Втори обвинителен акт срещу Лечков влезе в съда

Кметът ще отговаря за нанесени на общината щети за 671 368 лв.
Обновена: 5 апр 2011 17:26 | 5 апр 2011 17:26,
16
Втори обвинителен акт срещу Лечков влезе в съда
Йордан Лечков. Снимка: Булфото

Прокуратурата внесе в Сливенския окръжен съд обвинителен акт срещу Йордан Лечков, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Виолета Калайджиева.

Обвинението е за престъпление по служба.

Според прокуратурата в периода август 2008–февруари 2010 г. кметът е нарушил служебните си задължения, като е предоставил недвижим имот – частна общинска собственост, за ползване от местни фирми без публично обявен търг или конкурс.

Още по темата

Става дума за бивш казармен район, отдаден на ДЗЗД "Хидросистеми", "Булгейт" ЕООД, "Еко Бул Агро" ЕООД и "Консорциум ЛТБ – България ХГ" ООД.

Според обвинението целта е била да се набави облага за дружествата, а от това са настъпили вредни последици за общината в размер на 671 368,80 лева.

От прокуратурата поясниха, че това са пропуснатите ползи от неполучен наем, а сумите са изчислени с експертизи.

Деянието е в особено големи размери и представлява особено тежък случай за извършено престъпление, смятат обвинителите.

Това е второ от общо девет повдигнати срещу сливенския кмет обвинения, което е внесено в съда.

По делото за измама и търговия с влияние, което вече е в съдебна фаза, Лечков получи оправдателна присъда на първа инстанция от Окръжния съд в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОЛАФ проверява Борисов, Цветанов и Лечков4 януари 2011, 14:36Според сигнала по тази схема са източени над 50 милиона лева от ЕС и националния бюджет Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала проверка за далавери с обществени поръчки и злоупотреби в Сливен. Проверката е по сигнал и е насочена срещу кмета Йордан Лечков и свързаните с него фирми, получили по втория начин обществени поръчки за над 50 млн. лева. Сигналите са за източване на огромно количество евро и общински пари и са подадени от управителя на Хидросистеми и общински съветник в Сливен Радостин Русев. Според документа "по тази схема се осъществява облагодетелстване и кражба на средства от Европейския съюз и националния бюджет за над 50 млн. лева. Покровители на престъпната дейност са Десислава Танева депутат от ГЕРБ, Цветан Цветанов вицепремиер и министър на вътрешните работи и Бойко Борисов премиер на Република България". В отговора си на този сигнал ОЛАФ пише:Във връзка с всички тези нарушения от страна на огромната по своя мащаб за територията на ЕС организирана престъпна група, стигаща до най-голямо ниво в Република България и нанасяща огромни финансови вреди на гражданите на ЕС и България, ви молим за съдействието за извършването на прозрачно и бързо разследване с цел недопускане на допълнителни финансови злоупотреби, евентуално физически саморазправи и убийства с цел прикриване на следите, водещи към разкриването им.Поставени сме в невъзможност да се обърнем към институциите в България, които не могат да извършат качествени проверки, поради факта, че в организираната престъпна група участват високо поставени служители и политици с имунитет.
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лечков Форевър, Лечков още два мандата кмет и един мандат областен, после министър председател. Да живее ГЕРБ и лечков... Оле, ?ле, Оле, Оле... Лечков форева-а-а
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя с голата тиква е толкова ***.
12
3
 
6
 
! Отговори
До Индже войвода преди 13 години
Не е честно за всичко да виним само съдиите! За да приключи едно дело с осъдителна присъда, трябва разследващите и прокуратурата да са си свършили съвестно и грамотно работата. Вички видяхме как заради самото обвинение по което бе подведен, Доган бе оправдан
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И по това обвинение няма да го осъдят!За злоупотреби в особено големи размери в България още не е осъден никой!
10
2
 
24
 
! Отговори
svetlio до 9 ти преди 13 години
Циханите го избраха!
9
5
 
16
 
! Отговори
Нерде Лечков преди 13 години
аЛООО, кат не е направил нищо за Сливен, КОЙ го избра за втори мандат, а???
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо да му изтипосвате кривата мутра на снимката да ви пратя няколко снимки от разкопания град, че да разберат хората за що иде реч.......
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne se karaite,Lechkov e nevinen.
6
1
 
20
 
! Отговори
индже войвода преди 13 години
Един от най-ярките примери на нашето време е как импотентния съд си върши работата! Всъщност всеки знае за подкупните съдии , но какво от това... Само народа може да пооправи схемата и това може да стане пред народното събрание и то сега, веднага....да, ама едва ли! Така и ще си отидем с хомота на врата!
5
3
 
31
 
! Отговори
ssd преди 13 години
Стига сте го обвинявали,осъдете го най-после!!!
4
2
 
25
 
! Отговори
Съдията преди 13 години
Лече, ела довечера да шмръкнем пак заедно, па тва дело ще го оправим и него.
3
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е този самозабравил се клоун да влезе в затвора. Фактът, че е вкарал един гол на Германия не го слага над закона.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато не обесим на мегдана един съдия за назидание, няма да се оправят нещата!
1
6
 
43
 
! Отговори
. преди 13 години
От Сливен съм, махайте го този - нищо хубаво не направи за града! Единствено да го четем като e обвинен за нещо..., защото само това прави!