Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди

"Ще сезираме европейския съд", закани се семейството му
9 юни 2011 16:40,
127
Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди
Петимата подсъдими полицаи бяха оправдани от ВКС Снимка: архив Булфото

Райо Димитров - бащата на Ангел Димитров-Чората, неговата майка Адриана и брат му Димитър заявиха след оневиняването на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Чората, че няма да оставят нещата така и ще продължат да се борят.

Те са убедени, че Ангел е бил убит и са очаквали възмездие за виновните за смъртта. "Ще сезираме европейския съд и всички възможни институции в чужбина, ще направим всичко, което е възможно", каза Адриана  Димитрова.

Близките на Чората недоумяват как се е стигнало до решението на ВКС, което отменя предишни три съдебни решения по  делото. "Никога не съм очаквал подобно решение, за какво бяха предишните инстанции, ходенията, разкарването", каза Райо Димитров.

Според полицаите, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров, които Върховният касационен съд оправда окончателно, истината е възтържествувала.

Борис Механджийски - единият от петимата полицаи, подсъдими по делото заедно с майор Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков, каза пред БТА, че се е чул с колегите си веднага след научаването на новината за решението на ВКС.

Още по темата

"Все още не можем да повярваме, както не можахме да повярваме, когато ни осъдиха първия път - все едно не се отнасяше за нас“, коментира той.

„Щастливи сме, че най-сетне нашите семейства е възможно да се отърсят донякъде от това бреме", допълни Механджийски.  

На въпрос как се е отразил процесът върху него и останалите подсъдими полицаи, Механджийски каза, че последствията вероятно ще се видят тепърва.

"Досега се държим - в семейството, в местата, където работим, посочи той. Подкрепата на колегите от полицията беше много важна за нас", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички ***, жалеещи този *** "Чората" - да ви го натътрузя два ката, нещастници!!!/ а ми е бая големичък! /. Браво на момчетата, лошото е, че малко правят като тях!!!
68
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва данъчните да подгонят роднините на Чората, да проверят банковите им сметки, да изаснят с какви средства е построил хотели, къщи и др. Доволна съм, че в България има един престъпник по-малко, а ако те извадят някакво тефтерче и в него има данни за други престъпници, ще се радвам ако и те си отидат по-бързичко, защото ако нещата останат да се раглеждат от българсите съд и прокуратура, със сигурност нито един престъпник и наркопласьор няма да влезе в затвора.
67
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко са щастливи на снимката убийците в униформа! Дано близките на Чората не оставят нещата така! В тази държава май ако убиеш полицай спасяваш човешки живот!
66
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българсикят съд пак оправда убийците! Нищо ново!
65
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да Ви разбера. Ако беше жив Чората, всички щяха да се възмущават, че: "този престъпник не е осъден", а сега забравихте, какъв е бил и какво е правил.....а роднините на тези, които са пострадали от Чората, дали не са доволни от присъдата? Дали няма още много българи, които разчитат и техния душманин да си отиде като Чората?
64
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха дано оправданите скоро се видят с Чората! Ще отварям шампанско за всеки един от тях!
63
12
 
34
 
! Отговори
ФОТО преди 12 години
Вижте ги на снимката ,.....това са другите престъпници !Крушката си има опашка !Пазете децата си от тях !Изчакайте Спец. Съда !
62
31
 
11
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
А ако дойдат .......ЗАЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ ....НА УБИТИТЕ И ИЗЧЕЗНАЛИ ДЕЦА ....? КОЛКО ЛИ СА ...?
61
34
 
20
 
! Отговори
Stoqn преди 12 години
Веднъж да възтържествува справедливостта. Как е могло въобще да ги съдят по член от наказателния кодекс визиращ предумишлено убийство. Та това са петима служители действали по регламентирана и утвърдена от тогавашния министър, заповед. Как ще го убият при това в работно време. Съдиха ги толкова време понеже близките на мутряка имаха леки политически заигравки с една не много популярна вече политическа партийка. Черни овце има във всяко стадо, тези момчета обаче струва ми се не са от тях.
60
30
 
21
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Аман от "журналисти" дето само чакат някои лев и почват да пишат небивалици .Опитаха се да изкарат закоравял престъпник ангелче ,а полицаите ***
59
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докторята ще ми дават сълзливи интервюта по ТВ-то, щото ги закопчали заради фалшиви диагнози....сега трябва едно бързо производство срещу патологоанатома, заради който момчетата ги държаха 6 години!
58
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
63 - И защо да се извиняват журналистите, че нарекли едни убийци - убийци! Ми такива са!
57
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Близките на Чората както са скочили, така и ще седнат!
56
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бравоооооо най-после нещата си дойдоха на мястото !!Няма ги вече поръчковия екперт и патоанатом ,няма я подкрепата на ДПС ,няма ги продажните съдии от първите инстанции -истината и справедливостта излезе наяве !А близките на мутрата да сезират ако щат и арменския поп!!Сега би следвало и всички поръчкови журналисти ,които години наред сипеха помия срещу тези хора -да се извинят!!!!макар че къде ти ....
55
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
насилие нямат право,но физическа сила -да по силата на ЗМВР.Това,че насмъркания *** се помислил за безсмъртен и се озъбил си е за негова сметка.Дал фира,е и ?Ако беше поръчан,нямаше да го трепят ченгета,или поне не при офицялна операция.....
54
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а една убита мутра и един убит наркоразбойник са два +
53
18
 
34
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Работата на тези полицаи е да арестуват заподозряния и да го предадът на правосъдието.Те нямат право,запомни глу*ако,нямат право да упражняват насилие и да убиват когото и да е.Разбра ли робска душичке.Робът не знае касво да прави със свободата си.
52
11
 
36
 
! Отговори
уточнение преди 12 години
Когато ниско образовано селянче встъпи в редовете на МВР живота му се променя.Той вече не е Унуфри от Бучни колец,а е станал полицай Унуфриев.Има служебна унеформа пищоф и палка.Има и белезници.Трудещите се граждани чрез данъците си му плащат заплатата,униформата,бензина на Астрата,осигуровките и всичко необходимо.Той слага стикер на личната си кола,за да не го спират колегите когато нагло нарушава ЗДП.Дори да попрекали със средствата него не го съдят.Неговия начаник стои зад него.
51
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е едно справедливо решение.Не може да се съди човек затова, че си върши работата.А колкото до Чората, един изверг по-малко.България нищо не губи от това.Напротив-сигурно много семейства си отдъхнаха.А на бащата и майката на Чората ще кажа, да бяха го възпитали по-добре, а не да продава наркотица.
50
15
 
29
 
! Отговори
Luboto преди 12 години
Много хора тук бъркат, като смятат, че делото е победа заради факта, че една мутра е убита следователно всеки печели. Тук става въпрос за полицейски произвол. Така както са убили един задържан, утре може да се случи и на всеки един от нас и няма кой нищо да им каже!