Заплахи и просташки обиди към ВСС чрез SMS-и

Лазар Груев подкрепя двуинстанционното производство
Обновена: 23 юни 2011 11:18 | 23 юни 2011 10:19,
35
Заплахи и просташки обиди към ВСС чрез SMS-и
Лазар Груев. Снимка: Булфото

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев подкрепя изразената от правосъдния министър Маргарита Попова идея в България да се въведе отново двуинстанционното производство.

Според Груев по този начин ВКС ще може да упражнява функцията, която има – уеднаквяване на съдебната практика и надзор по законността на съдебните актове.

„Когато преди много години се въвеждаше триинстанционното производство, аз казах, че в момент, в който цяла Европа бяга от него като дявол от тамян, ние го въвеждаме", каза Груев

Той уточни, че двуинстанционното производство е един от пътищата за съкращаване на съдебния процес.

„От две години настоявам за това в наказателния процес да се разделят престъпления и простъпки и да се въведат диференцирани, което означава съкратени, процедури за тяхното разглеждане“, добави той, като подчерта, че това съвсем не означава закриване на ВКС.

Той каза още, че и сега действащата конституция позволявала въвеждането на този модел.

Още по темата

Членът на Висшия съдебен съвет Георги Шопов заяви, че е получил около 100 SMS, след като преди дни в интернет бе обявена инициатива, която призовава потребителите на интернет да изпращат кратки текстови съобщения на членовете на съвета с искания за оставка.

Шопов допълни, че първите SMS-и били "цивилизовани", но след това нещата ескалирали и се стигнало "до заплахи и просташки обиди".

По думите му това не бил цивилизован диалог. Не съм убеден дали подателите на съобщенията знаят за какво го правят, коментира Георги Шопов, който не намира повод да подаде оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ВССЛазар Груев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
nali преди 12 години
Цялата гилдия са станали ----търгаши ---вциганили са се ...СРАМОТА !ТОЛКОВА НИСКО ,ДА ПАДНАТ !НЕ ,ЧЕ НЕ СА ПОДГОТВЕНИ ,.....НО НЕ ИСКАТ ДА ПРИЛАГАТ ЗНАНИЯТА СИ ----СИСТЕМАТА ИМ Е :"С ПО-МАЛКО РАБОТА ,ИЗКАРВАМЕ ПОВЕЧЕ КИНТИ "....?СЛЕД КАТО СЕ НАУЧИХА НА МНОГО ПАРИ ,КАК ЩЕ ГИ НАУЧИМ ....НА НОРМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ ....?
8
4
 
5
 
! Отговори
Г.У. преди 12 години
Здравейте..........аз....... съм...... Гошо Умното..... Искам ........да .......... ..........благодаря .. ........на.......... Гошо............***, ..............че ...........ме............ научи ......да ........пиша... и....... говоря........ с........ многоточия........ Всички ....вече...... ме....... гледат.... с... респект.
7
1
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
У Кривунделово,дето свършат...българските мошенници,там започват адвокатитеи...съдиите.Дето се...казва;мутренско-полицицецка-съдийско-мафиотска държаваи...отърване няма,попаднеш ли в...паяжината на тези ненаядени тарантули.
6
4
 
3
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
До 4: Нови Калинки ли да назначат бре умнико щото таткото е познат на Рапоня ..... Проблемите в съдебнта система не са нито повече нито по малко отколкото във всяка институция в България. Ако познаваш малко материята ще видиш особено за знаковите дела последната 1-2 години че всички присъди са обсолютно според закона.
5
1
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Всичко това е анализирано периода 85-89 г на миналия век,създадени са съответните хора,дадени съм им съответните директиви,разработени са схеми в банковото дело,съдебната с-*** и въобще там където са лостовете на властта.....След това си направиха 'безкръвната революция',създадоха чалгата и съвсем скоро ще затрият България......Кой е това оставям на Вас да решите...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдебната система и клика, която трябва да се разбие кардинално.Лустрация и назначения на нови и млади съдии.Само така ще се оправи.Иначе се пазят един друг, изградили са си мрежа като свински черва- съдии, прокурори, адвокати. Познават се, знаят се, влияят си, подкупват се, лобират едни за други, абе...страшна работа.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСС да се закрие, никаква работа не върши, парите им били малко и закриля "социално слабите съдии"!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Игра с SMS-има май ! кажете номерата на телефоните , та да пусна и аз некой sms ....... или тая игра е само за посветени ?
1
2
 
17
 
! Отговори
трибунал преди 12 години
Ако има проблеми в съда,то те произтичат от цялата гилдия.Такова падение не е имало в историята ни.Да се помолим за България.