Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”

Новият шеф на СГС е сключила сделките на 17 май и 26 юни 2002 г.
Обновена: 11 юни 2011 08:59 | 11 юни 2011 08:58,
109
Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”
Владимира Янева. Снимка: БТА

Новият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева е сключила лично сделките по покупката на двата имота от "Софийски имоти" с пълномощно от баща й - това пише Mediapool, позовавайки се на документи около сделката, с които медията съобщава, че разполага.

Съдия Янева е сключила от името на Яне Янев двете сделки на 17 май и 26 юни 2002 г.

Изпълнителният директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев, който 7 години по-късно ще се яви като подсъдим по дело, гледано от съдия Янева, също е изпратил упълномощен представител по двете сделки. Само месец преди това Янева е назначена за младши съдия в Софийския градски съд.

Като пълномощен представител на баща си съдия Янева купува имот в квартал Зона Б-5 от "Софийски имоти" на цена под данъчната му оценка. Имотът, който е записан в партидата на общинското дружество като "Магазин - помещение за химическо чистене" с площ 74.92 кв.м., е с данъчна оценка от 52 000 лева. Сделката обаче е изповядана на цена от 47 000 лева без ДДС, става ясно от документите.

Още по темата

Втората сделка на Яне Янев със "Софийски имоти", по която съдия Янева също е пълномощен представител, е за покупката на билетен център на ул. "Искър" 3, зад сградата на Министерски съвет. Помещението, което може да се използва за магазин в идеалния център на София, е с площ от 17.35 кв.м. и е оценено за 16 000 лева заедно със земята под него. Сделката е сключена за 17 500 лева без ДДС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 12 години
Ама тя не била купила нищо. Само подписвала с пълномощно в полза на баща си. А пък сигурно е подписвала с вързани очи и няма как да знае милата за какво става въпрос. Пък той баща и кой знае какъв изверг е и не й дава пари от наемите за тези помещения, а сам ги ги изяжда и изпива. Един ден пък като Цецко крадеца ще се окаже, че тя си купила палат с пари подарени от баща си и тя... цялал "в бяло". Та моля ви се... къде пък тук видяхте КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
104
0
 
0
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
ТОВА НАС НЕ НИ ИЗНЕНАДВА!!КОЛКО ПОВЕЧЕ КРАДЕШ, ТОЛКОВА ПО НАГОРЕ РАСТЕШ!!
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
redaktore, molim te mahnete tazi snimka , zasto kato ia vidia mi se dohojda po golema nuzda-abe, bez lajna ostanah
102
0
 
0
 
! Отговори
Dewtektriff преди 12 години
"Bravo", gouemo bravo, mnogo bravo.A be da ni chestito i ..... da go v nai-bravoto.
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sega ""komunistite" li sa vinovni pak?
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А?! Кво стана бе герберчета?! Нещо не пишете! Ама иначе сте много силни! Гадни крадци!
99
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо - "Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система..., едно позвъняване и хоп, вече имаме шеф на СГС!!!- Та за 4 години това момиче, още не знае къде са всички врати в сградата на съда, но това едва ли има значение, ако знае провилния телефон, по който ще и казват какви са правилните решения!!!- Красьо - "Черничкия" или днешния му заместник, са толкова влиятелни, че с едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас, а СЪЩО И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СГС!!!ЗАЩОТО...: - Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени но законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация fj изкормвач, че той е убиеца...- Няма показания на поне двама надеждни свидетели..., които да са работили под личното ръководство на съдията по делото..., или на съдията да е звъннал КрасьоМъка...Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, на когото Красьо - черничкия "звънне"...А иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица.
98
0
 
17
 
! Отговори
Гого преди 12 години
До 96 мацко я ми кажи колко струваше кв.м търговска площ в Б-5 ??? Защото сделката на мацката е за 752 лева кв.м. Я пак си помисли няма ли измама ??? Въпросната мома по нищо не е по-различна от морските съдебни виладжии, на които видни гербаджии се възмущаваха. А да питам какво стана с ревизията на Цветанов, май още продължава ;-) Или ако гербаджия краде то не е кражба ??? ;-)
97
13
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Какво общо има ГЕРБ и правителството със Софийски градски съд? Това са съвсем различни неща, съдиите да не ги назначава Бойко?
96
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи всеки,който сключи сделка и е извън БСП е престъпник!?!И някакси много удобно забравихте доклада на Т.Попов че в Белене са откраднати 108млн.евра?Ама нали комунистите ги гепиха тия пари,няма да ги оплуваме.А на агенцията на гея Станишев изобщо нямам вяра!Ама никаква!
95
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 12 години
сигурно пречи
94
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Медиапул знаем чия собственост е и защо изопачава цифрите!При дан.оценка 52000,47000 без ДДС, си е 56400 с ДДС.И изобщо не виждам къде е проблема!Къде-къде по-прости комунисти се обзаведоха с апетитни местенца,защо ной-големия специалист по бъбречнокаменна болест у нас да не го направи!Който не познава доц.Я.Янев да ходи в *** в урологията.Горе в таванските помещения е кабинета му и има всеки божи ден опашка пред него.
93
0
 
8
 
! Отговори
човек все още преди 12 години
ДАМИ И ГОСПОДА ДОКАТО ОБСЪЖДАМЕ ЗА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА ОЩЕ СТО ГОДИНИ. Р.С. НЕ СМЕ НАРОД А ***
92
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новия морал герберски нещо не се различава от стария.
91
0
 
17
 
! Отговори
е,,те се в г..а преди 12 години
"Новият шеф на Софийския градски съд"това ли е човека,,че нещо май се опих много рано?това на снимката ли е?..уффффффф..ми нормално е за ***,не знам ама ..няма по пре..ани хора от нас дето сме се родили тук.ей сега ще се напия до смърт..
90
1
 
18
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Тази май ще излезе като Калина Илиева...макар,че баща и не е пожарникар.
89
0
 
17
 
! Отговори
ДО 87 преди 12 години
Баш ,като предишните,само ,че не очаквайте ,в политиката да влезе някой ......СВЕСТЕН !
88
0
 
13
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ, преди 12 години
.......колко сме изненадани ?Сякаш е единствен случай ,това е е-ж-е-м-и-н-у-т-н-о в БГ по всички етажи ..........*** ОТ ВСЯКЪДЕ ----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ !
87
1
 
10
 
! Отговори
da bre преди 12 години
Много ли сте изненадани!Янева от къде изпадна /като всички останали /,я от БСП ,я от СДС ,я от НДСВ ,нормално ,всички са еднакви ,и това продължава от 1989г., .... до днес ,па и утре !Съд .система .....НЕ Е НЕЗАВИСИМА ,А Е ПОЛИТИЗИРАНА !
86
0
 
18
 
! Отговори
hm преди 12 години
бе що така всички са като по калъп и с еднакво излъчване, сякаш със специален конкурс са избирани и депутатите, и кадрите, дето си ги харесват и си ги пробутват... то просто лъщи от физионмиите им послушността и липсата на възможност за собствена мисъл