Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков

Той го оставил в якето си и отишъл до тоалетната
12 май 2024 21:00, Стела Стоянова
158
Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков
Снимка БГНЕС, архив

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на депутата Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът стана в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов - Мая Банзарова.

Децата са помислили пистолета за играчка. Той е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола и отишъл до тоалетната. Момичето, което се води леля на сина на Божанков, е улучено в пръста на крака. Куршумът - 0.357 калибър от револвер "Смит енд Уестън" е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят.

На рождения ден са били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени. Член на едно от семействата е и издателят на един от местните вестници - "Янтра". Самият Бонзов има разнообразен бизнес - от хазартни игри до производство на хляб. Очаква се Бонзов да бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие. Синът на Божанков е малолетен и няма как да носи наказателна отговорност.

"Големият ми син е в шок. Можело е да се случи най-лошото. Благодарим на Господ, че не е" написа Явор Божанков във в фейсбук.

От прокуратурата образуваха разследване за телесна повреда и неправилно съхранение на оръжие. Ето какво съобщиха оттам:

Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе що за *** пишете тия статии или имате нас за такива? Няма калибър НУЛА 357! Той е само 357! Това е доста голям патрон и куршум, което пък от своя страна няма как да "уцели пръст на крака и да остане там"! Особено на дете. Ако е пръст значи го няма, откъснат е. Другия вариант е да е в крака....което е нанесло доста поражения. Но нали са се депутати и бизнесмени- прикриваме до последно като се усерат!
112
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 1 седмица
Лена Бориславова не е ли била и тя там?Да се включи в общия хор на ПП-ДБ с нейната квартална или магистрална "хореография"???
111
1
 
2
 
! Отговори
DIMITAR преди 1 седмица
SABRALI SE BANDA ***
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 98Това ми звучи като в "САЩ бият ***". Кво ти бърка в отзад в случая пистолета на ББ? Аз не видях снимка едновременно с ББ и пистолета, кюлчетата и еврата. На нито една снимка с отвореното шкафче, спалното бельо не бе същото като на спящия ББ. Голи куки за шарани. Дело на професионална кураторка??!!
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не питам деебила, защо пистолета му е в якето, вкъщи, на празненство. Ако въобще е било така. Да не е зарязал оръжието пиян, след като е стрелял сватбарската да избива комплекси и е отишъл до тоалетната.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Роднини". Като му гледам физиономията на Божанков. Слушайки изказванията му и следейки тезите му ми минават едни мисли за генетечния материал на родата. Уверявам Ви, не са ласкави. Та случилото се не ме изненадва. За съжаление.
107
2
 
6
 
! Отговори
въпрос? преди 1 седмица
Видяло пистолет и - я чакай да гръмна! Кажи честно, кво очакваш да стане от тези деца?
106
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Били само роднини. Единия политик, другия бизнесмен с хазартен бизнес. Подредили се " все маскари". Как да идеш да гласуваш? Кой от тези да избереш? И всички един дол дренки. Маскари и бандити.А изявлението на МВР общи приказки.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
" Той (пистолета) е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола" - в якето или на стола е бил пистолета? Този Бонзов е абсолютен мало*умник, за да си развява пистолета в къща пълна с деца и гости.
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Арбанаси, в щата Синалоа.
103
2
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 1 седмица
Малкото божанковче е тарашило чужди джобове, така ли?
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори не са подали сигнал на 112, а Спешното им се обажда.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гостите са канени по домова книга на буквата Б
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А сигурни ли сме, че детето е наистина от Божанков и че Кирцата не е снесал и в неговата жена чуждо кукувиче? Знаем как стават нещата в тази партия! Само алфа мъжкаря Киро има право да запложда женските.
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПРОУРАТУРАТА В ГРАДА НА БОЛЯРИТЕ ПО РЕПОРТА НА КАБЕЛАРКАТА НОВА ОТ ДНЕС СЕ ОПИТВА ДА ЗАМАЖЕ СЛУЧАЯ ЗАРАДИ БОЖЕСТВЕНИЯ БОЖАНКОВ!!!...
98
1
 
14
 
! Отговори
7 преди 1 седмица
Версия съшита с бели конци-излизам и си оставям пищова на стола да си играят с него децата!Съвсем за *** ни взеха!
97
3
 
10
 
! Отговори
Хмм... преди 1 седмица
Няма значение чий е пистолета! Недопустимо е оръжие да се озове в ръцете на непълнолетен и той да стреля с него. А това, че синчето е на депутат би следвало да е ясен знак за самия Божанков. Наказателна отговорност и за бизнесмена и най-вече за депутата.
96
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А пък тлъстия крадлив банкянски похотливец спи с Глок на нощното шкафче докато Мата Хари му щрака дебелия космат...гръб, де.
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Със замесените имена, разследващия полицай ще види голям зор при писането на рапорта. Тежка нощ го чака, голяма обърквация
94
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-страшното в новината, всъщност е, че Божанков се е размножил!!! Ужас!