Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Да се награди с орден Стара Планина!ДОГАН ПРЕЗИДЕНТ!ДОГАН РУЛИАААААААААА:D :D :D
13
3
 
35
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
дадоха му медал... тоест орден - Стара Планина. Най-високото отличие в България.Даде му го Гоце като благодарност, че с гласовете на неговия телекторат го избраха за президент. После, че с неговия мандат направиха тройната коалиция и опоскаха и последните стотинки в земеделието...Дааа, велик е Доган и неговия послушен ученик Гоцко от Сирищник
12
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредната сделка - оправдаваме Доган, но и Цецо е невинен. Гарантирано от ГЕРБ!
11
1
 
45
 
! Отговори
до Диана преди 13 години
Той Гоце вече му даде медал 'dПредателите на България са много,все по високите етажи,а Гоце фон Сирищник е най-големият връх...
10
2
 
47
 
! Отговори
Ремзи Осман преди 13 години
Доган е невинен , казвах витой е специалист по хидроенергетика, маркетинг, геодезия, хидрология и летящи чиниидори е по-умен от Яне Янев в някои отношениянапълно си заслужава 2-та милиона, дори трябва още 2 да му дадат
9
30
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Искам Османска империя да се върне. Само османскат империя ще ни оправи :D :D D:
8
3
 
49
 
! Отговори
Бобо преди 13 години
Какво друго може да се очаква от корумпираните членове на ВАС.
7
0
 
51
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Не сме се и съмнявали, че човека е невинен! Пък и как да се съмняваш...особено във ВАС...Знаем под чии контрол е....
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на платените компетентни органи излезли с това становище.....думи нямам,всичките съдии трябва да ги махнат,достатъчно са компроментирани.....По нито едно важно дело не могат да отсъдят реално,само пари и власт пребират под масата !!!!
5
2
 
42
 
! Отговори
Диана преди 13 години
Защо не вземат медал да му дадат на тоя. Пък и паметник можем да му направим. Пощенски марки с лика му да издадем - то бива бива ама такова безхаберие и явна пристрастност от съдебни магистрати бива ли?!! Те светец ще го изкарат още малко. А СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С това създадине - грешка на прирлодата.
4
29
 
20
 
! Отговори
Да преди 13 години
Слушаме посланик УорликДа възстановим Османската империГарантирано от ГЕРБ
3
20
 
40
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Ако не бяха оправдали Доганя, щяха да осъдят и другия консултант - Цецко.
2
18
 
39
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
Конграчулейшън товариш Борисов!
1
1
 
67
 
! Отговори
бонус преди 13 години
В решението си съдът осъжда Народното събрание на Република България да заплати на Ахмед Доган направени по делото разноски допълнително в размер на 300 лв