Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки
Обновена: 18 дек 2011 19:08 | 18 дек 2011 16:56,
242
Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!
Ковачки бе доведен в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки, обвинен за 12 палежа в столицата.

Според магистратите има достатъчно доказателства за авторство на престъпленията му, има опасност той да се укрие, а и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан за предишни престъпления.

Ковачки е осъждан общо четири пъти - за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните му 3 присъди са от 2011 г.

Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР.

Още по темата

"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Не знам защо всички са срещу мен, но аз обикалям квартал "Младост", защото имам много приятели, значи ли това че и последните палежи в квартала също са мое дело", обърна се Ковачки към съда и поиска да бъде освободен под домашен арест.

Пред съда защитата му изтъкна, че е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство.

Това обаче не смили магистратите, които му наложиха "задържане под стража". След Коледните празници защитниците му ще имат възможност да обжалват постоянния му арест пред Софийския апелативен съд.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили през последните около два месеца.

Освен Ковачки в ареста е и Владислав Николов - Куката, по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал "Западен парк" в нощта срещу 12 декември.

В събота пък бе заловен 27-годишният Радослав Стоянов, който подпалил в ранните часове на 17 декември кола в квартал "Захарна фабрика".

През изминалото денонощие в страната отново бяха запалени пет автомобила – 3 в столицата и два в Перник и Волуяк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
33
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
Нещастната полиция вече и *** ще започне да прави на заподозрените, само и само да си признаят нещичко ... е пък по жалки няма накъде да станат !
34
2
 
22
 
! Отговори
юрист преди 12 години
Не в лесно да си вифаджия. Ако обвиняемия не е признал вина, никой съд не би трябвало да го осъди за палеж. Това, че по него имало следи от запалителна течност нищо не доказва. Милиционерите трябва да намерят свидетел, който да каже 'Да, видях подсъдимия да пали еди коя си кола'. И това трябва да е придружено с протокол за разпознаване и пр.
33
13
 
1
 
! Отговори
Да живей! преди 12 години
Младежкото БСП!
32
4
 
29
 
! Отговори
Спонсор преди 12 години
Този са го напили с водка, за да признае. Ако е той, защо палежите и след неговия арест не спират? Колко водка и бира трябва да похарчи МВР, докато хване баш подпалвача? За него може и уиски ха ха :))
31
2
 
30
 
! Отговори
новогодишно приключе преди 12 години
МВР предлага новогодишно приключение! Ще изкарате шест незабравими дни. Всеки ден в един от апартаментите на Цецо Шестака. Ще ви почерпим с водка и биричка.
30
0
 
20
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Коледна оферта само за клошари пияндета.Бутилка водка и кило бензин.Безплатно спане в ареста и дългосрочен хотел в ЦЗ за колкото даде съдът.
29
1
 
32
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Историята май е същата като с онзи клошар, който бил убил Яна в парка ... Невестулките с фуражки са толкова жалки и безпомощни, че са готови да накиснат първия попаднал пред очите им несретник ...
28
2
 
29
 
! Отговори
до г-н министъра преди 12 години
Полицията не е не е заловила нито един подпалвач. Трябва да се залови на място с неопровержими доказателства.Всички арестувани са набедени, ЗАЩОТО МОЖЕ БИ СА ТЕ.За какво харчите парите ни, г-н Цветанов?
27
1
 
19
 
! Отговори
кибритлия преди 12 години
Добре, че има подпалвачи на коли, за да може Цецо Лажецо отново да се самоинсценира по кабеларките!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То кой ли от нас не би бил осъден за "дребно хулиганство"...колко от българите карат пили... големи провинения има този. Всмисъл, не че е малко да караш пил да рискуваш да убиен някой но това го прави всеки 3 или 3ти българин!
25
0
 
33
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Заповядайте на гости в 7-мо РПУ. Ще ви почерпим с водка и биричка. След което ще станете свидетели на запалване на коли. И на края ще ви заведем на разходка до Института по психология на МВР.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цеци, аре да пуснеш една оставка, а? Даже на твое место предлагам да назначиме един гибон, по-умен и по-продуктивен ше е от тебе, 100% съм сигурен.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I pak e POZNAT na poliiciata, i pak sled tolkova prisadi na svoboda...I 4ovek da ubie za niakoi e malko za da gi vkarat v zatvora v BG!
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо беше пироман.Второ беше ударна група на Трактора.Трето бяха активисти на БСП, които целят да дестабилизират държавата.Четвърто беше, че са ***, нямащи връзка помежду си.Ами, сега какво ще бъде, като и тая версия май се пропуква ????Къде отиват нашите данъци?
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пуснете човека на свобода!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма да излезе някой гербер, който да каже как на човека си му личи... то така се отсъжда сега в БГ, от това дали си симпатичен
19
0
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
да бе верно,клонинги в 3 годишни униформи.
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали ОБЯВИХА, ЧЕ Е ПОДПАЛИЛ 25 АВТОМОБИЛА, ЗА 12 ОТ КОИТО СИ БИЛ ПРИЗНАЛ.А в съда и дума не става за тия 12 коли. Напротив. Човекът не признава за нито една.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nikoi li niama da popita s kakvi pari e plastano za birata i vodkata v 7 paioono, be?mi a da se obajdame i da kazvame 4e sme vidiali - ta kato ni gepat i nie da udarim po bira i vodka s 4engerasite
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако и другите "подпалвачи", които са заловили са "виновни" колкото тоя......Баси полицията.