Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна

През юли тя беше открита удушена в Борисовата градина
Обновена: 24 ное 2011 13:17 | 24 ное 2011 12:45,
103
Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна
Пламен Трифонов излиза на свобода. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд (САС) пусна от ареста Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева.

Днес магистратите отмениха мярката му за неотклонение "задържане под стража" и му я замениха с "подписка".

Още по темата

Според съдиите обоснованото предположение за това, че именно той е извършил убийството "не само вече е разколебано, но и почти липсва". Решението на САС е окончателно.

В заключението на съдебномедицинската експертиза за момента на настъпване на смъртта на жертвата се твърди, че тя е настъпила от 36 до 40 часа преди намирането на трупа й, което оневинява подсъдимия, защото по това време Яна Кръстева е била с друг мъж и това автоматично създава алиби на подсъдимия, обявиха магистратите.

Миналата седмица Софийският градски съд го остави в ареста заради това, че подсъдимият няма постоянен адрес и може да се укрие, а и заради доказателствата, които го сочели като убиеца на Яна. 

Най-важните улики срещу него са косми, иззети от трупа на жертвата, които по морфологични белези били сходни с неговите. Те бяха изпратени за ДНК експертиза в Австрия, но тя се очаква да бъде готова едва след 1-2 месеца.

"Абсолютно съм невинен", промълви тогава Пламен и отсече, че по време на убийството е бил с майка си и че има алиби.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този мазен Русинов си прилича на престъпник, защо така набързо го елиминираха като заподозрян?на дали нормална жена би му пуснала, пък макар и пияна. Правило му се секс, убил момичето и го изнасилил...
41
0
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Благодаря за корекцията,сега забелязах, колко неграмотно съм го напицал.
40
1
 
32
 
! Отговори
иван преди 12 години
Искаха да натопят напълно невинно момче.Вероятния убиец този Русинов ли как беше има пари и го пуснаха.*** куки мама ви да *** по лесно е да обвинявате напълно невинни момчето е клошар-а престъпниците ви плащат и ги пускате.СМЪРТ ЗА МВР.
39
3
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
До 28 - Не може пич! За съжаление не може. Иначе наистина щеше да е доста по-лесно и делата щяха да се разглеждат навреме. Но дъртите комунистически *** окопали се в съдебната (и не само) система няма да си тръгнат докато са живи - така са си гласували сами закона, че са доживотни магистрати и имат имунитет. Тъжно, но факт.
38
17
 
8
 
! Отговори
Иво преди 12 години
На тоя мутрата му подсказва на бягаш ако го видиш в парка на тъмно!Само погледнете снимката!!!
37
0
 
16
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Абе неразбрахте ли че тези хора ги бяха хванали само и само да не се шуми Беше ясно че не са те. Просто МВР мутрите искаха да има някой на топло за да се замаже положението . няма улики и доказателства срещу тези хора това е
36
2
 
38
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 12 години
Този човек е невинен ! Как няма да го пуснат ?!? И децата разбраха, че е изкупителна жертва, за да бъде измъкнат бившия МВР служител, който доказано е бил с убитата Яна в ноща на убийството.Целта беше да се отклони вниманието.Това момче е бедно и няма как да се защитава. Късметлия е, че няма криминално досие като Лазар Колевв случая "Белнейски".Иначе и той изгаряше невинен като онзи.Сега случаят вече отшумя и е много вероятно да завърши с неизвестен извършител.
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видях Шенгееееееееен!О,не!Било крив макарон!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са го пуснали ...... в Борисовата градина ?
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе,да!Майка му е алибито!Егати тъпата държава!
32
1
 
17
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
Точно обратното - Убиеца и Осъдиш.
31
8
 
10
 
! Отговори
.......... преди 12 години
Баси абсурдната държава честно...сигурно ако има видео как я убива, пак ще е невинен...писна ми, махам се!
30
0
 
5
 
! Отговори
съдия върховен съд преди 12 години
така е не лесно нито да разкриеш убиство границата е много тънка хем да се разбере истината хем да не се осъди невинен човек
29
10
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
И това не е лесно да откриеш обиеца и да внимаваш да не усъдиш невинен
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам питане. Не знам съществува ли вариант по аналогия с футболните срещи да се поканят международни съдии, които да разгледат случая? Да са някакви сравнително независими експерти от Хага или Брюксел и така да се направи байпас на суверенната и "независима" българска съдебна система. Споделям убеждението, че оня наркоман Русинов е убиеца. Допускам, че Трифонов може да е някой тих извратеняк и да е поопипал мъртвото тяло на момичето. Държавата трябва да бъде шамаросана и злепоставена!
27
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-важните улики срещу него са косми, иззети от трупа на жертвата, които по морфологични белези били сходни с неговите....Те бяха изпратени за ДНК експертиза в Австрия...Значи без ДНК експертиза един човек лежи в ареста, защото космите му били подобни...И това ако е правосъдие...
26
0
 
4
 
! Отговори
)0 преди 12 години
ехххх ***........хванете че се обесете...
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българско законодателство няма , също няма ефективно разследване на случаите на убийства , няма здравеопазване , няма контрол на храните , няма нищи , няма държава , спасявайте се !
24
2
 
25
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Тя и Меглена Кунева няма нищо общо с комунистите и БКП, но е снаха на Иван Пръмов...
23
2
 
54
 
! Отговори
Пинко преди 12 години
Николай Русинов - мазната *** е убиецът !!!!!!!!!!!!!!!!Пореден срам и позор за Българското законодателство (ако въобще може да се каже, че има такова)!