Закопчаха Феим Чаушев за откуп

Бившият зам.-министър посредничил за откраднат автомобил
Обновена: 9 мар 2011 06:26 | 8 мар 2011 23:42,
103
Закопчаха Феим Чаушев за откуп
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Феим Чаушев – бивш зам.-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, е задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред Агенция Фокус.

Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел и е била без застраховка. Според Цветанов приблизителната стойност на автомобила е около сто хиляди евро.

Собственикът на автомобила, турски гражданин, е потърсил помощ от полицията и според разказа му се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят колата. След няколко дни Чаушев заявил, че тя може да бъде върната срещу 25 000 евро откуп на крадците.

Тази вечер около 20,00 часа в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откупа за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е успял да събере.

Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според задържания Ивайло Г., е обявил, че идва „да си оправят нещата”.

Феим Чаушев е задържан на ул. „Персенк” в жк „Лозенец” и е отведен в СДВР. При разрешаването на случая са използвани СРС-та, каза министър Цветан Цветанов.

Феим Чаушев е заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година. Той е отстранен от поста, след като става ясно, че се представя с две имена.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45
С едното – Петър Юриев Чаушев, е съсобственик или управител на четири търговски дружества – АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР – София ООД, Дюни АД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД. С другото – Феим Юсеинов Чаушев, е дипломат.

Бисер пък е псевдонимът от досието му от бившата Държавна сигурност. Според информацията е вербуван в родното му село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си.

Като зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се занимава отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Въпреки скандала около двойната му самоличност, след оставката му външният министър Ивайло Калфин и премиерът Сергей Станишев му благодарят за добрата работа около разрешаването на случая с осъдените на смърт българки и я оценяват като професионална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.......... и тоя е бил във върховете на МВР?! Отивам за повърна .......
93
0
 
2
 
! Отговори
DPS AKTIVIST преди 13 години
MAYKA IM REKETORI NIE DA MIZERSTVAME TUK V PROVINSIYATA A TOZI S NYAKOLKO IMAENA I SNYAKOLKO FIRMI MAYKA TI
92
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Интересно..., много интересно....1. За 4 месеца са откраднати 300 луксозни лимузини Със застраховка в България...Но2. Изчезва първата без застраховка в България и на втория ден..., ХВАЩАТ ПОСРЕДНИКА...!!!3. Вчера откраднаха и тази на зетя на Вежди Рашидов и... на втория ден я върнаха...Браво..., НА ВЛАСТТА , ХАЙДУТИТЕ ГИ Е СТРАХ ОТ НЕЯ...Очевидно властта в България ЗНАЕ И МОЖЕ ВСИЧКО...ТОГАВА ЗАЩО НЯМА И ПОМЕН ОТ ОСТАНАЛИТЕ 300 ЛУКСОЗНИ КОЛИ...???
91
1
 
5
 
! Отговори
voodoo преди 13 години
европа иска да си интигрираме ***.Ами ето този *** е интигриран даже повече от колкото се иска и какво за втори път е в голяма далавера.Както е казал Сталин интегрирания *** е убития ***.вари ги печи ги интигрирай или не *** си краде.
90
0
 
3
 
! Отговори
ХХL преди 13 години
Ако само той се занимава с тъмни дела, то с мед ще го намажем, ама на всички останали "управници"делата им все такива, че иначе как се забогатява толкова бързо/ за има,няма 4 години и си милионер/. Тези кърлежи богатеят на гърба на нарада/ вече се чудя народ ли сме или овце?/.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** си държавата , всеки ден само скандали и оплюване , всеки си го мери на наш гръб............
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на кадрите на БСП ДПС НДСВ и да поздавим Първанов
87
0
 
7
 
! Отговори
коко преди 13 години
до 44Вярно че спрях да карам и отказах и цигарите съжалявам че не се задържа Станишката - поне щях и да умра от глад .
86
0
 
6
 
! Отговори
хк преди 13 години
Човека просто си има вроден талант
85
1
 
8
 
! Отговори
А-95 преди 13 години
Вижте го к'ва е гнус!Занимава се с тъмни дела!Третото му име е Гнуси, нали си има вече други две!
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съдиите са му приятели и ще го пуснат с/у по-скромен подкуп.
83
0
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 13 години
Не само съдиите, трябва да се сменят прокурори, следователи и полицаи, но най-важното е да се смени НК и НПК, сегадействащите НК и НПК са направени изцяло в полза на престъпниците, олигарсите, монополистите и партиите. Няма закони, според които управляващи, администратори и магистрати да носят отговорност за действията или бездействието си, съдиите по закон отсъждат по съвест, тоест според сумата и т.н.
82
0
 
28
 
! Отговори
цар'ин преди 13 години
Когато се смени състава на Българския Съд ще имаме много такива осъдени бивши управляващи,дори и на много по-високо ниво - на върха на партийите им пирамиди.Доган,Станишевия род,Р.Овчаров,Р.Петков,Емел Етем,Николай Василев/НДСВ/,М.Велчев,Л.Шулева,Н.Свинаров,Е.Масларова е в ход,Асен Гагаузов,Г.Първанов,Ал.Петров,Пл.Орешарски и брат му - Милети,Николай Цонев,И.Костов,Валентин Церовски и още много ДС кадри,точещи най-голямата фирма у нас - Държавата.Т.е. те точат всички нас!Докога?Стига!Мислете!
81
4
 
7
 
! Отговори
Уто преди 13 години
"Кучетата си лаят, кервана си върви" каквото и да се говори и пише, нищо няма да се промени.Само ....РЕВОЛЮЦИЯ ЩЕ ПРОМЕНИ НЕЩАТА НИЩО ДРУГО КОЛКОТО ПОВЕ4Е СЕ 4АКА ТОЛКОВА СТАВА ПО-ЗЛЕ...Стани Стани юнак Балкански
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой го направи заместник-министър? Че то си му личи по физиономията що за човек е.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не остава скрито. Рано или късно лъсва. Само че у нас минава прекалено много време и се натрупва негативна енергия. Народът няма да издържи дълго.
78
0
 
6
 
! Отговори
BOSS преди 13 години
Сега ги гледаме на парламентарната трибуна слушаме ги как ни дават съветиучат ни как да се управлява държавата.А някои преко са участвали във раз-грабването а други като потомци на мародерски фамилии надигат глас срещуопитите да се спаси какво е останало.НАРОДЕН СЪД - това е необходимо наБългария сега.Демокрацията не може да се ползва за чадър над мародерите.Прокуратурата и съда трябва основно да се прочистят.Друг изход няма.Най после трябва да се напише честно най новата ни история и за пречупенитечовешки съдби и жертвите .Те говореха че за престъпленията няма давност.Не може да няма никакви данни.Налага се да се ползват техните методи.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дамян Дамянов: Червените куфарчета се раздаваха в подземието на БНБ....!!!!!Парите на големите бяха преведени по специални сметки по банков път.
76
0
 
15
 
! Отговори
ессо преди 13 години
Нищо ново под слънцето.Честния Гоце дето го избраха *** си трае.Той не носи никаква отговорност.Куклите са само за красота.Сега за него е важнокакво ще прави в бъдеще.Той и Вицето му постоянно опрощават крадци ипрестъпници но техни хора.Трябва да ги настигне възмездието.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички канали в тази държава дървесина, тютюн, селскостопански стоки, китайски стоки, проституция, просия на деца, незаконно осиновяване, както се случи със Съвестин това се организира само от партийни ченгесарски величия. В България няма мафия, а има нещо много по-страшно, което се нарича държавен бандитизъм. Този партиен бандитизъм не допуска да има конкуренция в лицето на класическа мафия. Хората, които би трябвало да те защитават, те смачкват или излизат публично и казват: Аз съм войник, каквото ми каже началникът... Главният секретар е генерал, какъв войник? Схемата за държавния бандитизъм е още от времето на ЦК на БКП.