"Наглите" носили отвлечен на ръце до "къщата на ужасите"

Турският бизнесмен Мехмед Чакър даде показания по делото
25 фев 2011 17:45,
23
"Наглите" носили отвлечен на ръце до "къщата на ужасите"
Снимка: Булфото

Турският бизнесмен Мехмед Чакър, смятан за първата жертва на „Наглите“, днес даде показания по делото.

Похитеният на 12 април 2007 г. Чакър разказа, че е бил отвлечен, когато се е прибирал от работа и слязъл от колата си, за да премести кофа за боклук, обърната на пътя.

Нападнат е от двама души, които му казали, че искат 5 млн. лева откуп. Държан е в две различни къщи.

Още по темата

До първата „квартира“ похитителите го носили на ръце и той не е стъпвал по земята. Там Мехмед Чакър е прекарал 10-12 дни. Държан е в помещение с телевизор, а когато пазачите му влизали в стаята, той трябвало да държи очите си затворени.

След време похитителите преместили бизнесмена в друга къща. Два пъти го снимали с актуален вестник, а снимките пращали на сина му.

Мехмед Чакър каза, че не знае какъв е размерът на платения откуп. Когато го освобождавали, похитителите измили ръцете му с течност, която миришела на бензин и му дали нови дрехи.

След освобождаването му бизнесменът е разпознал второто помещение, в което е държан. Наложи се да бъдат прочетени показанията, които Чакър е дал в досъдебното производство по делото, тъй като имаше разминаване в описанието на мъжете, които са го отвлекли на 12 април 2007.

Свидетелят си спомни, че единият е бил по-нисък и слаб, а другият – по-висок.

Девет души са подсъдими в Софийския градски съд по делото "Наглите". Ивайло Евтимов - Йожи и Прокопи Прокопиев – Културиста са обвинени като организатори и ръководители на престъпната банда, която според обвинението е извършила 11 отвличания. Останалите подсъдими са Даниел Димитров, Любомир Димитров, Павел Петков, Радослав и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: НаглитеМехмед Чакър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
ne sa nagli izpalnitelite a oligarsite koito sa na varha na vlasta s kradenite pari na balgaria v balgaria sadiat mishkite koito sa gladni ,a neshtata sa po savsem dryg nachin znae se koi koi e no naroda si trae tia da go tormoziat tova oznachava che my haresva.
22
0
 
3
 
! Отговори
д0 21 преди 13 години
колега, луд ли си да бесим съдиите ни...Кой ще взема 13-та и 14-та заплата (за 2009 взеха и 14-та а за 2010 само 13-та) ?Кой юе взема 30 брутни заплати кат се пенсионира?Кой ще получава 1600лв/години за дрехи?Кой ще онивини мафиотите и престъпниците ако ги няма наште съдии ;))
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички съдии и прокурори на бесилотовнос на такива отЕС и без това всички техни дела са в Стразбургза една година държавата ще се оправи
20
1
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
abe ako tia niamaha pari i to kradeni ,koi shteshe da gi otvleche ,i kvo revat machali gi bili a vie kato grabite naroda ne go li mashite ,naglite ste vie che vi tarpi toia narod .
19
0
 
2
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Господа от ВСС, че с такива като вас съдебната власт няма да се реформира, е повече от ясно - не може "правителството" на съдебната система да бъде определено на политически принцип: толкова юристи от БСП, толкова магистрати от НДСВ и толкова - оТ ДПС.Все едно да правиш "дървено желязо". Ясно е,че без изборност на магистрати на всички инстанции няма да мине! Но си оправете лицето на съдебната система - СГС и САС, които вече 13 години една осъдителна присъда не са издали. "Лицето" на вашата власт си оправете, лицетооо!Че вече не се говори за тези съдилища с необходимото уважение, а с насмешка, та дори с подигравка - станали Държавен колеж за благородни девици!
18
0
 
2
 
! Отговори
George преди 13 години
Коментар от в-к Медиапул при назначаване на Магдалинчева за съдия по делото Наглите: Тази Магдалинчева е дъщеря на съдията от ВАС - Боян Магдалинчев , който по-преди беше и член на ВСС и използвайки това си качество успя пробута дъщеря си за съдия в СРС и тя вече е съдия в СГС без необходимия стаж! Сигурно не е случайно, че това дело се е паднало на нея по тъй наречения " случаен принцип"....Тя не може да реши едно ЧХ , а камо ли това дело....За баща й се знае ,че е "стожер "на закона , но само когато това е в негов интерес. Да де, ама на тати чедото съдебните репортери го направиха Юрист на годината, задето пусна от домашния арест Трактора Асанчо и ще оправдае Наглите. В Европа награждават за много добре свършена работа, а в БГ за оправдани престъпници.
17
0
 
3
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Преди 2 дни съдийките от СГС и САС В.Магдалинчева и Л.Паунова станаха "Юрист на годината ", затова че "не се подали на публичен натиск" и оправдаха съответно Маргените и хода на делото Наглите - очевидно и тях ще оправдаят. Забравиха да споменат, че В.М. освободи от ареста Трактора, което си е чист "граждански подвиг"?! В Европа e естествено да има осъдителни присъди за престъпници , а в БГ смятат за подвиг освобождаването им! Та това оневиняване съдиите го правят вече над 20 години! Кога най-после ще се смята за граждански подвиг вкарването на к престъпниците в затвора, защото следователи,прокурори и съдии за това са назначени, а не да летят в облаците и на практика да не вършат нищо, скривайки се зад благовидния довод - "гражданска доблест"! Ами тогава да си изберем мешере за съд - действа бързо, всички изпълняват решенията му и няма съмнения за рушвети на съдии . Присъдите се произнасят на 2-3-ия ден, не след 4-5 години и не се отменят на следващите 2 инстанции!
16
0
 
10
 
! Отговори
CR7 преди 13 години
СТЕФАН СОФИЯНСКИ И НЕГО ТРЯБВАШЕ ДА ГО ВКАРАТ В ЗАТВОРА ОТДАВНА,НО И ТОЙ СЕ ОТЪРВА,КАТО ПОЗНАВА КОЙТО ТРЯБВА И КАТО Е БУТНАЛ НЯКОЙ ЛЕВ ТУК ТАМ ТАКА ЩЕ Е,ПО ЗАТВОРИТЕ ЩЕ ЛЕЖАТ САМО КОКОШКАРИТЕ....А ПОЛИТИЦИТЕ БОЛИ ГИ ОНАЯ РАБОТА!
15
1
 
5
 
! Отговори
Berliner преди 13 години
Клетият Чакър. :(
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SIA IANE RIVE CHE TRAKTOR GO ORE
13
0
 
12
 
! Отговори
Обикновена преди 13 години
За крадците на едро не ме е грижа.Съсипаха страната ни. Тревожи ме друго.Като се заговори за някакъв тип престъпление, започват да го копират и дребните кокошкари.Ще започнат да отвличат и обикновени хора или децата им, за да искат откуп от хиляда, две хиляди или пет хиляди лева.Не са знае какво може да предприемат такива ***, ако се изплашат, че е възможно да бъдат разпознати.Затова се притеснявам - да не затрият някого, за да не ги спипат и съдят заради откуп в размер на 2-3 средни заплати.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MI KVO SA PRAAT S A.NAGLIA
11
0
 
2
 
! Отговори
DO 6 преди 13 години
BE KOI DA OTVLECHE NYAKOI DE NEMA POLZA OT NEGO A? OTVLEKLI SA AKULI NE BEDNI HORICA
10
27
 
22
 
! Отговори
Реваншизъм преди 13 години
Наглите ме кефят-отвличат само крадци и партийни мандарини!!!Жалко че ги хванаха!!!
9
31
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
ТИ СИ ОПРАВИ РЕЧНИКА,НАГЛИТЕ СА ХУБАВИ ХОРА ЩОМ ОТВЛИЧАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА ПРЕХОДА КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ И ТЕРОРИЗИРАТ РАБОТНИЦИТЕ КОИТО ИМ СПЕЧЕЛВАТ МИЛИОНИ С ТРУДЪТ СИ.ПОВЕЧЕ ХОРА КАТО НАГЛИТЕ ТРЯБВАТ А НЕГО НИКОЙ НЯМА ДА ГО ОТВЛЕЧЕ ЗАЩОТО НЕ Е КРАЛ СМЕШНИКО.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЛИЦИМЕРИ!
7
4
 
8
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
отнася се за номер 1
6
15
 
33
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Дано да те отвлекът и теб,и да ти отрежат нокътя малко по дълбоко,та да усетиш ужаса на *** пръст, бе *** долнопробен!Какво значение има какъв и кой е отвлечения бе *** безроден?
5
5
 
4
 
! Отговори
SpellChecker преди 13 години
"Носили"??? или "носели"??? Изглежда и двете стават.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НосИти ли на критика?