Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна

През юли тя беше открита удушена в Борисовата градина
Обновена: 24 ное 2011 13:17 | 24 ное 2011 12:45,
103
Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна
Пламен Трифонов излиза на свобода. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд (САС) пусна от ареста Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева.

Днес магистратите отмениха мярката му за неотклонение "задържане под стража" и му я замениха с "подписка".

Още по темата

Според съдиите обоснованото предположение за това, че именно той е извършил убийството "не само вече е разколебано, но и почти липсва". Решението на САС е окончателно.

В заключението на съдебномедицинската експертиза за момента на настъпване на смъртта на жертвата се твърди, че тя е настъпила от 36 до 40 часа преди намирането на трупа й, което оневинява подсъдимия, защото по това време Яна Кръстева е била с друг мъж и това автоматично създава алиби на подсъдимия, обявиха магистратите.

Миналата седмица Софийският градски съд го остави в ареста заради това, че подсъдимият няма постоянен адрес и може да се укрие, а и заради доказателствата, които го сочели като убиеца на Яна. 

Най-важните улики срещу него са косми, иззети от трупа на жертвата, които по морфологични белези били сходни с неговите. Те бяха изпратени за ДНК експертиза в Австрия, но тя се очаква да бъде готова едва след 1-2 месеца.

"Абсолютно съм невинен", промълви тогава Пламен и отсече, че по време на убийството е бил с майка си и че има алиби.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
6
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
Да, Ани, грях е. Не била там, измисляш си факти и освен това смяташ, че има хора, които си "търсят" да бъдат убити по особено жесток начин.Уверявам те, такива няма.
61
1
 
8
 
! Отговори
ева преди 12 години
Има ли някой, който да се съмнява, че онзи Чеци всъщност е убиецът? То не беше бягство в Гърция, не бяха драми при Карбовски, деменции и т.н. Но се оказа, че милият човечец има дебели връзки, където трябва и затова си ходи свободен.Добре, че го освободиха Пламен.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потъваме под грижливото крило на MYTPO-ТИКВАТА!Инфлация, връщане към мутренските 90-те, хората на улица, безработица, мизерия, фалшифицирани избори, милиционерска хунта, агресия, общински съветници - наркобандити.СТАЧКА ДО ДУПКА ВЪВ ВСИЧКИ СЕКТОРИ !
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HeyJude, цитирах те коректно, запазих конструкцията и изразните ти средства. Самоубийството не е само онзи романтичен суицид, при който губиш воля за живот, но я фокусираш върху отнемането му. В Нигерия един шаман беше направил магия против куршуми на виден племенен дивак, който после я изпробвал и го застреляли като куче. Не е необходимо да подлагаш на верификация неща, които са доказано смъртоносни. С този и предния пример, просто обясних, защо не оправдавам "разкрепостеността", не я и съдя.
58
1
 
5
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
Иначе, че е тъпо, тъпо е. Сигурно е и примитивно, макар да не знаем цялата история, онези двамата са се познавали, все пак. Но не е агресивно. А смъртта й е била плод на агресия. Нечовешко е да раздаваш смъртни присъди/оправдаваш смърт заради това, че някой пушел, правел безсмислен секс или пиел (ти въобще ли не пиеш???). Или дори и за трите наведнъж.
57
0
 
6
 
! Отговори
bubka преди 12 години
Ето най-правилните думи в тези случай : Невинен до доказване на противното! Това че нашата полиция не става за нищо е друг въпрос!
56
10
 
7
 
! Отговори
ani преди 12 години
Може да е грях, но за тези същества май няма значение дали са трезви, друсани , задоволени..или живи.. Съжалявам...но да се докараш до положение на безпаметност на обществено място и да се оставиш на уличните кучета...Какво трябва да се очаква? И докога все някой ще е виновен за тези, които си го търсят?
55
4
 
8
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
52, изумяваш ме, честно. Няма как жертвата да е също толкова виновна колкото убиеца за това че е брутално изнасилена и пребита, освен ако самата тя не го е изнасила и пребила преди това. Ти сигурно си и привърженик на идеята, че е съвсем в реда на нещата жените с къси поли да бъдат изнасилвани, а нещастниците, дето се прибират пеша по тъмно да бъдат обирани?
54
0
 
21
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
Истинското заглавие е:Провал на МВР и прокуратурата по делото за убийството на Яна Кръстева@
53
2
 
6
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
51, поне ме цитирай коректно, за безразборния секс не съм казала каквоти и да е, камо ли че е най-нормалното нещо на света.Но фактите си остават - поколението на хипитата масово практикуваше и трите, но въпреки че имаше печални случаи, западният свят не се обезлюди след него и дори не остана без здрваи семейства.И второ, самоубийство е когато умираш по собствена воля - не виждам как това да пиеш и да си безотговорен в личните си отношения те прави желаещ за смърт.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HeyJude, не е непростим грях, просто е примитивно... обикновено го правят кучетата без оглед на родственост. Идеята ми е, че твърде често жертвата носи половината от отговорността за своята участ. Едни обстоятелства благоприятстват това да станеш жертва на престъпление (инцидент), повече отколкото други. Наркотиците са незаконни, респективно хората около тях, по ред причини са носители и на характерни болести по-често (хепатит, спин, венерически). Не бъркаш в контакта знаейки, че има ток, нали?
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
47 с тревата (разрешена в някои страни, но дори да е грешка е най-слабият възможен наркотик)), алкохола (като 98% от пълнолетното българско население) и беразборния секс (откога това е ненормално?) направо може да се причислят към самоубииците
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката е размазана. Кой е прокурора? Защо пращат ДНК експертиза в Австрия. Тук в България неможе ли ?
49
0
 
5
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
А откъде знаем с какво са се друсали и какъв е бил стилът им на живот? И аз съм ходила по концерти, и аз съм пила бира в парка през нощта, това не ме е засилвало по някаква наклонена плоскост на самоунищожение. И да, случайният секс на открито е тъпо нещо, но не е някакъв непростим грях.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MURDOC, пушенето на трева, пиенето на алкохол и правенето на секс сами по себе си не я правят и демон. Въпроса е, че не се спира само дотам. Друсали са неща, пред които тревата е като планински въздух, но и това не е всичко. Тая комбинация изгражда профила на определен стил на живот изпълнен единствено с рискове. Като цяло ми е трудно да изпитвам състрадание към хората от този контингент, но не оправдавам убийството и ненаказуемостта. Сигурен съм, че смъртта на Яна е била "асистирана"!
47
2
 
12
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
Мърдок, това, че някой пуши трева (разрешена в някои страни, но дори да е грешка е най-слабият възможен наркотик)), пие алкохол (като 98% от пълнолетното българско население) и прави секс (откога това е ненормално?) по никакъв начин не е причина да бъде пребит, изнасилен и убит мъчително. Заради такава болна логика хората осъждат убития вместо убиеца. Но доказателствата срещу Трифонов бяха много слаби, беше логично да го пуснат.
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колкото лазар колев е убиец, толкова са и тия двамата явно нашите следствени органи са на свелтлинни години от колегите си в развитите страни
45
19
 
9
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Ах, колко е лесно да напишеш трогателна статия за някого след определено време,кой ти помни вече фактите : И убиеца и жетртвата са били на фестивала "София рокс" в Борисовата градина .Незнам дали е имало полиция на фестивала но ако е имало как не са разбрали че се разпространява марихуана и никой не е бил арестуван .Яна и други участници в фестивала са пиели ,ПУШЕЛИ ТРЕВА и правели секс но тези двете комбинации ( трева и алкохол ) са довели до смъртта й не само някакъв убиец .Колкото и родителите й да са обезверени заслепени факта си е факт малкото им момиченце е пушело трева ,ПИЕЛО Е АЛКОХОЛ и се е пускало на мнооого мъже вероятно в такова състояние .Иначе всяка смърт е гадна ,но да не изопачаваме истината ,никой не е ангел .
44
1
 
0
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
Пак сбърка - напицал. :)
43
0
 
17
 
! Отговори
sany преди 12 години
a kude se pokri onia debelak ,koito pusnaxa otdavna.........????????