Семейство Цветанови - чисти, тъстовете - спорно

НАП започва данъчна ревизия на родителите на Десислава
Обновена: 24 фев 2011 19:19 | 24 фев 2011 19:09,
287
Семейство Цветанови - чисти, тъстовете - спорно
Шефът на НАП Красимир Стефанов представи резултатите от 4-месечната проверка. Снимка: БТА

Няма разминаване между доходите и направените разходи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и съпругата му Десислава. Това съобщи шефът на НАП Красимир Стефанов на заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията.

Сем. Цветанови са проверявани от данъчните за периода 2004-2009 г. по сигнал на РЗС. За същото време обаче е установено несъответствие между доходите и направените разходи на тъста и тъщата на Цветанов.

На родителите на съпругата на Цветанов ще бъде възложена данъчна ревизия, каза Стефанов.

„Нямаме съгласие за разкриване на данъчно-осигурителната тайна и не можем да коментираме конкретни цифри и суми“, разясни директорът на НАП.

Преди ден от в. „Галерия“ разкриха, че приходите и разходите на тъстовете на МВР шефа Васил и Стефанка Георгиеви се разминават с около 150 хиляди лева.

Стефанов обаче не пожела да коментира точни цифри именно с аргумента, че няма съгласие за разкриване на данъчната тайна. Според него изнесената от изданието информация е блъф. Той все пак заяви, че подозира двама служители на НАП за теч на информация от проверките, но не уточни на какви постове са в приходната агенция.

Между доходите и похарченото от Цветанов и съпругата му няма разминаване. За проверявания период от 5 години доходите на семейството са около 338 хиляди лева, върху тях са платени 50 хиляди данъци и чисто Цветанови са спечелили сами 287 хиляди лева.

Още по темата

Отделно от дарения от родителите на Десислава, банков заем и лихви от депозити семейството получило 255 753 лева. Изчисленията сочат, че общо за периода в семейството са влезли 589 480 лева. Направените разходи на Цветанови пък са за 459 821 лева.

През този период Цветанов и жена му са си купили два апартамента, останалите им са или наследствени, или от дарения.

Единият апартамент е купен с банков кредит от 59 хиляди евро, а другият – с 20 хиляди евро собствени спестявания и 48 хиляди евро и 3 хиляди долара дарение от тъстовете.

В тайна бяха запазени имената на трите фирми, от които вицепремиерът е получил хонорари по консултантски договори. Стефанов посочи, че е изпратил запитване до компаниите дали ще дадат разрешение за тяхното разкриване. „Две от тях категорично отказаха, а третата въобще не се отзова“, поясни данъчният шеф.

От НАП се похвалиха, че това е първата данъчна проверка на действащ министър и вицепремиер и изтъкнаха, че той е дал съгласие за оповестяване на цялата информация.

Инспекторите от НАП са събрали общо 5 хиляди страници документи. Данъчните са проверили и банковите сметки на Цветанови, които са общо 17 – 13 на министъра и 4 на съпругата му.

На заседанието на парламентарната комисия присъстваха трима от членовете й. Останалите двама - Димо Гяуров от Синята коалиция и Камен Костадинов от ДПС, не дойдоха, като по-рано заявиха, че имат важни командировки.

Бойко Великов от Коалиция за България поиска изслушването на Красимир Стефанов да бъде отложено, за да може комисията да се запознае с документите на НАП.

Депутатът възрази и срещу това, че на заседанието не присъстват авторите на сигнала. Предложението му обаче не беше прието и той напусна залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
1
 
0
 
! Отговори
xkgbme преди 13 години
wxh6CU , [url=wzlaqljzomcn/]wzlaqljzomcn[/url], [link=dzrbyxdbjwuu/]dzrbyxdbjwuu[/link], fijvcaaozxyq/
277
1
 
0
 
! Отговори
Janaye преди 13 години
TYVM you've solevd all my problems
276
1
 
1
 
! Отговори
Бае Ви Ганю преди 13 години
-Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита данъчният.- От скрина- отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава данъчният. - Баба ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на нея кой и ги дава?...Аз и ги давам казва Цветанов-Добре , а вие от къде ги имате ? пита данъчният -От скрина ...
275
1
 
0
 
! Отговори
счети до Таня преди 13 години
Не, по ДОПК са шест - пет години от изтичане на годината, в която се подава декларацията, за съответния период, а тя се подва следващата година, т.е. шест общо! ;) И от 2004та до 2009та включително са шест години.Но иначе, посчените разходи са смешни, вече го коментирах - така е, когато нямаме законова база, регламентираща разходи -трябваше да ползват тези на синдикатите за жизнения минимум, например..
274
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо ми изтрихте стихчетата за Цветанов???
273
2
 
3
 
! Отговори
всички преди 13 години
ги е страх, и от Борисов и от Цветанов - после се питайте що не работят държавните структури ... щото който плаща, той поръчва музикатана всички е ясно че Жветанов е един дребен разбойник, дето се прави на велик, но Бойо е тоя, който го вкара в играта (освен ако си нямат по-стара закачка)
272
1
 
3
 
! Отговори
мда преди 13 години
"Стефанов посочи, че е изпратил запитване до компаниите дали ще дадат разрешение за тяхното разкриване. Две от тях категорично отказаха, а третата въобще не се отзова, поясни данъчният шеф."абе разкриване не е точно равно на проверка... може и да не им се кажат имената, но насрещна проверка при такъв случай просто е задължителнои да се направи... пък ако е много спорен въпроса, може и със съдебно разрешение ако се старае човек да си свърши работата като хората, няма начин да не може
271
1
 
5
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Я посмеят НАП да кажат нещо против Цвичко... и ще ядат на Боко шамарите. Като си имаш цяло МВР е по-лесно даже и от това да имаш ударна група с бухалки...Чудно кой може да е толкоз ***, че да повярва на тея официални проверки. Естествено че ще го оправдаят.. естествено че и срс-тата са 'фалшификати'... ама разбира се...
270
1
 
6
 
! Отговори
ЙОЦО преди 13 години
СНИМКА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.ПОСТАВЕТЕ Я В ИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ГЕРБ НАД ГЛАВАТА НА ЦВЕТАНОВ.
269
1
 
4
 
! Отговори
ТАНЯ преди 13 години
До Счети,правилно съм смятала за 5г. и това е по ДОПК,но погледни разходите по командировката до Дубай.Смехория.Виж и че не е посочено че ЦЦ няма мобилен към МТел,смях а в разпечатката му фигурира.Как ли слуша Вальо Танов,дали е пропусната вярната пратка за да си получи процента за нелегалните цигари.Изобщо защо плащаме заплати на тия смешници от НАП и техния шеф да ми цитират разходи за домакинство по данни на статистиката и кое домакинство плаща 317 лв.на месец за ток,вода,парно.ЦЦ си е платил
268
1
 
11
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Странно защо в държавата ни се мери с двоен аршин -на Доган можеше да публикуват фирмата която е консултирал, на Цецко не може - задайте си въпросът ЗАЩО ..
267
3
 
11
 
! Отговори
ined преди 13 години
Цветанов може и да е *** физкултурник, ама как само си изигра картите - хем излезе чист като сълза, хем си го върна на тъщата :)
266
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да се готвят за проверки Р.Овч, Р.Петков, Куртев, Нинова, Станишев, Масларова, и останалите "гладуващи" леви депутати
265
2
 
3
 
! Отговори
ПОПА преди 13 години
КАК,НЯМА ДА ГО УПРАВЯТ? И ТЕБ ДА ТИ СТИСНАТ М........ТЕ НА МЕНГЕМЕ КЪДЕ ЩЕ ХОДИШ?
264
2
 
13
 
! Отговори
ДЯДОВОТО преди 13 години
БЛАГОТВОРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ОГАНИЗИРА АКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ ПОМОЩИ ЗА:г.ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ .СЪЩИЯТ Е ИЗПАДНАЛ В ТЕЖКО ФИНАНСОВО ЗАТРУДНЕНИЕ.ТЕЛ: 02-22-22-21/МОБ:1234567890ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!!!
263
1
 
14
 
! Отговори
ha ha ha преди 13 години
ЗАПОМНЕТЕ !!!!! Не са важни проверките.Не са важни данните.НАЙ-ВАЖНИ СА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ !!!!!!Същите тези , които под диктовка на Цветанов , съсипаха стотици хора и фирми от проверки , написаха без основание актове и наказателни постановления, сега го оправдават.Десет човека мъдрят 4 месеца какъв Ревизионен доклад да напишат.За абсолютно същия случай, заради 3000 лева получени от баба и дядо- има акт, постановление и вече е в съда.Стефанов почват да ви падат делата,след този случай
262
1
 
10
 
! Отговори
ЗЕХТИН преди 13 години
Браво този Харманлиец по мазен и от зехтина бре,бре бре....
261
7
 
1
 
! Отговори
дядовото преди 13 години
НАП кога ще проверява ГОЦЕ П-оглу? Или и той недосегаем,нали имало било Конституция в БГ?
260
1
 
16
 
! Отговори
Jordan преди 13 години
Браво бе Цецо ... какво направи - принесе като жертвени животни своя тъст и тъща само и само ти да останеш чист ... браво - супер зет си
259
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това семейство ток ползват ли? Вода крадат ли ? Парно имат ли? Хранят ли се ?По кофите ли ходят? Знаем ,че поне свят са видяли по пътуванията си.ГОЛЕМИ МАГОВЕ СА........