Потвърдиха 20-годишната присъда на Полфрийман

Сега той има правото да обжалва пред Върховния касационен съд
Обновена: 21 фев 2011 15:32 | 21 фев 2011 12:54,
76
Потвърдиха 20-годишната присъда на Полфрийман
Джок Полфрийман. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд потвърди 20-годишната присъда на Джок Полфрийман, постановена му от СГС през декември 2010 г.

На 28 декември 2007 г. австралиецът наръга с нож Андрей Монов и негов приятел - Антоан Захариев в центъра на София.

Полфрийман бе осъден да изплати и 450 000 лева обезщетение за убийството на студента. Сега той има правото да обжалва пред Върховния касационен съд.

Още по темата

През декември пред съда австралиецът обяви, че е невинен и за това според него имало достатъчно доказателства.

По думите му и Монов, и Захариев са били пияни в нощта на инцидента, а единственият трезвен в спречкването бил самият подсъдим.

"Полицаите, които дойдоха първи на мястото на инцидента, ми зададоха само два въпроса – от коя терористична организация съм и какви наркотици взимам.

Има много несъответствия в полицейското разследване, това е лов на вещици.

Аз съм обучен да реагирам в спешни ситуации и когато чух, че бият роми, отидох да помагам.

Това е нападение срещу личността ми. Обвиненията, които се отправят срещу мен, са и срещу възпитанието, баща ми, семейството ми и принципите ми", заяви тогава Полфрийман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
15
 
4
 
! Отговори
нормален гражданин преди 13 години
Човекът е невинен - бил е в шок - попаднал е в *** на сцена, която в Австралия се е разиграла за последно през 18ти век и няма как да е бил подготвен да я понесе!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Почивай в мир, Анди!За Левски, За Идеала, За Свободата, За БЪЛГАРИЯ!
50
0
 
12
 
! Отговори
до 48 преди 13 години
А британската съдебна система като наЩа ли работи? Щото същия индивид го обвиниха и там за подобно нападение, без летален изход (тогава май не е имал нож под ръка, та на англичаните им се е разминало по-леко). Като не може да си носи ракиите, да си поема последствията. Детската командосия не е нещо лошо, но аз като се напия не коля хора. И това, че на други им се разминава, не виждам защо и полфриман трябва да мине метър.
49
1
 
17
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
А,къде са *** които е защитил?Разпитани ли са?Мъгла по въпроса.
48
1
 
7
 
! Отговори
русинант преди 13 години
"Идват тук подведени от публикациите в собстевните си преси,че в БГ е позволено всичко."Ми то си е така - ама за кон... за кокошка - не.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20г. няма как да изкара, но м/у 10 и 12 ми се виждат реални....само нашите властимащи да не направят номера с Майкъл Шийлдс!
46
5
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
не дознателка съм и знам как работи наща съдебна система.и за това давам този коментар.
45
2
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
Е сега като е чужденец да го уневиним ли? Що не идеш в Австралия да видиш с какво разбиране ще се отнесът към тебе в подобен случай?
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако убиецът е българин, той не е по-малко убиец! Колко българи се отърваха! Това момче не е знаело малката подробност, че у нас всичко е позволено, но не и за чужденци (освен ако не са кънкьори от братската съветска страна).
43
1
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
"Момко" а ти бил ли си там че знаеш че е невинен. Съдиа ли си прокурор че ли си. Ние поне имаме да коментираме издадена присъда.
42
9
 
8
 
! Отговори
момичето преди 13 години
стига сте обвинява ли и садили хората не видях някои от вас да пише че е пркурор или садия.какви глупости пишете няма вие да му излежите присадата.също така не сте били там да знаете дали е виновен
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много приказвате, но не ви прави впечатление избирателността на нашата съдебна система. Ако е чужденец - такава присъда му лепват, каквато съответства ако някой наш изличи от земята цял жилищен комплекс. Ще има ли 20 годишна присъда за някой от бандата за отвличания или за някой от организаторите на мафиотските убийства по улиците на София? Няма и ефективна присъда за един кънкьор. Искам строги присъди, но за всички!!!
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Джок Полфрийман: "Аз съм обучен да реагирам в спешни ситуации и когато чух, че бият роми, отидох да помагам."мухахахахахаааа! тия много обичат ромите бе! защитават ги, животеца ще си дадат за тях. само дето ни ги връщат с автобуси, самолети и чували като им идат в държавите. нещо там не им се ще да колят наред в защита на ***.мухахахаха! това беше най-малоумното, плиткоумно и тъпоумно изказване което бях чувал досега. абе ей! ти да не ни вземаш за аборигени бе? ние трева не пасем!!!!!!
39
5
 
6
 
! Отговори
Рамбо преди 13 години
Малиии, сега ще му порнат шокоцеха в панделата!
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не схванах : как в тъмното полицаите са разбрали ,че е чужденец,да му заговорят на английски направо ? като можеха да го сбъркат с немски ,френски или италиански...примерно. защото по принцип нашите полицаи са на ТИ с всички езици. а може би той е научил за 3 часа в кръчмата български,и ги е разбрал ? я го вкарвайте този абориген направо при ромите в затвора,да му се "отблагодарят " за оказаната защита.
37
7
 
11
 
! Отговори
Хъ преди 13 години
Този е мръсен изверг. Що няма смъртно наказание. Единствената надежда е, че вътре за 20 години ще го направят такава кака, че няма да иска да излиза.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някаъв *** който през уикендите си ходи да стреля по аборигените се загрижил за ромите. Кой и при какви обстоятелства го е учил да вади нож а? В какви спешни ситуации е участвал преди инцидента в който се изисква нож. Предполагам че в спасяването на малки коали от нападение на евкалиптовите дървета. Тоя ни взима ептен за баламурници
35
2
 
12
 
! Отговори
инсп.Стрезов преди 13 години
Кога е научил ***,та е разбрал светкавично че бият ***? Или пакистанците са викали коварно на английски,за да го излъжат да се набута в затвора /при техните хора-мераклии/.
34
0
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
Всички мишки във форумите се превръщат в великани.....смях
33
3
 
13
 
! Отговори
momo преди 13 години
сега в кауша ще разбере какво е спешна ситуация, като няма възелин, дано и за това да е обучен тоя ***