Феим (Петър) Чаушев отива на съд за краденото BMW

Джипът бе откраднат зимата от паркинг на столичен хотел
30 сеп 2011 07:00,
42
Феим (Петър) Чаушев отива на съд за краденото BMW
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

На 8 ноември бившият зам.-министър на външните работи в правителството на тройната коалиция Феим Чаушев ще бъде изправен пред съда за това, че с Ивайло Геков е посредничил за връщането на скъпо BMW на турския бизнесмен Вейсел Кадаифчиоглу.

Бившият зам. външен министър му казал, че може да му съдейства, но това ще му струва 25 000 евро. Впоследствие цената е намалена до 23 000 евро. Джипът бе откраднат от охраняем паркинг на столичен хотел през февруари.

Още по темата

Преди 7 месеца Чаушев попадна в ареста на Пето РПУ и след две нощи зад решетките бе пуснат срещу гаранция от 5000 лв. До днес той не се признава за виновен.

Прокуратурата обаче твърди, че разполага със записи на разговори и свидетели, присъствали на три срещи във виенското кафе на хотел "Кемпински-Зографски", които уличават Чаушев в престъплението.

Няма обаче доказателства Чаушев да е действал като участник в престъпна група, както се твърдеше в началото.

Още не е ясно дали делото ще бъде засекретено, или ще се гледа публично, пише в. "24 часа".

Историята с краденото BMW не е първият случай, който хвърля сянка върху Феим Чаушев.

През 2008 г. избухна скандал заради два негови документа за самоличност с различни имена - лична карта на името на Петър Чаушев и дипломатически паспорт на името на Феим Чаушев. Политикът представи доказателства, че не ползва едното име за бизнес, тъй като фирмите му са закрити, но подаде оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: джипФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
7
 
! Отговори
Р.Овч. преди 12 години
Бойко Борисов и Бербатов са виновни. Първия особено само се оправдава с Тройната коалиция, те не са такива... Не съсипаха България. Р.Овч.
16
1
 
25
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Горките българи, горката България! Не държава, а посмешище за всякакви ***. Докато българите не изметат този политически ***, който се мотае из парламента, нещата няма да се оправят.
15
3
 
5
 
! Отговори
emos преди 12 години
Залагам 2към1,че човекът е невинен.Има ли куражлии?
14
1
 
27
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
Феим и бандата му нагли мутри по цял ден играеше някога карти в студентски град пред един блок. Няма работа, няма задължения. Мръсно, арогантно ***, мързелив и крадлив. СРАМ за българския съд! Срам за България!
13
1
 
17
 
! Отговори
барото преди 12 години
Само по снимката може да му се дадат едни 5 години (не условно)
12
0
 
19
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Присъдата я знаем: два лева глоба.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този с Калфин ли работеше?
10
1
 
23
 
! Отговори
GUN преди 12 години
Ей, сега ще видим справедливия български съд, който си раздаде няколко милиона за 13 заплата и бонуси за добре свършената работа.
9
1
 
21
 
! Отговори
gorskia преди 12 години
За тези 23 000 евро потарпевшия по добре да беше наел убиец, който хем да пречука този феим, хем да му върне бмв-то. Трябва да се действа по остро срещу тези крадци и "рекетьори" покровителствени от държавата - око за две, зъб за чене!
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А няма да го осъдите заради това: -Защо карате пиян и без книжка? -Ми не знаех че е забранено,пък и бях на сватба..........
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той не е ли в затвора? Още не е в затвора? Е, значи прокуратуратеа и Велчев трябва да бъдат пратени в затвора или на ***.
6
1
 
7
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Poznaite ot raz kakvo 6te e re6enieto na VELIKIQT I 4ESTEN sad-i togava pak xodete da biete tsiganite/ne 4e te ne si zaslujavat/,a istinskite vinovnitsi 6te se podigravat kakto vinagi s tsql edin narod,6te stroqt zamatsi i xoteli i 6te se podsmixvat pod mustak-o6te 100 godini da vi upravlqva mafiqta edva li 6te razberete ot kade i ot koi izvat zlinite vi.
5
3
 
33
 
! Отговори
орисия преди 12 години
И само като си помисли човек, че този къносан читак беше зам.-министър на правосъдието и направо да заридае с кървави сълзи за съдбата на Майка България...
4
3
 
12
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
ТЕЗИ *** ,НАИСТИНА СЕ МИСЛЯТ ЗА БЕЗНАКАЗНИ!!!! СЕГА В ЗАТВОРА ПОНЕ ЗА ПЕТ ГОД.!!!ЩЕ ВИДИТЕ ,ЧЕ СЪДА ЩЕ ЗАРАБОТИ ,ЗАЩОТО ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА *** ИМОТИ!!
3
0
 
14
 
! Отговори
4око преди 12 години
условна...
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nyamate si na predstava kak 6te se zaradva toya da go vkarat v zatvora i da mu prysnat halkata. Ama sigurno nyama da se slu4i
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тоз, както и цар ви киро ще го изкарат чист като момина сълза! еееех правосъдие