Побоите в Студентски град били нещо нормално

Свидетели разказват за убийството на Стоян Балтов пред "Амнезия"
Обновена: 14 ное 2011 14:48 | 14 ное 2011 13:32,
167
Побоите в Студентски град били нещо нормално
Приятелка на Стоян Балтов носи негов портрет на траурно шествие през 2008 г. Снимка: Булфото

Побои като този, при който бе убит студентът Стоян Балтов, били нещо нормално за Студентски град и подобни ексцесии не правели впечатление на обитателите на квартала.

Това разказа пред Софийския градски съд Светозар Михайлов, един от свидетелите по делото за убийството на студента пред дискотека "Амнезия" през 2008 г.

Михайлов разказа, че в нощта на убийството е видял как 4-5 момчета нападали други двама души, но не е видял лицата им, а само силуети в тъмнината.

Още по темата

По думите му групата е била враждебно настроена и не е била предизвикана с нищо. Свидетелят е видял един от нападателите да удря в лицето опитващия се да се защитава младеж. Момчето паднало на земята, а останалите започнали да го ритат по цялото тяло.

Свидетелят, който е минавал покрай мястото със свои колежки, не се е намесил в ситуацията. По-късно се е върнал на мястото и е видял, че битото момче лежи на земята, а в устата му имало кръв. Според Стоян Михайлов екипът на Спешна помощ се е забавил прекалено дълго.

Пред съда днес дадоха показания и двама полицейски служители – Илиян Ранков и Станчо Стоянов, които първи са пристигнали пред дискотека "Амнезия" след сигнала за побоя.

Ранков заяви, че заварил Стоян Балтов без пулс, а пристигналите на мястото лекари само са констатирали смъртта. Нападателите вече са били избягали.

Делото продължава на 16 декември с разпит на още свидетели.

Подсъдими за убийството на 20-годишния студент Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
12
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
И все пак животинките са в пъти по-мили от студентите.
121
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как 4 години учих и работих в студентски град и на един побой не станах свидетел. Сигурно защото не се разкарвам по гнусните чалготеки, с които е осеян. Да, има много плява сред студентите и образованието, поне в унсс за нищо не става, но това не пречи на много хора да живеят що-годе нормално там, стига да не ходят там, където принципно се "забавляват" утрепките. В студентски град между другото вечер по ме е страх от уличните песове, които се събират на глутници, отколкото от пияните студенти.
120
0
 
7
 
! Отговори
ДО 124 преди 12 години
Братле, това са .....КЛИЕНТИ !Е,има и малко сводници /***,които са безработни ,социално слаби с БМВ-та и мерцедеси /!С една дума ,***-работодатели на българите ,е това е ...***,----------------------СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ!
119
0
 
12
 
! Отговори
.....? преди 12 години
Пъви сме в Европа по производство на ----"КАЛИНКИ"!*** , НАПРАВИ ПЪРВИ СТЪПКИ В БГ !
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги ми е било странно как някои студенти се оплакват, че са бедни и общежитията са им скъпи, а пред общежитията паркирани мерцедеси, беемвета и аудита.... Който няма иска, който има иска повече.
117
0
 
10
 
! Отговори
фъф .... БГ преди 12 години
Материалното и кинтите доминират в ....БГ ,а от там и всички нещастия !Нямаме покритие,и сме голи ,като ---пушки!
116
2
 
11
 
! Отговори
девствен преди 12 години
Здравейте,Наскоро станах студент и искам да попитам дали в Студентски град лесно мога да изгубя девствеността си с някоя девойка?
115
0
 
14
 
! Отговори
"ФЪФ'' преди 12 години
Ние в БГ ,побългарихме /на практика/,понятието ----СТУДЕНТСКИ ГРАД ,благодарение на ...ЗАНИЖЕНОТО НИ ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА в БГ ....!
114
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Последния път като бях на дискотека в тоалетната се чукаха и си правиха фелацио.
113
1
 
24
 
! Отговори
Бучков преди 12 години
Не е ли време да се закрие СТУДЕНТСКИЯ ГРАД и ще се спре този развъдник на *** и наркомани Само така може да се прочисти столицата. И без това образованието е на равнище НУЛА
112
2
 
3
 
! Отговори
от 114 преди 12 години
Това, което го написах е за хората, които имат все пак някакъв интерес към музиката, но дори и да нямате, предполагам всеки човек някога си е представял какво ли би било ако има собствена песен и клип...
111
0
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
специален режим за т.н. студентски град! да се обособят частите където има общижития, там достъпът трябва да е ограничен! отговорността за реда в определен периметър на всяко заведение трябва да е негова. що се отнася до полицията, колко и как - е добре известно.
110
1
 
6
 
! Отговори
Смешко преди 12 години
и аз съм бил и теб и мен ме биха за здрасти :))))на балканите сме варвари :), кой преживее, преживее, а полицай да ти помогне.. абе по-добре да не се занимаваме с глупости :) полицаите тука са не да помагат, а да пречат !
109
0
 
26
 
! Отговори
ДО 108 преди 12 години
Полицейското присъствие не решава проблемите в студ. град ....!Липсва ни собствена култура ,отговорност,съзнание ,морал ....!
108
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, не знам какво се вайкате че сте бедни. Ми съберете оттук оттам 1500-2000 лева, и отидете в някое звукозаписно студио, запишете сингъл и парите ще ви стигнат да заснемете и клип. След това трябва малко лансиране и може да станете известни. Все пак дори 3-4 пъти да ти покажат клипа по телевизията, пак си е един вид реклама.
107
2
 
10
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Аз имам предложение - студентски града да бъде заграден с 3-метрова ограда, с бодлива тел, полицаи с кучета да пазят, а вътре да се влиза през КПП-та. То и без това и нашите студенти са едни "капацитети". Като се държат като животни, да ги третираме като животни. Всеки път като отида в Студ. град и ставам свидетел на бой. И това ми било място, където студентите се учат, та един ден да ми съставляват интелигенцията на обществото.
106
0
 
7
 
! Отговори
....? преди 12 години
Какви студенти ,какви 5 лева .....?Преподавателите научиха "студентите "на ....ТЪРГОВИЯ ,а от там и ,....КАЛИНКИТЕ на прехода !Това са КАДРИТЕ НА ---20Г.,---ПРЕХОД!В чужбина не се признават БГ дипломи ,а скоро и ...книжките за правоуправление от БГ ,ХА ЧЕСТИТО !
105
4
 
8
 
! Отговори
Сюлия преди 12 години
Българките не уважават собствените си тела.Все едно са ги намерили на улицата.
104
19
 
6
 
! Отговори
Сюлия преди 12 години
Българките студентки са такива - разпасани, пускат на всеки.Ние, туркините сме по-чисти от тях и се пазим за сватбата.
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки обвинява държавата и политиците, а що не се замислите, че ние сме държавата, където пластичните операции са най-евтини, а? Не си харесваш носа и брадичката - тук евтино ще си ги оправиш. Къде другаде, в коя държава операция на нос струва само 1000-2000 лева??? Къде другаде за по-малко от 2000 лева може да запишеш песен и да заснемеш клип към нея??? В нашата държава лесно се преуспява, но не става с мрънкане.