Владимира Янева е новият председател на СГС

Призна, че е близка с Цветанов, но това нямало да повлияе на работата й
Обновена: 30 май 2011 22:04 | 30 май 2011 19:40,
91
Владимира Янева е новият председател на СГС
Владимира Янева. Снимка: БТА

С 18 гласа „за“ от общо 23-ма членове на Висшият съдебен съвет (ВСС) избра Владимира Янева за председател на Софийския градски съд.

До избора се стигна след балотаж между Янева и Величка Цанова, която бе изпълняващ длъжността председател на СГС. Постът бе овакантен, след като предишният председател Георги Колев оглави Върховния административен съд.

След като бе избрана за шеф на най-големия съд в страната, Владимира Янева заяви, че за нея е важна независимостта на съдиите и ще я отстоява.

"В градския съд работят колеги, които са достатъчно добри професионалисти и достатъчно силни като характер, за да не се поддадат на натиск, и при едно прозрачно ръководство на съда, при една колегиалност, когато хората знаят, че административният ръководител застава зад действията им, не мисля, че би могъл да бъде упражнен натиск и върху съда", каза Янева.

Тя не отрече близките си приятелски отношения с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, но бе категорична, че това няма да се отрази върху работата й.

Янева не мисли, че приятелството с МВР шефа е повлияло на решението на ВСС. Тя отказа да коментира дали сега министър Цветанов ще продължи критиките си към работата на съдиите.

Във връзка с подписката на съдии от СГС в подкрепа на Величка Цанова (досега изпълняваща длъжността председател на съда), Янева каза, че уважава мнението на колегите си и не мисли, че превъзхожда Цанова.

Още по темата

Иначе пред членовете на ВСС новият председател на съда изказа позицията си, че разглеждането на делата при закрити врати  трябва да става по изключение, а комуникацията с външни органи като неправителствените организации от сферата на правораздаването е много важна.

Според Владимира Янева е необходима промяна в информационната система на СГС. Архивирането на делата може да стане електронно, което ще спести време, а делата с висок  обществен интерес трябва да се гледат концентрирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: СГСВССВладимира Янева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
25
 
! Отговори
============ преди 12 години
поредната калинка :))))))))))))))))))))
68
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде живеем?Все по често се среща лозунга"Убий гербераст,спаси дете"
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
v sravnenie s taa,Rumiana Jeleva ima po-malko grehowe, po-malko zybi i po-malko kosa na tikvata, na za smetka na towa , kakto kaza Ceca Ca4eva, Rumito e krasiva umna i obrzUUvana.ninam sho ama tyz duharka mi miaza na kwa4ka w pologa kak myti tumuri...dano i tia ne se okaje breihmenna s nekoe timur4e.ai , Cec da stroi ima koi da go podkrepia
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsia Vlast Gerbersum
65
2
 
4
 
! Отговори
brao 60 преди 12 години
60-ti,nete vidam ni ot bsp, ni ot bkp, nito za sinio cvete te gledam.oba4e i az nemoga poveke ot edno + da ti dam.Zna4i tazi kukla e spojena tam zastoto idata procesite s Ceco za sestiah mu aaaAAAH pertimenti.ke umrem da se smee.na4i kradnem, lajem majem i strime aHpertimenti i posle nasata sadiika ke mi gi legalizira. ir ira ira ihuuuuu
64
2
 
18
 
! Отговори
ЙОЦО преди 12 години
ДО 58.АБЕ ПИЧ. ТО НЯМА ДЪРЖАВА ,ЗАГЕРБИХА Я.
63
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази много прилича на Калинчето, която беше близка с Борисов, тази кукла пък била близка с Цветанов! Е стига с тази шуробаджанащина!
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вся власт в руки ГЕРБ.Дерзайте Товарищи.Мъй с вами.Ако ме чуе Ле.....ин дали няма да ми чатне от Женева.Предай на Троцки,че правим нова партия Г......Р.....Б.
61
3
 
17
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Не мога да ти цъкна повече от един плюс,а заслужаваш.
60
2
 
40
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
Семейната приятелка на Цветанов - Янева, е от последните съдии, назначени БЕЗ КОНКУРС . След идването на власт на ГЕРБ съпругът й Илия Манолев (възпитаник на Висшия институт по физкултура "Георги Димитров", който е завършил и вътрешният министър) става зам. генерален директор на "Ръководство на въздушното движение". Самата Владимира Янева има само 8 години съдийски стаж, от които 4 години е била в отпуск по майчинство.
59
5
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
гоце и герпп .. напред!!!
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е верно"Нема такава държава".
57
4
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ние в Кривунделово съд...нямаме,амам и да имахме,едва ли точно това...момещяхме да назначим за председател;много младо ми се...вижда и едва ли ще мисли само,за съдебните ...параграфи.
56
4
 
13
 
! Отговори
Буба Мара преди 12 години
ВКАЛИНЧИХМЕ СЕ И ТУЙ ТО...
55
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ли се чувства след подписката на колегите й, която аз лично съм чел... Изключително зависима и ако се разгледа статистиката, некадърна жена и съдия. Разбира се, едва ли й пука, като на всяка поредна нагла представителка на сегашния елит, по подходящ за учрежденията за излежаване на присъди...
54
4
 
29
 
! Отговори
eltimir2 преди 12 години
Браво др.домакин(вътр.министър)Браво и на поредната парашутистка на герб.Една калинка си отиде,дойде втора близка приятелка,този път на този дето още не е казал,как ги купи тия апартаменти на по ниски цени и от къде,че и ние да си купим? Вие двамата (а другите събрани от общата кауза -да си напълните банковите сметки и да приложите още по голям геноцид над хората) народа за толкова *** ли го имате?Ами нали за това са я сложили там.Да затвори устите на съдийте.Вся власть советом.
53
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният *** в грозната рисунка на страната на мутрите и проститутките... тази конкретно, *** на мутра...Едва ли и Тодор Живков е мечтал за толкова безсилна, подчинена, нискообразоване, *** и манипулируема България. Милиционерите вече стават и шефове на съдиите...
52
3
 
20
 
! Отговори
Станислав Христозков преди 12 години
Само да не се окаже въпросната Владимира с диплома менте.Че тогава ще падне голям смях........
51
4
 
34
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
С ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ се овладява от ГЕРБ Софийския Градски Съд, а той по същество е най-важният в държавата. Защото на него са подсъдни всички министри, депутати, политици, висши функционери, едри финансисти и бизнесмени, които по принцип живеят и действат в София. Така че това назначение е изключително голяма победа на ГЕРБ, по пътя им към всевластието в Българая и увековечаването им във всички сфери на управленето на страната.
50
3
 
2
 
! Отговори
kalinkite ni prevzeh преди 12 години
vednaga da ia prata na genikolog da proveri s lupata dali taia kalinka-bubul4eka ne bolna ot metastazi ot koito ste se rodi porednoto Timur4e TUMUR i negovite Komandosi f shliferi i toiagi