Възможни са нови обвинения за убийството на Яна

Прокуратурата събира допълнителни доказателства
Обновена: 28 ное 2011 12:16 | 28 ное 2011 12:05,
74
Възможни са нови обвинения за убийството на Яна
Снимка: БТА

Не е изключено след събиране на допълнителни доказателства за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина да бъдат повдигнати и други обвинения.

Това съобщи на пресконференция говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

Тя посочи, че следите за убийството са разнопосочни. На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица, различен от този на жертвата.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Николай Русинов, който е бил с Яна в нощта на убийството й.
Резултатите от нея обаче все още не са готови, предаде БТА.

Още по темата
Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива.

Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисова градина, заведение, "Маймунарника", това мяза на много секс, наркотици и рокендрол, може и не в този ред. И като е толкова праведна отличничка по литература (която не може да бъде наркоманка) поне да я бяха открили в библиотеката, а не около маймунарника.
33
1
 
46
 
! Отговори
Хорейшо преди 12 години
Дългогодишния ми опит в тази сфера ме кара да мился, че г-н Русинов не му е чиста работата
32
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русинов вече е оневинен - не съм юрист, но доколкото знам, веднъж като е оневинен, не може да го привлекат към отговорност отново.
31
22
 
5
 
! Отговори
х преди 12 години
"Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!"
30
1
 
29
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 12 години
Мдааааа, запича се работата. Понеже нашата полиция в случая криминалната (тежки убийства) е по принцип скопена от поне 20 години, ще решат проблема по стария изпитан метод, а именно - ще хванат някой бездомник, ще му скалъпят доказателствения материал и право в съда. Този принцип на работа се шири при криминалистиките поне от 30 години !!! За пореден път полицията си върши работата като кучето на нивата. Е как да стане тази работа като по цял ден си думат за лъскави пищаци и големи цици !!!
29
40
 
3
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Голяма работа е станало. Няма що. Умрела , умряла . да не е свършил света Ха-ха.
28
0
 
22
 
! Отговори
Българска Трагедия преди 12 години
Един човек ще бъде обявен за общодържавно издирване заради убийството на Яна Кръстева, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов."МВР знае кои са извършителите на убийството в Борисовата градина", категоричен бе той.Един е задържан, а друг ще бъде обявен за общодържавно издирване, допълни министърът.Цветанов подчерта, че събраните доказателства за смъртта на Яна са безспорни.
27
6
 
3
 
! Отговори
fd преди 12 години
kaji si kordinatite be pumiqr,kak moje da govorish taka za murtuv chovek.komputaren neshtasnik takiv.ako sum na mqstoto na bashtata na ubitoto momiche jiv shte te odera
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайте се и не се бийте
25
5
 
5
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
***!
24
0
 
6
 
! Отговори
do 23 преди 12 години
Ia cheti malko ve bitkadjia selski
23
18
 
4
 
! Отговори
fffr преди 12 години
*** mrusen kak se stava narkoman sus vzet izpit po literatura sus 6 neshtasnik dolen,q si dai kordinatite burzo
22
11
 
23
 
! Отговори
do 20 преди 12 години
Mi po syshtata logika taia samo kato ia gledam i moga da ti kaja che e narkomanka ...basi idiota
21
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да повдигнат обвинение срещу извършител на това убийство е все едно да обвиниш машиниста на влак, блъснал самоубиеца, хвърлил се върху релсите! Народът го е казал под друга форма: "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!"
20
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mi toia PLAMEN TRIFONOV samo po fizionomiata moga da vi kaza che e ubiez....
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАРБОВСКИ СЕ ОПИТА ДА ГО ИЗКАРА НЕВИНЕН ПРИЯТЕЛЯ СИ РУСИНОВ ,А ЗАЩО РУСИНОВ Е ОТКАЗАЛ ДА ДАДЕ *** ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ?
18
0
 
10
 
! Отговори
юристченце преди 12 години
Ами като намерят убиеца на Белнейски, може би ще се сетят и кой е убил Яна, ама до тогава що дела ще се водят, то прокурори и съдии за това бленуват с еднин такъв случай да се пенсионират
17
1
 
9
 
! Отговори
Mr. Truth преди 12 години
Ubieca se znae mnogo dobre, no qvno ne e ugodno nqkomu da byde arestuvan i da leji v pandiza!!!Vsekidnevniq BG serial koito gledame veche desetiletiq! Chestito na pe4elivshite!
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още от самото начало този наркоман и алкохолик Николай Русинов трябваше да бъде прибран за убийството. На всеки трезвомислещ човек е ясно, че той е убиецът на Яна.
15
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкото момиче, нейния убиец броди на свобода