Подпалвачът от "Младост" познавал жертвите си, но не бил пироман

Досега си признал за 12, той запалил и колата на Бандаловски
Обновена: 16 дек 2011 16:45 | 16 дек 2011 16:45,
78
Подпалвачът от "Младост" познавал жертвите си, но не бил пироман
Снимка: Булфото

Задържаният за палежите на автомобили Юлиян Ковачки е познавал голяма част от жертвите си, познавал лично и защитника на ЦСКА Иван Бандаловски, чийто автомобил също е запалил, обявиха на брифинг от СДВР.

Палежите в столичния ж.к. "Младост" са правени изключително около района, в който живее арестуваният 29-годишен мъж – "Младост" 2.

До момента той е признал за 12 запалвания, като е разследван общо за 25 палежа, предимно в "Младост" и "Хаджи Димитър".

Още по темата

Запалванията били извършвани с леснозапалима течност, към момента обаче той не обяснява откъде се е сдобивал с нея.

Разследващите описват Юлиян Ковачки като интелигентен, комбинативен млад мъж, с трудно детство. В момента не работи, живее сам.

Първият му неуспешен пожар бил извършен още август заради неуспех, свързан с бизнес.

Преценил, че е ощетен и за да си отмъсти и да причини вреда на този, който го е ощетил, му е запалил автомобила.

Последвалите палежи правел под въздействието на алкохола, мъжът обаче не е класически пироман, твърдят от полицията.

Той се обаждал на спешния телефон 112, на съседи и в някои от случаите дори е участвал в гасенето на запалените от него коли, поясниха от СДВР.

Към този момент няма данни да е имал съучастник. Не е установена и връзка между него и задържания от вторник 33-годишен криминално проявен В. Н. с прякор Куката.

Накрая на брифинга директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов си отдъхна и каза, че случаите са "изправили на нокти столицата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
15
 
! Отговори
Загрижен преди 12 години
Значи, много ми се иска този да си намери добър адвокат, да го пуснат, най - малкото по болест. После да го набарат комшиите, после ще го набарат застрахователите... , ами ще поболедува...
74
5
 
15
 
! Отговори
.... преди 12 години
Намериха някой да обере пешкира ... публично срещу някой лев. След като познавал жертвите ... никой от тези жертви не се обади да потвърди, че го познават?!?!Пак полицейска трактовка.
73
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
ne mislete 4e lesno se razsledva,,,,,,,,,xa da se opravete sami aaaaaaaaaaa,,,,bolime fara za boklycite
72
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Барак Обама се оплаква по телефона на Бойко Борисов, че има голяма вероятност на изборите за Конгрес на САЩ неговата Демократическа партия да изгуби.- Не'аш проблем, отговаря Борисов. - Ше ти помогна. Аз имам тукa един мегаспец по изборите - Цветанов. Пращам ти го - всичко ше оправи.Минали изборите в САЩ. Борисов звъни да пита как е минало.- Абе, общо взето, тихо и спокойно беше, нищо не излезе в новините. Само че резултатът е малко странен - във всички щати с немалка преднина победи ГЕРБ...
71
0
 
33
 
! Отговори
Веско Маринов преди 12 години
Бати некадърните психолизи.. ЗНачи първо обявиха, че е сам и пироман, после казаха че не е пироман ами група хора за сплашване, сега се оказа че не е група, ами е сам, ама не е пироман ;)) Аз повече щях да позная без да съм специалист на 4 ракии, ама това все пак са МВР служители, кой агроном, кой детска учителка или Физкултурник - само специалисти началници !!
70
6
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Като го млатят още малко,ще си признае за още 120.Хааахахахаха.Ей,така се отвлича вниманието на хората от основните проблеми!Не случайно в Римската империя са организирали зрелища изпълнени с кръв и насилие!Сега пускат момчета да се млатят в клетка,за кеф на публиката!Та чак и по ТВ предавания.Народа да гледа и да се "засища"!Дива работа!Хубавото и доброто си отиват.Остава злобата!Лошо!
69
3
 
19
 
! Отговори
Cop преди 12 години
Дано съм лош пророк, но ми се чини, че това лапе бе нарочено. Може и да е запалил един- два автомобила, но не повече! И при това не е бил сам, били са поне двама, според почти всички очевидци. Означава, че ортакът му е на свобода и вероятно ще пали, за да го оневини. Тази нощ ще има още запалени коли, поне пет. Дано да бъркам! В софия налетя провинциална жандармерия, свежи сили, но едва ли ще опазят колите!
68
3
 
13
 
! Отговори
НАМИРИСВА преди 12 години
Като се позамисли човек, това момче май е нарочено. И да е признал1 да не е било с бой. И как така по медиите казват, че извършил 25 палежа, след като той си признал за 12? Ето един виц от времето на соца:В Египет намерили една гробница, но никой не можел да разчете надписите. Тогава те поискали помощ от египтолозите от цял свят. Отново нищо. В България се получила телеграмата, но вместо "разчитане на език", превели "развързване на език". На арабски думата е еднаква. Веднага нашите изпратили две здрави момчета от Белене - затвора. Влезли в гробницата и само след 10 минути излезли - зачервени, изпотени, със запретнати ръкави. - Рамзес IV бил, ве. Всичко си обади.Тъй че, ако си "вътре", всичко признаваш.
67
20
 
10
 
! Отговори
ами сега преди 12 години
За всички, които обвиняваха Бойко и Костов ще ви кажа:- Комунисти прости, Юлиян да ви дойде на гости!
66
13
 
14
 
! Отговори
КОПЕЛЕТО.. преди 12 години
..Е СБЪРКАНО...КАТО ВСИЧКИ ТУКА ВЪВ ФОРУМА...!!!ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО----"СОЦА"...РАЖДА САМО *** И БОЛНИ МОЗЪЦИ!ЕТО ВИ ПРИМЕР:1/...КОМУНИСТИТЕ НЕ СА МОГЛИ ДАЖЕ ОТБРАНАТА НА МОСКВА ДА ОРГАНИЗИРАТ ,ПРЕЗ ВСВ---ЗАПОЧНАЛИ СА МАСОВИ БЯГСТВА ОТ МОСКВА, ДОБРЕ ЧЕ СТАЛИН Е ЗАПОЧНАЛ МАСОВИ РАЗСТРЕЛИ НА УЛИЦАТА И ТАКА Е УДЪРЖАЛ СТОЛИЦАТА НА СССР!2/..ДНЕС , КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СИНДИКАТИ-ЕДИН ПРОТЕСТ ,КАТО ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА СПРЕТНАТ..ЕДНА СТАЧКА ДОРИ-ВСИЧКИТЕ СЕ ПРОВАЛИХА!НЕГОДНИК, ЗНАЧИ КОМУНИСТ
65
0
 
9
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
////До момента той е признал за 12 запалвания////..........много ми е интересно как точно ги е признал.......................апропо на някой случайно след кражба от имот да са му казвали че си я инсценира ......та и тук задържали този дето се обадил на пожарната........нещичко ми НАМИРИСВА
64
0
 
8
 
! Отговори
какъв... преди 12 години
ПОРТРЕТ,какъв ПРОФИЛ,не бил пироман.Той не само че гледал пожара,но и участвал в гасенето,че и звънял на 112...
63
5
 
13
 
! Отговори
учуден преди 12 години
И то какво излиза сега? Че кризата и лошото управление на ГЕРБ така е смачкала народа, че той масово изперква и почва да пали наред из цялата държава? Нещо като епидемия?
62
0
 
12
 
! Отговори
Мерилин Монро преди 12 години
На мен веднъж ми се стори, че съм Мона Лиза, веднага след това звъннах на 112 и започнах да се драскам страстно.
61
1
 
8
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Поръчителите са "загрижените" застрахователи, това би трябвало да е кристално ясно. Няма логика палежите да са в такъв голям за страната ни мащаб, при това през толкова малки интервали от време.
60
0
 
14
 
! Отговори
бах преди 12 години
е нали палежите бяха с терористична цел ...после бил некъв пикльо, който даже помагал в гасенето ай сиктир от тука с тея 5000 марки
59
0
 
12
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Я той ги е палил,я не.Май трябваше да намерят най-накрая някой.
58
0
 
12
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Това с подпалванията си е направо откачена работа. Тъкмо спряхме да си крадем чистачките, а започнахме да си палим колите. И не ми се вярва подпалвачи да са само тези двамата. Не е добре това, че застрахователите в действителност ще спечелят от палежите. А те дори и на тези, които имат пълно каско отказват да плащат.
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
56
6
 
5
 
! Отговори
SerGAY Stanishev преди 12 години
Congratulations, Cvetanov!