Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега

Митниците обжалват, ситуацията остава същата, твърди Танов
Обновена: 1 авг 2011 14:48 | 1 авг 2011 14:48,
758
Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега
Снимка: БТА

Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решение от 22 юли на директора на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки, съобщиха от съда.

Заключението на магистратите дойде след жалба, подадена от компанията.

Изпълнението се спира до приключване на съдебното производство по обжалване на решението.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на „Лукойл” значителна или трудно поправима вреда по смисъла на закона и е по-добре, докато компанията води дела с митниците, да разполага с лиценз.

Магистратите са се съобразили и с обстоятелството, че компанията е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.

За „връщането“ на лиценза е повлияло и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ” ЕАД и „Столичен транспорт” ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво.

Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп”, от което било видно, че не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива.

"Ситуацията остава непроменена“, заяви пред БНР шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Още по темата

„Това решение е на първа инстанция и ние ще го обжалваме. "Лукойл" все още не може да работи като митнически склад", категоричен е Митничар №1. Всички суровини, които използват, могат да си ги купуват с платен акциз, да произвеждат и да си вършат дейността, заяви директорът на Агенция "Митници".

С негово решение от 22 юли се прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Причината беше, че не са спазени законовите изисквания и не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Относно възможността за преговори с "Лукойл Нефтохим" директорът на Агенция „Митници” беше категоричен: „Тука няма преговори, тука има изпълнение или неизпълнение на законови изисквания“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


758
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
703
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Авантюрата на Дянков се провали. Катастрофата с горивата се отлага. Засега.
702
1
 
4
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Ей на сега дупе да ни е яко
701
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същият цирк като с бирата. АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ. БОКО НИ ПРАВИ НА ОТКАЧЕНИ.
700
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Всеко съдебно решение е мотивирано от определени членове на законите, а не от личното мнение и преценка на съдията. Това го знае всеки човек с елементарна правна култура ;-)
699
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
И още нещо - всеки престъпник вършейки преступление никога не разчита на случайната милост на някой съдия, а на пропуските в съответния закон, от които може да се възползва. ЗАКОНИТЕ ги ТВОРЯТ ПОЛИТИЦИТЕ, а не СЪДИИТЕ. Последните само ги прилагат.
698
7
 
14
 
! Отговори
:) преди 12 години
до 706Съдът си е съд, такъв какъвто е във всяка една държава по света. Отсъжда съобразно законите. Ако се оправят законите - ще се променят и присъдите. Съдиите не отсъждат спрямо морала си, а спрямо закона. Съдията може да е убеден, че подсъдимия е извършил престъпление, но не може да го осъди в разрез със закона. Набийте си го в главите и не охулвайте хората без да си имате и понятие от работата им.
697
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И вълците сити, и агнетата цели, а на овчаря вечна му памет
696
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИЯТ СЪД НАЙ-ХУМАННИЯТ В ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ И В ДРУГИ СВЕТОВЕ! ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПОТЪРПЕВШИ ОПРЕЛИ ДО НЕГОВИТЕ УСЛУГИ! ДЕТО СЕ ВИКА - ПАРИТЕ СА СИ ПАРИ!
695
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
parole,parole---ima6e edna takava pesen.......
694
11
 
14
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Сега четох интервюто на Хамстера по въпроса. Чудех се от къде идва думата театро за ситуацията,която някои използуват, а то вождът им от Позитана20 е задал. Хахаха, смешковци колко са елементарни. Как ще се кефя после, разбирай след изборите, на причините да потънете в забрава. За първи път бълг.правителство да се осмели да се опълчи срещу Лукойл. Браво, накарайте ги да спазват бълг.закони.
693
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 699 Когато бяха милионните митинги на СДС - Костов го нямаше. Още се натискаше за вашата партия
692
11
 
6
 
! Отговори
до 701 преди 12 години
където има руснаци , честните бягат
691
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери защо останаха само руснаците за Булгартабак бре:) нали бяхте много честни, а всички избягаха:)))))
690
11
 
14
 
! Отговори
Тано и Вано преди 12 години
Софийският градски съд развали далаверата на ГЕРБ. Цистерните с контрабандно гориво чакат на границата.
689
2
 
6
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
до 605:Виждам че ти е мъчно за Хитлер.Това-както и да е.Не разбирам защо така за Костов?Затова ли бяха милионните митинги?Един син лидер нарече България мафиотска държава.Защо ли?Може би защото не е успял по нормалния начин,та за такива като него се пръкна "демокрацията".Преведи ми думичката "биле"-не я разбрах нещо.А хората, които правят сравнение между СЕГА и ПРЕДИ и то в полза на ПРЕДИ ще се увеличават.Не твърдя,че тогава живеехме в рая,но сега сме десетилетия назад и по-близо до ада.
688
9
 
13
 
! Отговори
EU-citizen преди 12 години
Как може решение на съда да се обосновава не със законосъобразност, а с целесъобразност?Щели да претърпят загуби?!?Ами да са мислили навреме!
687
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко и Вальо си играят играта,а пресата ни занимава с глупости,Ваньо отнел лиценз,ами нали Бойко му казва какво да прави,това си пролича и от записите между тех двамата.Не е ли това отклоняване на вниманието от ежедневните проблеми на хората?.Не е ли това поредната (пиар) кампания?
686
5
 
8
 
! Отговори
путин преди 12 години
Друзя в бара на Миша отпразнувахме с тавариш гоце большой шлем.
685
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Законите като са за всички - Боко защо е премиер а не е в панделата за контрабандните цигари още от 1996та? Или може би ще чакаме да се опандизи сам? Как така Трейс строят усилено а персонала им се води на половин работен ден? Как така техни хора ги хванаха да подкупват държавен служител за си затваря очите, а още имат лицензи! Именно че закона не е за всички е проблема!
684
8
 
13
 
! Отговори
мафия преди 12 години
долу поредната партия герб която постоянно ни прави на глупави а искаме да гласуваме пак за тях..ама НЕ,долу и другите партии бсп дпс сдс атака ндсв,това са крадците на България ..