Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”

Новият шеф на СГС е сключила сделките на 17 май и 26 юни 2002 г.
Обновена: 11 юни 2011 08:59 | 11 юни 2011 08:58,
109
Владимира Янева участвала лично в сделките със „Софийски имоти”
Владимира Янева. Снимка: БТА

Новият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева е сключила лично сделките по покупката на двата имота от "Софийски имоти" с пълномощно от баща й - това пише Mediapool, позовавайки се на документи около сделката, с които медията съобщава, че разполага.

Съдия Янева е сключила от името на Яне Янев двете сделки на 17 май и 26 юни 2002 г.

Изпълнителният директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев, който 7 години по-късно ще се яви като подсъдим по дело, гледано от съдия Янева, също е изпратил упълномощен представител по двете сделки. Само месец преди това Янева е назначена за младши съдия в Софийския градски съд.

Като пълномощен представител на баща си съдия Янева купува имот в квартал Зона Б-5 от "Софийски имоти" на цена под данъчната му оценка. Имотът, който е записан в партидата на общинското дружество като "Магазин - помещение за химическо чистене" с площ 74.92 кв.м., е с данъчна оценка от 52 000 лева. Сделката обаче е изповядана на цена от 47 000 лева без ДДС, става ясно от документите.

Още по темата

Втората сделка на Яне Янев със "Софийски имоти", по която съдия Янева също е пълномощен представител, е за покупката на билетен център на ул. "Искър" 3, зад сградата на Министерски съвет. Помещението, което може да се използва за магазин в идеалния център на София, е с площ от 17.35 кв.м. и е оценено за 16 000 лева заедно със земята под него. Сделката е сключена за 17 500 лева без ДДС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
16
 
! Отговори
pole преди 12 години
ДА - едно говореха - друго обещаваха - трето изпълняваха - четвърто стана реалност - от "новите"-"неопетнени"-"честни"-"некорумпирани"-"вода-ненапили" ГЕРБ-ери?! Народъ ги избра с голяяяяма надежда /избра в действителност лично Б.Б.!!/...и какво? Както в почти цялата БГ - и в региона на Свищов - политически слабички...незнаещи...немощни...нито нови...нито некорумпирани...нито авторитетни !!! И заради такива като тази на фотото - за съжаление чака ги нерадостната съдба на Царя : забвение :((((
84
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ей хора кой пише реалната цена на имота - масова практика е да се изповядват сделки на и под данъчната оценка.И журналисти и хората около тази Янева със сигурност са постъпвали като нея но сега тя е на прицел.Само хората които перат пари си пишат реалната оценка и при някои обстоятелства изискващи това.Айде не се правете че не знаете.
83
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е ГЕЕЕЕЕРРРРРББББББ
82
0
 
13
 
! Отговори
ринго преди 12 години
сигурно тати и я е уредил да учи за юрист....има смотан вид и посредствен изказ чудно как е станала съдийка.Боко изпусна юздите вече и коня отива в ряката.За втори път ни прецакват неграмотници един път царските и сега пожарникарските .Докога бе ?Така ли тая нация не роди нещо читаво.Родил се 5.2 кила вожда ама останал с акъл от тогава.Това са изцепки дето ще му изиграят лоша шега.
81
0
 
30
 
! Отговори
! преди 12 години
E нали е семейна приятелка с Цветанов. Някой да е очаквал да има морал и да няма имоти!
80
0
 
19
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Това стихотворение го четох преди няколко дена, и се разплаках от яд и мъка.Проклети да са тия които разсипаха и разсипват българия.Крадените им пари до трето коляно да не стигнат.
79
3
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
СТИГА ЗАБЛУДИ! Народът не може да избира - народът "книжкопуска". Нима народът избра Костов, Симеон, Станишев, Доган. Предлагат ти пет муцуни и *** слещу пет лева пускат бюлетини. Какво му разбира главата на някой си от Орландовци, Люлин или Обеля кой става за съдия и кой - не. Просто тогава Цветко, Бойко или Ахмедчо ще напише двадесет имена и "народът ще ги избере" - е тогава - жална ни майка!!!
78
1
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Български съд - мръсотия без граници!
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това писмо до Васил Левски не е написано от ученичката-тя просто си го е пляснала на фейсбук профила без да спомене авторката."Коя е авторката тогава? Или нямаш представа ама да поохрачиш и поокаляш малко някого, че и ти човек да се почувстваш?
76
0
 
15
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Преди малко чета в един вестник-тая години наред е подавала лъжливи декларации за имотното си състояние.Което си е престъпление.Така че честито-престъпник шеф на СГС!
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това писмо до Васил Левски не е написано от ученичката-тя просто си го е пляснала на фейсбук профила без да спомене авторката.
74
0
 
28
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Тази и на физиономия го докарва малко на Калинка. Тези полегати ниски чела, характерни за повечето представители на елита в ГЕРБ какво ви говорят.
73
0
 
22
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 12 години
Поредното усиранье на герб. Тия произведоха повече " калинки" ,отколкото американците колорадски бръмбари. Трябва пръскане срещу вредители.
72
0
 
16
 
! Отговори
стг преди 12 години
до 64 , *** той ББ си е от тройната коалиция бе човек къде видя противоречие просто не му дадоха пост и се обиди, политически различия нямат само такива относно разпределението на парсата
71
7
 
5
 
! Отговори
Естет преди 12 години
Дали е добра в леглото?
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега да се сетим и за създадения Специзлизиран съд, който по случайност има компетентция да съди и висши политици за престъпления по служба...Истината е, че от началото на прехода досега такъв *** като настоящият никога не ни е управлявал. Навсякъде се цели да се доведе до пълен произвол и безотговорност - в този ред на мисли се създава и политизирана комисия Кушлев... сега на името на друг герой.
69
1
 
14
 
! Отговори
Естет преди 12 години
На тая кифла, требват ли и още масури, а?
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"написано от Таня - ученичка в 11 класСпи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!..."Ако има повече такива умни деца, може пък и да прокара някоя зелена фиданка от нашият изгнил дънер и да не отиде всичко напусто по тая земя.
67
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писмо до Васил Левскинаписано от Таня - ученичка в 11 класСпи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!Добре си ти. От там не виждаш... съдбата на достойния ни род.Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве.На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори....Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.
66
0
 
21
 
! Отговори
До оле преди 12 години
А аз пък се чудя защо Цецо бе толкова доволен от избора и.То сигурно и за това му е семейна приятелка .