Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки
Обновена: 18 дек 2011 19:08 | 18 дек 2011 16:56,
242
Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!
Ковачки бе доведен в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки, обвинен за 12 палежа в столицата.

Според магистратите има достатъчно доказателства за авторство на престъпленията му, има опасност той да се укрие, а и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан за предишни престъпления.

Ковачки е осъждан общо четири пъти - за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните му 3 присъди са от 2011 г.

Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР.

Още по темата

"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Не знам защо всички са срещу мен, но аз обикалям квартал "Младост", защото имам много приятели, значи ли това че и последните палежи в квартала също са мое дело", обърна се Ковачки към съда и поиска да бъде освободен под домашен арест.

Пред съда защитата му изтъкна, че е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство.

Това обаче не смили магистратите, които му наложиха "задържане под стража". След Коледните празници защитниците му ще имат възможност да обжалват постоянния му арест пред Софийския апелативен съд.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили през последните около два месеца.

Освен Ковачки в ареста е и Владислав Николов - Куката, по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал "Западен парк" в нощта срещу 12 декември.

В събота пък бе заловен 27-годишният Радослав Стоянов, който подпалил в ранните часове на 17 декември кола в квартал "Захарна фабрика".

През изминалото денонощие в страната отново бяха запалени пет автомобила – 3 в столицата и два в Перник и Волуяк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
22
 
! Отговори
Смирнофф преди 12 години
Новят лаф: Ела да пием по една вока в 7-мо районно :))
54
0
 
8
 
! Отговори
мислех си? преди 12 години
аз си мислех че с мишо бирата си оправиха сметката, а сега излиза че имало и големи запаси с водка..ха ха ха
53
1
 
12
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Полйцая най в ляво "на кока " в средата "на алкохол" в дясно "напушен " ахаха снимката кърти
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следствието е непосредствено преди съдът - Ако следствието не е свършило работата с доказателствата и в Америка да го изправят на съд , няма да влезне в затвора даден престъпник !Така че на Бойко следователите трябва да бачкат , а не да прибират заплатки и после съдът им е виновен!
51
0
 
18
 
! Отговори
GXx преди 12 години
"Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ" :):):)МВР - Министерство на Веселието и Развлечениата :)
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с палежите си е български патент. И ние сме дали нещо ново на света в по-ново време.Предполагам след време, ако този "феномен" недай си Боже се разпростре и в други държави, ще има документални филми, журналистчески разслевания, мемоари, книги. Сигурноно и някакакъв термин ще бъде измислен, но лошото е, че България ще бъде свързвана с това нещо, което е кофти. Нещо като чадъра убиец на Георги Марков или атентата срещу Папата. Дано всичко спре в зародиш, засега полицията се справя.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аха ... не си ти. На снимката типичното хеитърче мразещо целия свят и себе си включително. И тука ги има много.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко народа се гаври с малоумния ти кабинет бре !
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер ченгетата на баце Бойко са въздух под налягане те и затова некви тинейджъри ги гаврят ден след ден , 2 месеца , а ония Цветанов се дуе с напълнен памперс - смешния кабинет го гаврят и децата вече !
46
2
 
6
 
! Отговори
varg преди 12 години
не смятам че е той.
45
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси изтрещялия комунистически сайи + форум!!!
44
0
 
21
 
! Отговори
тайното оръжие на МВ преди 12 години
От близки до МВР информирани източници, които пожелаха да останат анонимни, разбрахме, че вече не качулатите биячи са ударния инструмент на МВР. Тайното оръжие вече е почерпката с водка и биричка. В резултат на главоцепа от разпивката, и на най закоравелите престъпници езиците им се развързват, краката им омекват и им се боядисват гащите. Признават си и подпалването на Рим, по времето на Нерон!
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само полицията е виновна - първо полиция и следствие подават данните за престъпленията , съдът се произнася след подадените данни и събрани доказателства от Полицията - Кой е виновен аз ли ? че не съм събрал доказателства . Полицията ни е супер смешна
42
2
 
20
 
! Отговори
до Столичанин преди 12 години
Простият си ти. Лично аз работя на бензиностанция. Когато и да ме проверят по ръцете ми ще има следи от бензин и нафта. Това не се премахва и след усърдно миене.Боже..... и пред дома му, казваш. Пред моя дом има паркирани няколко десетки коли.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо са провеждани разпитите в Института по психология на МВР !Там може и от мухата да направят слон и от обикновен несретник клушар рецидивистЕдинствения начин да се докаже е да го заловят на местопрестъплението с оръжието в случая с запалителната течност или съдът в които е била с неговите отпечатъци другото е да има свидетели но в днешно време това е малко вероятно да стане.
40
24
 
1
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
Абе кво всички плюете полицията и защитавате тая гадина...Кви доказателства искате повече...Доказано е че по ръцете И пред дома му е имало бензин-тва нищо ли незначи..Колко сте прости и веднага обаче полицията ви виновна заради е тия лаинари...Аз да имам късмета да то фана един такъв направо ще го удавя в водка..
39
1
 
16
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
"Ако е той, защо палежите и след неговия арест не спират? "Защото не е той.Аз смятам, че са различни хора, нямащи връзка помежду си. Някой *** запалил 3 - 4 коли и се създаде истерия. И започна. Един недоволен от шефа си - пали му колата. Друг се съмнява, че жена му изневерява с комшията - колата гори. Трети я е закъсал много и му се иска да вземе някой лев от застраховката - сам си пали колата. За маскировка пали и другата до своята.
38
0
 
25
 
! Отговори
Цуц преди 12 години
Големи водкаджии тия милиционери бе. Цецо така ли ги учи?
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР си правят *** с нас...колкото бутнаха палатите в Катуница,толкова и тук ще направят нещо смислено..
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ко става тука бре?У МВР-то с водка ли ги черпят вече за да палят колите на хората?