Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега

Митниците обжалват, ситуацията остава същата, твърди Танов
Обновена: 1 авг 2011 14:48 | 1 авг 2011 14:48,
758
Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега
Снимка: БТА

Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решение от 22 юли на директора на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки, съобщиха от съда.

Заключението на магистратите дойде след жалба, подадена от компанията.

Изпълнението се спира до приключване на съдебното производство по обжалване на решението.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на „Лукойл” значителна или трудно поправима вреда по смисъла на закона и е по-добре, докато компанията води дела с митниците, да разполага с лиценз.

Магистратите са се съобразили и с обстоятелството, че компанията е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.

За „връщането“ на лиценза е повлияло и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ” ЕАД и „Столичен транспорт” ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво.

Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп”, от което било видно, че не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива.

"Ситуацията остава непроменена“, заяви пред БНР шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Още по темата

„Това решение е на първа инстанция и ние ще го обжалваме. "Лукойл" все още не може да работи като митнически склад", категоричен е Митничар №1. Всички суровини, които използват, могат да си ги купуват с платен акциз, да произвеждат и да си вършат дейността, заяви директорът на Агенция "Митници".

С негово решение от 22 юли се прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Причината беше, че не са спазени законовите изисквания и не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Относно възможността за преговори с "Лукойл Нефтохим" директорът на Агенция „Митници” беше категоричен: „Тука няма преговори, тука има изпълнение или неизпълнение на законови изисквания“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


758
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
683
1
 
10
 
! Отговори
Супер преди 12 години
МИШО БИРАТА и ВУЧКАТА
682
3
 
7
 
! Отговори
бачкатор преди 12 години
Ами така е в БГ. Убийците трябва да си оправят зъбите, съда ги пуска. Крадците на милиони с условни присъди. Престъпниците трябва да си лекуват мазолите-съда е насреща.
681
5
 
9
 
! Отговори
Мишо БИРАТА преди 12 години
Поредният цирк сътворен от роденият в бедно милиционерско семейство (което е било репресирано от народната власт !?? ) израстналият с филия намазана с мас и скъсаните гуменки, възпитаникът в революционните традиции на бойният отряд на БКП-школата в Симеоново, героят от криминалната революция, човекът с лентичките...... АБЕ .. да дойде .."МИШО БИРАТА"
680
7
 
14
 
! Отговори
до 671 преди 12 години
ГЕРБ са на власт две години, да не бяха пробутвали калинки и мозъци , ами да бяха сменяли съдии, стига оправдания от рода "Котката ми изяде домашното"
679
9
 
8
 
! Отговори
СЕЗИРАЙТЕ И ЕВРОПА преди 12 години
НЕ МОЖЕ РУСИЯ И "ЛУКОЙЛ" ДА СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ ....В ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС --КАКТО ИМ Е КЕФ!ТЕ НЕ СА "ДЪРЖАВА" ...В СЪЮЗА И НЕ МОГАТ ДА ТОРПИЛИРАТ ЗАКОНИТЕ НА ЕВРОСЪЮЗА!АЛО, ЮРИСТА ОТ 682....МИСЛЯ ,ЧЕ МЕ РАЗБИРАШ!
678
3
 
12
 
! Отговори
Дани преди 12 години
До 684Млади момко, вземането и даването на лиценз е съвсем различна работа, но май не са ти ясни тези неща. Имаш много бели петна в образованието ти. А законите в БГ са валидни за всички, не виждам причина Лукойл защо да не ги спазва. А че Позитано 20 правят от това трагедия, направи си изводите сам защо, не намесвай и сестра си. ;)
677
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха, ми то си беше ясно. Разделението на властите е полезно за големите страни за малките не. Налага се на малките с цел контрол и задържане на развитието. Примери колкото щеш. Съда защитава най голямата мафиотска структура в страната. За 20 г. се оказва, че тия не са плащали нищо на хазната а всичко спечелено се е източвало към матушката. Браво на административния съд, патриоти ...
676
5
 
3
 
! Отговори
Червени псета преди 12 години
До 665Ти си едно ярко доказтелство колко прости по природа са комунярите!И за да не звуча голословно,щото аз това го знам по презумпция незабавно давам конкретния случай.Ако не си тъпо кумунде,веднага ще схванеш че поднесената информация за ръста на безработицата опровергава,че България е на 2-ро място по ръст на безработни.От числата става ясно че: в Гърция имаме ръст от 36,4%, в БГ 10,9% в Кипър 15,65%,а в Словения 13,7%.Та на кое място по ръст на безработицате е БГ,гъдулко проста?
675
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Спас И какво сега, дали са им отсрочка една година. И до този моменнт нищо, ти какво предлагаш да направят ББ и правителството? Приличаш ми на идеолозите от Позитано 20, все търсят под вола. Добре,че младежта не са обременени от комунистическите приьоми и БСП върви към забрава. Извинявай, забравих за 120-те нови члена на столетницата. Хахаха.
674
4
 
2
 
! Отговори
до 681 преди 12 години
Ами аз мога да напиша за тебе че сестра ти е най-голямата к-рва, а ти да доказваш че нямаш сестра! Контрабандните стоки са по-евтини от легалните, по това се познават по целия свят, в същото време такива като тебе ревът че бензина ни бил скъп - усещаш ли как сами си противоречите! Освен това в закона (както обича да се изразява Боко) си пише точно и ясно какво е контрабанда и как се доказва - Нефтохим е най-проверяваната фирма от 10 години насам и никакво нарушение не е открито, даже няма и съставен акт които да е отпадал от съда. А днес както казах по-долу просто за пореден път съдът каза на милиционерските кратуни че в правова държава (каквато те уж искат да правят) важи презумцията за невинност! Ако ЛукОил ментят - да ги хванат. като ги хванат ако искат и да ги национализират, но така никъде не дават!
673
3
 
7
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Иде зима,времето минава,става по-зле,работа няма,а платена работа въобще няма...иде зима.Чукундури,България ще стане втора Либия....нищо не правите а иде зима..............
672
3
 
8
 
! Отговори
Юрист преди 12 години
С това решение не се връща лиценза на Лукойл. Решението е неокончателно и подлежи на обжалване в 7 дневен срок. Лиценза на Лукойл ще бъде върнат с това решение само при условие, че до 7 дни митниците не обжалват, а Танов вече заяви, че ще обжалва. Така, че това решение не променя нищо, Лукойл си остава без лиценза, и при това сега ще им скъсат *** от проверки и ревизии.
671
5
 
8
 
! Отговори
Дани преди 12 години
До 671Лукойл е един от най-големите контрабандисти на БГ.И какво според теб, дай да не го закачат както е било през последните 20 години?! Сега, няма никакво нормално българско обяснение за решението на съда.Или се вижда дългата нишка на Гоце и приятели. Кажи за "независимия" бълг.съд, заради който ни спукват от критики в Европа.
670
2
 
4
 
! Отговори
и пак до 672 преди 12 години
Всъщност съдът каза: Казусът ще се решава на 31.08, до тогава се спира предварителното изпълнение на заповедта на Танов. - Научи се да четеш! Никои не е оневинявал ЛукОил, просто за пореден път са набили в милиционерска кратуна че в белите държави всеки е невинен докато се докаже обратното!
669
0
 
6
 
! Отговори
до 678 преди 12 години
Ами какво да се прави! Всъщност съдът да внимава, че ГЕРБ могат и на него да му вземат лиценза! Как така в съдебните зали няма микрофони пряко свързани с МВР :)))))))))))) Каква е тази презумция за невинност - всички в панделата и само ако имаме неопровержими доказателства че сме невинни - тогава след 10 год ще може да излезем :)))
668
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирка свърши ли или има още номера да се изпълняват ?
667
3
 
5
 
! Отговори
Дани преди 12 години
И аз се чудех, къде се изгуби Гоце и как до сега не се е изказал по въпроса за Лукойл. А то каква била загатката му, "бълг.съд" си свърши работата. Хахаха, тези кои интереси защитават? Никой не пита *** от Позитано 20, защото им знаем тяхната болка, ама този съд. Или пак ще има утре критики от Европа за "независимия" български съд.
666
2
 
4
 
! Отговори
до 672 преди 12 години
А ти си най-големия юрист и успя да изчетеш всички документи че и да отсъдиш.... Ба си мамата - такъв юридически талант, а още не са те забелязали
665
1
 
6
 
! Отговори
до 652 преди 12 години
Митническите нарушения се установяват с актове за митническо нарушение! Ако няма такива, ни Европа ни Москва ще се трогнат от воплите на Боко.
664
6
 
9
 
! Отговори
Чалгаджийница преди 12 години
Лицензът на Лукойл е отнет абсолютно законно. САС се подигра с цяла България като върна лиценза при това съвсем незаконно.