Как да е лъгал Красьо, като не знаел що е магистрат

Стойко Стоев разказа пред съда за 7-годишното си познанство с Георгиев
Обновена: 16 юни 2011 15:17 | 16 юни 2011 15:16,
100
Как да е лъгал Красьо, като не знаел що е магистрат
Красимир Георгиев. Снимка: Булфото

Станалият печално известен като "кадровика" на съдебната власт Красимир Георгиев – Красьо Черния, не е знаел значението на думата магистрат по времето, по което вече е бил обвинен в лъжесвидетелстване.

Това разказа пред Софийския районен съд Стойко Стоев – бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС), който в края на 2009 г. подаде оставка заради контактите си с плевенския бизнесмен, а впоследствие бе уволнен и от Софийския военноокръжен съд.

Още по темата

Стоев даде показания по делото за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев. Според обвинението той е отрекъл пред прокурор да познава магистрати, но разпечатките на телефоните му показаха разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система.

Днес Стойко Стоев каза пред съда, че познавал Красьо от седем години, но не можа да си спомни конкретния повод, по който са се запознали.

Обясни, че двамата се срещали един-два пъти седмично, а поводът за контактите им често бил център за деца с пареза, с чието изграждане се занимавал Стоев. Красимир Георгиев пък имал средно строително образование.

Бившият член на ВСС допълни, че той е запознал Красьо с колегата си Иван Димов, но нямал впечатление плевенчанинът да е разбрал, че Димов също е член на съвета.

Стоев разказа още, че след развихрянето на лобисткия скандал във ВСС Красьо отишъл при него и му споделил, че е обвинен в лъжесвидетелстване. Плевенският бизнесмен, който бе докторант на Стопанската академия в Свищов, попитал също какво е „магистрат“.

Едва в този момент Стоев разбрал, че неговият познат всъщност е „черничкият човек с ланците“, както го нарече членът на ВСС Иван Колев, когато изнесе пред медиите аферата с купуването на гласове във ВСС за изборите на висши магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
ааа преди 12 години
По позитанската логика не трябва да има един осъден. Дайте да закрием затворите, защото вътре лежат само едни набедени, невинни самаряни. Това са едни жертви, а най-прясната жертва е Краси Черничкия, който не знаел какво е магистрат ама имал 50 магистратски телефона.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
32 - Аз че съм *** си го знам и затова питам, ама с теб какво ще правим:))))
38
0
 
8
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Магистрат това сигурно е мъжкия вариант на магистралка които седят на магистралата и духат за 5 лв ,налиииии
37
10
 
3
 
! Отговори
Няма преди 12 години
Да те съдят за кадруване, а единственото ти доказателство да е, че притежаваш телефонни номера:) Е! няма толкова *** хора като герберите по света:) ------Верно е - *** са. Но за сметка на това са и нагли!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха !!!!!!!!!!!!!!!!!!! добър ден, канарчета!
35
1
 
6
 
! Отговори
А дали преди 12 години
Това напомня на "крадеца" когото хванали да сваля автомобилна гума в 02.00 през нощта, а човека казал "минах случайно, видях че е мека, отидох до вкъщи, взех инструменти, сега я свалям, щях да я нося на денонощния вулканизатор да я оправи и пак щях да я сложа, не го познавам собственика, ама добро му правя" !Голям смях! ------Ами ако наистина е така?
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаха това е като приказка за деца:))) или малумни възрастни ***.Сега се вижда за колко *** мислят народа,с тея наивни обяснения,вишите държавни чиновници.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия позитанчетата съвсем ни взеха за ***. Не е проблема колко телефона имаш, проблема е като се правиш на луд. Както се правите и вие тук. Дано поне надницата да си заслужава... продавате бъдещето на децата си.
32
1
 
9
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Не си се объркал. *** си и си платен. Ама то едното е следствие от другото.
31
1
 
7
 
! Отговори
до 28 софиянец преди 12 години
е как бе? Нали един от всичките магистрати каза, че така се познавали с Краси - от фитнеса. Другия от сиропиталището, третия от сладкарницата и така... Ходят за гъби с пушка, говорят си за времето и футбола....
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак да попитам! Колко е нормативно разрешеният брои на телефонни номера на магистрати, които мога да има:) Кажете бе гербери:) Обърках си!
29
2
 
20
 
! Отговори
интелигентно момче:) преди 12 години
Каква стана тя - "будното и интелигентно момче, с логична мисъл" не знаел какво е магистрат. И разпечатките на телефоните му показват разговори с десетки съдии и прокурори, кандидатствали за ръководни постове в съдебната система.АБЕ СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА МАЙМУНИ БЕ! ЗАТВОР ЗА ТАЯ ***!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
13добавен от: беличкия преди 6 минути --------------------------------------------------------------Къде видя магистрат да ходи на фитнес? Те пък не знаят какво е фитнес.Ходи в "Мале Мале" в съда,там ще ги видиш
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега какво ще правим! Значи трябва със закон да се въведе максимален брой телефонни номера на магистрати, които хората могат да знаят:) Ако ги превишат - СЪД:)))
26
2
 
12
 
! Отговори
Бреййй преди 12 години
Значи Красьо - черниявече е К Р А С Ь О Т Ъ П И Я !Е как учи висше, как учи магистратура като е толкова незнаещ? Интересно...... но ще предположа,М А Ф И Я ? ? ? ? ?
25
1
 
14
 
! Отговори
Брей преди 12 години
ххахахааххахахахаа, NOMENT !Това напомня на "крадеца" когото хванали да сваля автомобилна гума в 02.00 през нощта, а човека казал "минах случайно, видях че е мека, отидох до вкъщи, взех инструменти, сега я свалям, щях да я нося на денонощния вулканизатор да я оправи и пак щях да я сложа, не го познавам собственика, ама добро му правя" !Голям смях!
24
0
 
12
 
! Отговори
задачка преди 12 години
Айде сега познайте кои от долните коментари са платени? И от кого.
23
2
 
8
 
! Отговори
Справедлив преди 12 години
И Стойко Стоев сигурно не е знаел какво животно е магистрата.И какво е ВСС също не е знаел.Що не ходи доброволно на 4-км, че наплива е голям и местата бързо свършват.И ако другите от ВСС са като него, евала.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно как ще го съдят сега, след като той им е уредил постовете? Няма доказателства естествено, щото Ани Салич не го е показала по новините в 7 часа. Имал 50 телефона на магистрати... случайно... той даже и телефон не знаел какво е.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо Физкулта нарочи Красьо черния, за да могат да си оправят контрабандата, докато народа приказва друго!