Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"

В него премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна
Обновена: 18 яну 2012 12:27 | 18 яну 2012 12:27,
175
Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"
Явор Дачков. Снимка: Булфото

Журналистът Явор Дачков обяви, че през следващата седмица ще заведе дело срещу премиера Бойко Борисов заради твърдения за манипулиран запис.

Преди около година в медийното пространство бе разпространен запис от телефонен разговор между Борисов и директорът на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка на Михаил Михов – Мишо Бирата, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

Още по темата
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид Мишо Бирата.

Впоследствие Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов, който изненадващо почина в края на март м.г. в хотелска стая в Правец.

"Борисов твърдеше, че записът на разговора е манипулиран, при това лично с мое участие", поясни днес Дачков и допълни, че записът е автентичен, позовавайки се на експертиза, направена във френска лаборатория.

"Подслушването на разговора между Борисов и ген. Танов е извършено от служба към МВР, като след това записът е прослушан в ДАНС, откъдето по-късно бил изнесен", обяви днес журналистът.

По думите му подслушването и записването на разговора е извършено от Иван Драшков - тогавашен заместник-директор на ДАНС, с цел рекет и изнудване.

Според Дачков записването на разговора е станало и със знанието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"С подобно съдържание на разговора между Борисов и Танов Борисов може да бъде незабавно подведен под отговорност", каза още Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
14
 
9
 
! Отговори
гого преди 12 години
здравейте комунисти!пак ли злословите?и *** си да изядете, власт няма да видите, защото сте *** и некадърни
120
5
 
5
 
! Отговори
дан преди 12 години
128 - мога да ти дам и телефона си, ти ще напишеш ли своя....освен това - момче, аз съм с това име във всички моментари, а ти понтираш "странджата"...той не е комунист......отивам да повърна от комунистическата простащина тук...чао
119
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 126.........то пък голяма неанонимност с името "дан"....усещай се малко момче,за твое добро е
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
126тоя пък не бил анонимен:))))) Ти знаеш ли съдържанието на тази думичка бе *** гербер:)))) Значи ти в нета си явен:)) Откога ти е това чувство:)))
117
9
 
3
 
! Отговори
дан преди 12 години
120 - достатъчно умен съм, за да не ме е срам да не съм анонимен, а ти си...замисли се
116
4
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
Стига с тия цигари без бандерол. Все това ви е в устата. Гледайте другата контрабанда. Цигарите ги оставете. Има си хас да ни накарат да купуваме по пет лева кутията.Знам, че е лошо, но е по-малкото зло.Виждам, че си добро момче, ще се разберем. Край по тая тема.
115
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 118.........На 52 ли ? Наистина ли ? На 52 с ъкъл на 9 годишно........горкичкото
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
121Ахааа! Значи ви плаща с европейски пари:)))) Толкова си кух!:))
113
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберите съвсем загубиха ориентация !:)) Страх брате:)))
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
когато Европа спре парите за България и ние ще спрем да гласуваме за Борисов.
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
118На 52 и толкова ***:)))) Лелееее!
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ооооо! Гледам и дан *** бил тук! Как си кютюк интелектуален:)))) Днес пак трупове по реките този път! Някой ще "самоубиете" ли до довечера!?
109
8
 
4
 
! Отговори
дан преди 12 години
да, хлапе на 52г съм....в комунистически сайт освен некадърни комунисти, какви други *** могат да коментират...хахаха
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тРАКТОРА СИ ПУСКА ПЛАТЕНИТЕ *** ДА ПЛЮЯТ-НАЛИ бОРИСОВ Е В ЕВРОПАТА,ТА ТОЙ ГИ НАСЪСКВА,АМА НЕЩО НЕ ЛОВЯТ ДЕКИШ-КОЙ ВЯРВА НА ТРАКТОРЧЕТО,А НА ПАТРАШКОВА,А НА ДИКОВ?МИНАЛАТА ГОДИНА ПИТАХА ДО ПРИПАДЪК ЗА СВОДНИКА ОТ КЪРДЖЕЛИ-КОЙ УДАРИ СЕСТРА МУ-СЕГА ПИТАТ ЗАЩО ЗАРОВИХА ЧОЧО,А НЕ КОЙ УБИ МИРОСЛАВА-ПО ВЪПРОСИТЕ И ЖУРНАЛИСТЧЕТАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕШ,ЧЕ СА СЕ СЪЩИТЕ "ЗАЩИТНИЦИ".
107
1
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Не те разбирам. Всеки е чувал записът и горе-долу това бяха думите.
106
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Имам 1 въпрос към премиера антикомунист Борисов.......Кога е бил искрен ? 1990 год. когато отказва да се деполитизира и напуска пожарната с думите " За мен партията майка/ БКП/ която безрезервно обичам е по важна от моята служба" или когато преди няколко месеца каза " Те / БКП/ ми опорочиха детството,те ме караха насила да нося червена връзка"..... Кога бе искрен Борисов ? В един от случаите си излъгал нагло.......А това се нарича лицемерие,нагаждачество,сметкаджийство.......
105
3
 
6
 
! Отговори
ИСТИНСКИЯ ОКТОПОД преди 12 години
Борисов е герой на едно от най-колоритните описания, които могат да се открият в докладите от цял свят, не само от България. Той е единственият европейски политик, за когото американската тайна агенция SIMO е потвърдила данни за участие в криминална дейност - трафик на амфетамини и източване на горива.Описан като "Батман" и "Бабаит, изтупан в Армани" [05SOFIA1598], Борисов се представя като убеден про-американец и сипе щедри обещания пред посланика. В същото време той е силно зависим от олигарха Валентин Златев, който е свързан с руското разузнаване и руската организирана престъпност.
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Даче! Герберите отново са в *** ***! Контрабандата достигна 10 млрд под вещото ръководство на ГЕРБ! На всеки ъгъл се подават цигари без бандерол под полицейска охрана! Някой ще плаща!
103
3
 
6
 
! Отговори
до Иван преди 12 години
Не му обръщай внимание. Навярно е някакво хлапе, което е чувало от някой, дето чул, колко лоши били комунистите. Само дето не е разпитало баба си и дядо си кои от родата му са били партийни членове.
102
2
 
9
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид Мишо Бирата.Блестящо изречение. Все едно, че чета "Мечо Пух".Вие журналистите не четете това, което пишете. А и не видях и името на автора.