Прокуратурата "изчисти" имотите на тъстовете на Цветанов

В случая нямало нарушения и укриване на данъци
Обновена: 2 сеп 2011 17:39 | 2 сеп 2011 17:37,
410
Прокуратурата "изчисти" имотите на тъстовете на Цветанов
Борисов твърдо подкрепяше Цветанов. Снимка: БТА

Прокуратурата не откри данни тъстът и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов да са укривали данъци и отказа да образува досъдебно производство срещу Стефанка и Васил Георгиеви.

До проверката се стигна покрай изнесената преди месеци от РЗС информация, че за няколко години Цветанов се е сдобил с шест апартамента.

В края на февруари данъчните обявиха, че няма разминаване между приходите и разходите на семейство Цветанови.

За проверявания период от 2004 до 2009 г. доходите на семейството са около 338 хиляди лева, върху тях са платени 50 хиляди данъци и чисто Цветанови са спечелили сами 287 хиляди лева.

За същото време обаче от НАП установиха несъответствие между доходите и направените разходи на тъста и тъщата на МВР шефа.

Конкретни цифри обаче не бяха посочени, след като шефът на приходната агенция Красимир Стефанов се позова на данъчно-осигурителната тайна.

Малко преди приходната администрация да излезе със заключение обаче, от вестник "Галерия" обявиха, че разминаването в състоянието на тъстовете на МВР шефа е за около 150 000 лева.

Въз основа на изнесените данни от НАП в началото на април Софийската градска прокуратура образува проверка за доходите на тъста и тъщата на вътрешния министър.

След като са били съпоставени данните от НАП за приходите и разходите на семейството, прокуратурата не е открила нередности, съобщи БТА.

Още по темата

Затова наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов е отказал да образува досъдебно производство.

В случая това решение няма от кого да бъде обжалвано и ако апелативната прокуратура не направи служебна проверка, то влиза в сила.

Около скандала с имотното състояние на МВР шефа Цветан Цветанов се сдоби с прозвището Цецо шестака.

Рейтингът на вътрешния министър, който тогава надминаваше този на премиера, буквално се срути, а Цветан Цветанов вече беше обявен от Бойко Борисов като кандидат-президента на ГЕРБ.

Управляващите все още не са обявили кандидатпрезидентската си двойка, което се очаква да стане в неделя, 4 септември.

От ГЕРБ мотивираха забавянето с това, че не искат номинираните им кандидати да бъдат залети с компромати.

Сега най-спряганото име в медиите обаче е на строителния министър Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още по темата: Цветан Цветановимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
0
 
3
 
! Отговори
цецо преди 12 години
хехехе
401
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво, те това е да си силов министър, квото кажеш, го правят, ако не, вадиш компроматчетата и готово
400
0
 
6
 
! Отговори
v 1111 преди 12 години
?,....Браво ,убаво се оправиха.Добра прокуратура...
399
0
 
8
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
жалко то подобие на прокурор бисер кирилов е срам и позор за правосъдието но напоследък оставам с убеждението че прокурорите в българия са *** *** изпълняващи заветите на партията маика герб.отвратен съм както от велчев така и от *** в прокуратурата.те ще изкарат че деси цветанова е дествена независимо че има три деца.прокуратурата се е навела много ниско пред герб че чак стават жалки .а бисер кирилов е пълен *** .незнам как се гледа в огледалото и как гледа хората в очите.***.
398
0
 
10
 
! Отговори
никой преди 12 години
Е трябва да си безумно ограничен и *** като просто ченге,за да подкрепяш такива ***,като тези в днешното праветелство на България!!!!Кого поткрепяте бе хора!!!Давате ли си сметка какво направихте като им подарихте съдбата на цялата нация на изборите преди две години!!!!И за какво?Смятахте че криминелни типове ще ви дадат богатство и благополучие!ВЪВ ВАШЕТО НАСЕЛЕНО МЯСТО МУТРИ НЯМА ЛИ?!?!НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПРАВЯТ И КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТЯХ?!?!И СТИГА СТЕ МИ ГОВОРИЛИ ЗА бкп ТАКОВА ЧУДО НЯМА ВЕЧЕ
397
0
 
6
 
! Отговори
Чоко и Боко преди 12 години
Мили мамини сладки, и интелигентни !!! (буаааха ха ха ха)
396
1
 
10
 
! Отговори
balerina преди 12 години
ot snimkata''E,haide congratulation Ceco,sega odi da zemech i Vladimira(Qneva)i da me 4erpite nqkyde,ama qkata!!''
395
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
394
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BRAVO NA PROKURATURATA, IZCHISTI SVETLOTO IME NA CVETANOV PRED NARODA. SEGA MOJE SVOBODNO I GORDO DA GLEDA HORATA V OCHITE, NALI?AZ ISKAM DA GO POPITAM KAK SE E 'IZCHISTILA: TAZI RABOTA, KATO SUPRUGATA NA CVETANOV E IZPRASHTALA PARI PO BANKOV PUT NA MAIKA SI, A MAIKA I NA CVETANOV? I TAZI PROVERKA NE POKAZA LI, CHE VSICHKO E EDIN TEATUR?POKAZA GO I NAGLOSTTA NA CVETANOV E BEZGRANICHMA 6 APARTAMENTA ZA 2 GODINI, GOVORI ZA DOBRO LAPKANE. I POSLE ZASHTO HORATA NE GI OBICHAT VECHE I NE GI ISKAT.
393
11
 
6
 
! Отговори
смешен плач преди 12 години
Данъчна проверка за Цецо за имоти прдобити преди ГЕРБ да дойде на власт...Кога ще се направи данъчна проверка на тези които 20 години ни грабеха и си построиха комун-капитализъм с имоти в странство ,яхти, мезонети и пр. салтанати?
392
2
 
18
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Сутринта по тв 7 - министъра на енергетиката им на ГЕРБ при Кошлуков, го запитаха 3 пъти един и същ въпрос: Колко са предприятията в икономиката и енергетиката които създават работа на Българите и с колко допринасят като финанси със 100% добавена стойност : ????Та този министър неможа да назове дори и завод останал от комунистите уж, дори незнаеше с какво сме известни България пълен хал хабер, министъра на ГЕРБ все едно беше ученик в 7 клас а учител по физика го изпитваше на дъската- срамота
391
11
 
5
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Нека всички управляващи от БСП и ДПС да се подложат на данъчни проверки,пък тогава да плюят по г-н Цветанов.Той не се уплаши от проверки,а БСП и ДПС май нещо ги е шубе а?
390
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЦ е кандитата на ГЕРБ. След 2 години душене комуназите не намериха друго освен наследствените му апартаменти. Потенциала за компромати срещу него е нулев
389
0
 
17
 
! Отговори
justice for all преди 12 години
Ето поредното доказателство че законите важат само за нас- обикновенните хора и ако някъде сгафим малко, дали било с данъци или с забавяне на лихва ни гонят до дупка, а власта, мафията и др. олигарси законите не ги лови. Но ще дойде време когато всичко ще излезе наяве и тогава жална им майчица.
388
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тоз янкина болон се пукна. Да видим как Гоцко и хамстера ще се оправдават ,като им направи ревизия НАП
387
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно мнозина от вас помнят една много култова фигура на прехода - С. Софиянски? Един играч от класа! Даже беше министър председател. И тоя усмивко що изкраде , що продаде, що "подари" на приятели!? И к'во, след дълги и предълги процеси и разследвания излезе най чистият политик на прехода!? И даже с усмивка на уста се гъбаркаше със журналистите, че даже има и тапия за невинност. Колкото една дърта *** може на медицински "преглед' да излезе двствена!?! Та и Цвъки и дядо му и баба му и Боко и другите *** от ГРОБ през всичките тези години, докато ни се блъскахме за едното оцеляване са изучавали финтовете на хора, като споменатия по горе и преселилия се в по добрия свят Ал. Бож и Ааамед Доган- бей и други първенци в капиталистическото съревнование. Цвъки е една акула! Личи му и на снимките! Така ще е докато ги търпим, както по горе каза някой!
386
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, Цвъцко ще купи следващите 6 апартамента след изборите..ей така с парите завещани му от дядо и дадени му на заем от един четеринадесети братовчед..хаха..Напълно законно! Не знам защо толкова тъпчовци се връзват на справедливостта.. Приемете просто, че Цвъцко и Боко са някои..а тук пишещите са просто никои..
385
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"..не е открила никакви нередности в данъчната история на семейството..." - така и трябва - ИЗРЯДНИ граждани, не като НАС останалите, които се стряскат и от сянката си! Спете спокойно ... деца..."Той беше отличен с пистолет "за укрепване на правовата държава" - какво повече да Я укрепва?!?
384
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, това беше ясно, след като и съдиЙката Владимира Янева я изкараха най-чистата и умна правистка, поради които си качества била спряла делата срещу Софийски имоти. Сакън някой приятел или роднина на Цв. да закачиш - веднага виждаме доказателства, че е ангел в човешки облик.
383
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е някаква жестока гавра с бългаския народ, който няма пари за елементарни неща, като например да си издаде нови лични документи. Ако зависеше от мен и ако имах власт веднага бих взел тези апартаменти от Физкултурника и бих настанил в тях нормални български семейства.Тъщата на Цецо ми напомня ужасно много на майка му на Митю Очите или на майка му на Вальо Топлото. Това са някакви провокатори и далавераджии, които разбират само ако ги вкараш в затвора и отговориш на тяхната провокация като израелците по палестинците, с двойна сила и злоба.