ПРОМЕНЯ МНОГО И НИКАК НЕ БИ МУ СЕ ИСКАЛО ДА РАЗКАЗВА И ДА БЪДЕ РАЗПИТВАН ОТ КОГО ЛИ НЕ..... ОТ ПОДОБЕН АКТ МЕДИЙНА ЗВЕЗДА НЕ СЕ СТАВА,СЪС СИГУРНОСТ!
44
0
 
1
 
! Отговори
Pакия power преди 13 години
Похитителите са взели всички вещи, които са били у бизнесмена два пистолетаПо закон колкото и единици лично огнестрелно оръжие да имаш, разрешено е носенето САМО на 1 брой, останалите в касата. Още от тук Киро е нарушил закона, ама забравих че ченгетата се правят че не ги виждат тези неща само като разберът кой кара джипа.. А сега и пари иска, Киро трай си бачкай мой човек че народа е озверял и вече изобщо не се притеснява такива като теб да ги разнася из мазетата в някое балканско село !
43
1
 
3
 
! Отговори
луд диди преди 13 години
*** наглия човечец,да си търси парите обратно.Е нема такава държава и такъв полицейски произвол.Ей човече ,стй на страна за да не влезеш в затвора.
42
1
 
4
 
! Отговори
darcas преди 13 години
От зората на прехода насам, в България няма нито един чист забогатял човек. Всички сегашни олигарси са станали такива по назначение на партията майка и с по един куфар от парите на нашите родители. Затова и не ми е жал за тия. Колкото по-голяма риба ставаш, толкова по-голяма акула можеш да срещнеш.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знам един който заслужава същото защото много хора е завлякъл с много пари.С такива като "наглите'' съм чувал че е 50 на 50 връщането на парите.
40
7
 
9
 
! Отговори
Бай Ганъо преди 13 години
Кире радвай се че си жив и здрав и недей да тарсиш пари, че следващия път късмета може да ти изневери
39
6
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Тоя па завел дело да му върнат парите, какви пари кви 5 стинки бе Кире, парите отдавна са изхарчени по предназначение или са във някоя швейцарска банка на името на някоя бабичка, а ти най добре пийни една студена водичка и си карай живота
38
2
 
4
 
! Отговори
emi преди 13 години
все едно да чака от умрял писмо,
37
2
 
12
 
! Отговори
добавено от: преди 13 години
Само да не се върнат Наглите, че вече всички са на свобода. И този път освен Киро да приберът и онзи мършав *** сина му, че ми омръзна да им гледам физиономийте..
36
2
 
4
 
! Отговори
do 25 преди 13 години
Пич ти па от къде знаеш че са виновни преди да са ги осъдили.Това че Цецо го каза по телевизията не го прави истина!Не споря дали са виновни или не - не съм компетентен по този въпрос,но не си прави изводи кой е виновен и кой е невинен по думите на тоя балък,защото много пъти се изказва неподготвен.Това е министър на вътрешните работи,а казва по телевизията кой е виновен и кой не е още преди съда да се е произнесъл.Това е просто позор.
35
1
 
1
 
! Отговори
ижо преди 13 години
Ти пък се научи да пишеш!Аман от неграмотници!
34
1
 
2
 
! Отговори
do симо хайха преди 13 години
Ti osven da sporish,nesto drugo umeesh li ? Da porabtvash -primerno?Aman ot darveni filosofi !
33
1
 
1
 
! Отговори
симо хайха преди 13 години
32-ри,спорим по чисто технически по отношение поднасяне на иформацията въпрос,това 1-во,2-ро,социалният статус-ако разбира се знаеш точно значението на израза-не се измерва само с ,дохода и 3-то,без да познаваш човека,не се изказвай кой колко пари има,ставаш много смешен!
32
1
 
8
 
! Отговори
Кокошкаротура преди 13 години
Стига сте писали глупости!Не е важно какви са парите:крадени,спечелени по нечестен начин и т.н.Не е важно отвлечените дали го заслужават.ВАЖНОТО е,че българската прокуратура е една безполезна институция изградена от некадърници,които последните 20 години не са вкарали в затвора нито един сериозен престъпник,а само кокошкари.
31
0
 
8
 
! Отговори
Какво става преди 13 години
отвлечени за откуп- в САЩ дават за такова нещо смъртна присъда ! Но се питам откъде тези отвлечени извадиха тези ОГРОМНИ ПАРИ? Колев е дал над милион. Може да не звучи добре, но кой провери от къде са тези пари, чисти ли са?
30
0
 
13
 
! Отговори
PITAM преди 13 години
Осъждам тези, които отвличат хора за откуп.Но тук ми звучи като " богатите също плачат" От къде извадиха тези огромни пари? Приходи ли са им и някой пита ли за произхода им?