Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”

Новият шеф на СГС е сключила сделките на 17 май и 26 юни 2002 г.
Обновена: 11 юни 2011 08:59 | 11 юни 2011 08:58,
109
Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”
Владимира Янева. Снимка: БТА

Новият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева е сключила лично сделките по покупката на двата имота от "Софийски имоти" с пълномощно от баща й - това пише Mediapool, позовавайки се на документи около сделката, с които медията съобщава, че разполага.

Съдия Янева е сключила от името на Яне Янев двете сделки на 17 май и 26 юни 2002 г.

Изпълнителният директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев, който 7 години по-късно ще се яви като подсъдим по дело, гледано от съдия Янева, също е изпратил упълномощен представител по двете сделки. Само месец преди това Янева е назначена за младши съдия в Софийския градски съд.

Като пълномощен представител на баща си съдия Янева купува имот в квартал Зона Б-5 от "Софийски имоти" на цена под данъчната му оценка. Имотът, който е записан в партидата на общинското дружество като "Магазин - помещение за химическо чистене" с площ 74.92 кв.м., е с данъчна оценка от 52 000 лева. Сделката обаче е изповядана на цена от 47 000 лева без ДДС, става ясно от документите.

Още по темата

Втората сделка на Яне Янев със "Софийски имоти", по която съдия Янева също е пълномощен представител, е за покупката на билетен център на ул. "Искър" 3, зад сградата на Министерски съвет. Помещението, което може да се използва за магазин в идеалния център на София, е с площ от 17.35 кв.м. и е оценено за 16 000 лева заедно със земята под него. Сделката е сключена за 17 500 лева без ДДС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Окупация на страната от ЕС и НАТО и "политическият ни елит" да бъде разстрелян, както подобава на всяка окупация.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41 и 42Дано ви изсъхнат ръцете с които пишете тъпизмите си!*** прости греберски.Ще ви дойде и на вас реда *** такива!
43
0
 
7
 
! Отговори
РВД преди 12 години
А пък Илийката какъв крадец е ...................................... Манолев, Манолев............ и ти случи на жена, Манолев!
42
1
 
11
 
! Отговори
разочарован преди 12 години
Как ли е била назначена госпожата в съдебната система? Сигурно без конкурс. Ако наистина е подавала УВЕДОМЛЕНИЯ, а е трябвало да подаде ДЕКЛАРАЦИЯ, не трябва ли да понесе отговорност по чл.313 НК ? Срам и позор! Съдии и прокурори трябва да са с висок морал, защото са на върха на социалната пирамида. Няма правосъдие в България и скоро няма и да има щом такива хора заемат ключови места.
41
15
 
5
 
! Отговори
sdg преди 12 години
Нещо немога да схвана,какъв е проблема от цялата работа.Доколкото ми е известно дела не се водят за тези 2 имота,тогава какъв е проблема.Какво излиза от цялата работа,трябва да си живял на село,да си пасял овцете и хоп те слагат на някой отговорен пост,иначе ще ти изкарат досие.БСП не спи то събира компромати,дори и да няма нещо вярно,те насаждат съмнение,това си е политика.
40
19
 
4
 
! Отговори
до Иво преди 12 години
"Този път не позна. Тя е от квотата на Ц.Цветанов????" Пак познах. Тази *** е избрана с мнозинство две трети от съдиите, които са от квотите на Първанов и тройната коалиция. Ако нямаш на представа как става избирането на ръководните органи на съдебната система, поне не се излагай да пишеш фантазии. Тя е човек на тройната коалиция. 2002 година, когато са извършени сделките управляваше Кобурга. Тя е от тройната шментикапела.
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение на кого е кръстена,важното е,че Калинките се увеличават!
38
3
 
7
 
! Отговори
аналитик преди 12 години
като и гледам името, кръстили са я на любимия за семейството и ВЛАДИМИР ИЛИЧ ЛЕНИН. ясно е,че от дете е научена да краде държавата,защото за всеки комунист държавата се счита негова лична собственост. както и жените...- ако не знаете,ленин е привлякъл на своя страна пролетариата точно с обещанието и лозунгите,че жените ще бъдат общи.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Oхооо,тази работа стана дебела.Съдийка съди СЕБЕ СИ!Да,точно приятелката на Апартаментаджиев.*** СМЪРДЕЛЕИТ *** е тази територия.Това е "новият морал" на гербаджии.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Вече се съмнявам, че и тази е с фалшива диплома!" Също като Цайса, който тройната коалиция назначи за шеф на митницата, а той горкия бил с фалшива диплома.
35
21
 
3
 
! Отговори
манчо преди 12 години
сега разбирам защо старите и грозни ком. съдийки роптаят срещу назначението и...тази е млада и красива,наверно и умна,а медиапул....медиапул ми е през оная работа кво пишат,м/у впочем и всички останали ибрикчийски медии > Приятен уикенд на всички с пожелание поне в почивните дни да не се занимават с политика !.
34
1
 
14
 
! Отговори
Мнителен преди 12 години
Вече се съмнявам, че и тази е с фалшива диплома!
33
4
 
6
 
! Отговори
Номенклатурчик преди 12 години
Доколкото виждам цените не са много по-различни от данъчните оценки.И какво ми цитират цени без ДДС, да не би някой да се е спасил от това ДДС?А по мое време си купувахме имоти за жълти стотинки.;)
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова правосъие като нашето има само в някоя друга държавица в Африка и латинска Америка тия от Брюксел невиждат ли какво става тука, да изгонят нашите политици от европарламента и това е не искам когато съм в европа да ме сравняват със тях
31
1
 
13
 
! Отговори
иво преди 12 години
Този път не позна. Тя е от квотата на Ц.Цветанов????
30
11
 
6
 
! Отговори
2002-2006 преди 12 години
Какъв ГЕРБ бе, неграмотници. Става въпрос за далавери през 2002 г., ГЕРБ е основан през 2006 година. Тая *** е или от квотата на агент Гоце или на тройната коалиция. Кутев, намери си по-грамотни драскачи, дето им плащаш стотинките да плюят.
29
1
 
20
 
! Отговори
:) преди 12 години
Най - интересно е, че всички отговорини институции се само сезират за щяло и нещяло, но когато опря до тази личност Владимира Янева - казаха - ние неможе да се самосезираме непрекъснато, не сме на повикване!!!1-во Калина, която уж знаеше всичко схеми за източване - оказа се, че наистина ги знае, но как и тя да източва. Сега съдия които е извърпил престъпление да се само разследва!!! ДО КОГА?
28
1
 
20
 
! Отговори
Е преди 12 години
Не са били на власт 2002-ра година ли!? А кой беше, бре!? А?Нямаше ли един вездесъщ главен секретар на МВР, който от тогава та до сега не е слизал от екрана на телевизора? Просто планът е бил такъв. Това е контролът на СИК в НДСВ, тройната коалиция, ГЕРБ, столична община и т.н.Не мисли, че сме толкова наивни, колкото ти се иска, драги!
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая да я пращат по магисралите да вади пари за бюджета
26
0
 
30
 
! Отговори
Узунов преди 12 години
Още една Калинка