Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
15
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... !!! преди 13 години
Къде сте бе гейбери ??? Къде сте наивници и платени драскачи ???Какво стана, нали Боко щеше да смачка Доган и да го вкара в затвора ??? Сега даже ще му се извинят !!!Доган е всесилен и велик ! Доган е недосегаем !!! Преди време ви казах, че на едното краче на Сокола се вее турското знаменце, а на другото това на USA ...Докато се кланяме на Запад, все ще ни порят от югоизток !!! :)
33
1
 
13
 
! Отговори
валентин зарезан преди 13 години
Още една статия за *** и ще повърна .
32
2
 
10
 
! Отговори
? преди 13 години
Само да уточня. НС да му плати салтаната в съда. Е, ние па плащаме салтаната на НС. Кого ***.а пак?
31
11
 
9
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
"Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган"Му бях убештал на Доган Ага - да не го закачам, и удържах на думата си."АЗ НЕ СЪМ КАТО ПРЕЗИДЕНТА" - ПИТАЙТЕ МИШУ БИРАТЪ.НИТО ГО ЗАКАЧАМ, НИТО ГОВОРЯ ВЕЧЕ ЗА НЕГО!!!А пък той ме подкрепя С МЕДИЙТЕ НА ДИЛЯН ПЕЕВСКИ И МАЙКА МУ...Само МЕДИИТЕ на Доган НЕ МЕ ПЛЮЯТ ВЕЧЕ...
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕЗАВИСИМИ СЪДИЙ!НАЗНАЧЕНИЯТА НА ГОЦЕ В АТАКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС! ЧЕРВЕНИ ЧЕНГЕТА !ЗА ТОВА СТЕ ПРОТИВ СЪЗДАВАНЕТО НА СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД!ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА СИ ХВАЩА ШЛИФЕРА И ДА ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ НЕБРЪСНАТА ЧЕРВЕНА ИЗДЪНКА НАБЪЛГАРОУБИЙЦИ
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нямам думи и това ми било СЪД
28
3
 
27
 
! Отговори
НИКОЛОВА преди 13 години
КОГА ЩЕ ДОЙДЕ МИГЪТ НАРОДЪТ НИ ДА СЕ НАДИГНЕ ПРОТИВ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ НАЗНАЧЕНА ОТ ПЪРВАНОВ . ЗА СЕТЕН ПЪТ СТАНА ЯСНО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е УЗАКОНЕНА КРАЖБАТА И УБИЙСТВАТА. ТАКА ЧЕ СЪДЪТ СЪЗДАВА ИДЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ВСЕКИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В УБИЕЦ И МАФИОТ ЗА ДА ЖИВЕЕ В РАЗКОШ И БЕЗ ДА БЪДЕ НАКАЗАН ПО НИКАКЪВ НАЧИН.
27
0
 
7
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
грешен ъгъл
26
1
 
17
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Ааааа доооообре! Ще си го взема *** за хидроконсултант - малко е скъпичък, ама пари колкото щеш! Непоискано търговско съобщение: Продавам барбекю за 1 955 830 преди облагане с данъци!
25
1
 
26
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
За огромен принос за развитие на хидрологията, Гоце да награди Доган с още един орден СТАРА ПЛАНИНА
24
1
 
24
 
! Отговори
Съдията преди 13 години
Гоце да му даде още 1 медал и още 2 милионаказах!
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ няма нищо общо с ВАС. Те са на Гоце верните другари, той лично си ги е назначавал.Кога ли ще сложим бесилките на площада, вече се насъбраха много кандидати
22
13
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Много шум за нищо. Бойко бръмчи пред медиите, а след това резултатът си остава само на думи. Поне да можеше да говори ...
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как да се бори човек с престъпността като няма съдилища ?!?! Цецо да тръгне с автомата ли ??? Как да стане това,като съдилищата ни са назначени от червено турската мафия и си правят каквото искат.....Ми няма да се оправим,няма как просто,Борисов колкото и желание да има да направи нещо хубаво тия мафиоти винаги ще му пречат !!!!!
20
15
 
10
 
! Отговори
гица преди 13 години
Като ги издухаме ГЕРБ от властта тогава ще видите какви конфликти на интереси. И АЕЦ Белене ще тръгне,и Бургас-Александропулис.Ще ни се бъркат в комисионните.
19
6
 
25
 
! Отговори
УБО Генерал преди 13 години
докато не изчезнат Гоце, партизанския внук Борко Велчев и всички червени съдии, правосъдие не може да има
18
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе ей ***, ти наистина си голям ***!Какво общо има между Борисов и ВАС???Нали това е най-голямата болка на ГЕРБ - корумпираните ни съдии и въобще цялата съдебна система. И това е завещано на цяла България от комунистите и *** Иван Костов. Те магистратите ни не могат вече по друг начин да рабоотят.
17
1
 
24
 
! Отговори
леле преди 13 години
на тоя сокол му трябва една двуцефа,за да го презими.....
16
0
 
39
 
! Отговори
Питон 357 преди 13 години
ВАС (Верен на Ахмед Съд).
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А *** !