Побоите в Студентски град били нещо нормално

Свидетели разказват за убийството на Стоян Балтов пред "Амнезия"
Обновена: 14 ное 2011 14:48 | 14 ное 2011 13:32,
167
Побоите в Студентски град били нещо нормално
Приятелка на Стоян Балтов носи негов портрет на траурно шествие през 2008 г. Снимка: Булфото

Побои като този, при който бе убит студентът Стоян Балтов, били нещо нормално за Студентски град и подобни ексцесии не правели впечатление на обитателите на квартала.

Това разказа пред Софийския градски съд Светозар Михайлов, един от свидетелите по делото за убийството на студента пред дискотека "Амнезия" през 2008 г.

Михайлов разказа, че в нощта на убийството е видял как 4-5 момчета нападали други двама души, но не е видял лицата им, а само силуети в тъмнината.

Още по темата

По думите му групата е била враждебно настроена и не е била предизвикана с нищо. Свидетелят е видял един от нападателите да удря в лицето опитващия се да се защитава младеж. Момчето паднало на земята, а останалите започнали да го ритат по цялото тяло.

Свидетелят, който е минавал покрай мястото със свои колежки, не се е намесил в ситуацията. По-късно се е върнал на мястото и е видял, че битото момче лежи на земята, а в устата му имало кръв. Според Стоян Михайлов екипът на Спешна помощ се е забавил прекалено дълго.

Пред съда днес дадоха показания и двама полицейски служители – Илиян Ранков и Станчо Стоянов, които първи са пристигнали пред дискотека "Амнезия" след сигнала за побоя.

Ранков заяви, че заварил Стоян Балтов без пулс, а пристигналите на мястото лекари само са констатирали смъртта. Нападателите вече са били избягали.

Делото продължава на 16 декември с разпит на още свидетели.

Подсъдими за убийството на 20-годишния студент Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
16
 
! Отговори
Stefan преди 12 години
Живял съм 6 години е Студентски град и мога да кажа, 4е докато не се засили полицейското присъствие няма да се оправят нещата. Не може да има два патрула за вечер в 70 хиляден Студентски град. Всяка вечер стават събирания като преди футболен мач. Увеличете полицията иначе оправия няма.
101
0
 
4
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Господа, защо водите разни дребнави спорове - нека да се обединим около някакви идеи и предложения в памет на убитото момче, за да се промени нещо в така наречения Студентски град - там има и хубави паркове за отмора.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяко чудо за три дни.
99
1
 
20
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Стоян Балтов, лека му пръст, беше мой колега. Изключително възпитан, услужлив и в никакъв случай не беше конфликтна личност. Никога не съм го виждал да се бие или кара. Жалко за момчето, човек, с интелект, който щеше да е от полза за обществото. За разлика от тия нещастници, които кой знае по какъв начин се отървават от присъдата...
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оф ко пак започнахте да са карате по местожителство.Не е вярно от къде си, важно е колко пари имаш.Познавам много софиянци и пловдивчани дето живеят в панелки, а на село има и богати хора.Богатите са по-добри, защото не се самосъжаляват.Бедните винаги обвиняват другите за беднотията и все чакат на държавата. Еми така не става, в капитализма оцеляват най-приспособимите и тези, които работят за себе си.
97
2
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Я марш в библиотеките да четеш бе *** :)
96
1
 
3
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Защо община "Студентска" не създаде специални правила за обитаване в този район - това ще е първата стъпка. Какво чака? Или всичките тези кафенета и бараки са изгодни на някого точно в обищината ?
95
3
 
1
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Ами не съм аз този, който избива селски комплекси по форумите.От село съм.Но нямам селски комплекси като теб, комплексарче!Вземи млъкни, щото ще ти пратя едни яки момчета!!!
94
5
 
16
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
Дами и господа, колеги и колежки - истината е следната: аз като кореняк столичанин завършил СУ съм ЗА мигрирането на провинциалисти към столицата. Нека идват, нека се учат, нека се развиват. Лошо няма, даже напротив. Това го казвам като работодател. Знаете ли каква заплата иска кореняк софиянец, който е свикнал да живее с европейски стандарт? Тройна, че и отгоре ... Близка до европейската! А хората от провинцията са по-скромни. За това нека идват, нека се учат, нека работят :)))
93
2
 
0
 
! Отговори
do 90 преди 12 години
tai kat te gledam ti se izjivqvash kato kuche, razmojavash kato kuche, qdesh kato kuche i imam da ti kaja samo edno *** KATO KUCHE, Ama posle jenati shte doide na vratata da iska pari
92
2
 
1
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
Все едно да обясняваш нещо на дърво! *** си като гъдулка!
91
8
 
3
 
! Отговори
Student до 94 преди 12 години
Ама къде съм казал, че харча парите на родителите си? От 15 годишен работя. Богати сме, но богат не се остава като харчиш безразборно. Много от бедните хора са бедни, защото не знаят как и от какво да пестят. Като вземат едни пари, първото което правят е да ги излапат и изпият, а така не се прави, инвестира се.
90
1
 
6
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Пазарувам често във Фантастико - в този район в светлите часове е спокойно, но какво става нощем, не зная. Точно срещу спирката на 280 и 94 , посока към центъра, има едни съборетини за закуски, облепени с реклами за дискотеки с чалгаджии. Трябва да се проверят първо от санитарните власти, защото видът им е занемарен и сигурно храната се приготвя извън необходимите санитарни стандарти.Самата спирка, една от централните в комплекса е под всякакава критика , а над нея изникна нова срада.
89
2
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Каквото му пожелаваш, това да сполети теб и цялото ти смотано семейство.Има и бедни културни хора, но ти си от бедните и прости.Бас държа, че си прочел само 2-3 книги през живота си, а дипломата си я показваш като някаква светиня. Уф, добре, че се изучи маминия!
88
2
 
5
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
света принадлежи на self-made men! харчещите парите на мама и тати могат само да го духат като свършат...
87
2
 
5
 
! Отговори
до преди 12 години
Как точно разбра, че се мисля за голямата работа бе смотан? Толкова ли не може да ти го побере малоумната глава, че защитавам културните и умни хора, независимо от това, че са бедни?! А по повод думите ти "Като са мислиш за голямата работа, дано завършиш като Стоян Балтов!" - дано това сполети и теб и цялото ти семейство, щом така ще си говорим!!!!! ***! ЕГАТИ ПРОСТИЯ *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
86
3
 
1
 
! Отговори
do 90 преди 12 години
Dano vsi4kite ti pari po bolnici da prusnes! I dano ti se zatrie roda!
85
0
 
8
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
ахахахаха някъв *** със заглавие "student" се изявява като бесен *** ама има и такива да му се връзват... :))))
84
3
 
0
 
! Отговори
do 87 преди 12 години
ami shtom horata koito sa uspeli malko poveche ot teb bez pomoshta na chicho vladika i tati car sa *** taka da bude. No ne se pretisnqvai to skoro shte doide vidiov den i normalnite hora shte sprem da plashtame za izdrajka na 2 miliona *** upsss ROMI kato teb
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оф ко пак започнахте да са карате по местожителство.Не е вярно от къде си, важно е колко пари имаш.Познавам много софиянци и пловдивчани дето живеят в панелки, а на село има и богати хора.Богатите са по-добри, защото не се самосъжаляват.Бедните винаги обвиняват другите за беднотията и все чакат на държавата.