Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"

В него премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна
Обновена: 18 яну 2012 12:27 | 18 яну 2012 12:27,
175
Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"
Явор Дачков. Снимка: Булфото

Журналистът Явор Дачков обяви, че през следващата седмица ще заведе дело срещу премиера Бойко Борисов заради твърдения за манипулиран запис.

Преди около година в медийното пространство бе разпространен запис от телефонен разговор между Борисов и директорът на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка на Михаил Михов – Мишо Бирата, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

Още по темата
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид Мишо Бирата.

Впоследствие Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов, който изненадващо почина в края на март м.г. в хотелска стая в Правец.

"Борисов твърдеше, че записът на разговора е манипулиран, при това лично с мое участие", поясни днес Дачков и допълни, че записът е автентичен, позовавайки се на експертиза, направена във френска лаборатория.

"Подслушването на разговора между Борисов и ген. Танов е извършено от служба към МВР, като след това записът е прослушан в ДАНС, откъдето по-късно бил изнесен", обяви днес журналистът.

По думите му подслушването и записването на разговора е извършено от Иван Драшков - тогавашен заместник-директор на ДАНС, с цел рекет и изнудване.

Според Дачков записването на разговора е станало и със знанието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"С подобно съдържание на разговора между Борисов и Танов Борисов може да бъде незабавно подведен под отговорност", каза още Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
7
 
6
 
! Отговори
Гошо до 145 преди 12 години
прав си пич, гласа на Трактора застана срещу мутрите
140
16
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Трактора кара Гоце да иска от Бойко закрила за Мишо Бирата и записва разговорите. нещата се объркват, Бойко споменава Гоце, Мишо Бирата започва да ходи по телевизиите и хоп инфаркт. После бомби пред Галерия, Дачков денонощно плюе Бойко. И всички дето са захапали и в хор плюят Бойко вероятно си мислят че са много умни
139
2
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
ИСТИНАТА: Който е изнесъл /откраднал/ класифицирана информация от ДАНС и я е продал, трябва да отговаря с цялата строгост на закона!
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Примката около мафиота Борисов се затяга и то без "май" за наличие на условност!
137
6
 
5
 
! Отговори
Тонев преди 12 години
Примката около трактора май се затяга
136
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Даче! Намери се един човек да застане срещу метрите! Има шанс за България!
135
11
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Дачкофф е...прав да съди,защото му...плащат.Параваноф е...прав,да мъти водата,защото вече е свободен и...независим играч.Бат Бойко е прав да се...сърди,защото е...поел дума и е пич.Тракторът е прав,да стои в...сянка и да се прави на...божа крава,защото Темида го е...разлюбила.Масларката е...права да се надява,че Темида я е...залюбила.Народът е...прав,да гледа сеира и да ...чака за хляб и боб;ама то две...хубави работи,не...дават.
134
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне един българин се намери да търси сметка на Бойко!Само да не стане , като в онази приказка:Тръгнал Заека да търси сметка на Вълка , сега търсят Заека!Успех Дачков!Дано истината да излезе на яве!
133
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респект Дачков за гражданската ти позиция! Голям си човече в сравнение с лилипута Борисов!
132
16
 
8
 
! Отговори
ЕЙ ХОРА преди 12 години
ТОЗИ С ПАТРАШКОВА СА ЛУДНАЛИ НАЛИ ВСИЧКИ МУТРИ ГИ ПОКРУВИТЕЛСТВАТ И ТЕ САМИТЕ СА,ХА ХА А КОЙ МУ ДАДЕ СЕРЕСЕТО НА ТОЗИ БОЗАЙНИК?
131
5
 
23
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Драги герберски приятели,Защо се сърдите на Дачков. Той с нищо не ви обижда. Той иска да съди Борисов за това ,че го изкарва лъжец.Нали искаме правова държава ? Нека съдът определи дали Дачков лъже ,или Борисов "икономисва истината "Прави ми впечатление ,че ако някой каже нещо неудобно за ГЕРБ и неговото ръководство побеснявате.Спомнете си какви хули сипехте срещу Я.Янев,Патрашкова ?Сега на "мушката"ви са Дачков ,Диков.. Да не говорим за СерГей ,Гоце.Я се стегнете.Станахте за смях.
130
11
 
6
 
! Отговори
Azz преди 12 години
какъв беше тоя? водеше някакво предаване по някаква телевизия по някое време...сега май е чичо никой от никъде...що ни губите времето с глупости?
129
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Дачков, обективно пишеше и говореше за простотиите на червената камарила и комунистическите простотии,такива като вас *** измекярски гербери викахте "осанна"! Сега когата рови във вашите *** и те се размирисаха-бил продажен,бил комунист и дъра бъра..!Вижте си вожда офицер от МВР и комунист,син на офицер от МВР и комунист.Вижте тоя тип как каза:"Като говори Германия и Меркел мълча и слушам".Такова гъзолизане не е правил и Живков към СССР и Брежнев.Дачков,начукай го на наглото ченге!
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днеска колко е дизела ?
127
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респект Дачков за гражданската ти позиция! Голям си човече в сравнение с лилипута Борисов!
126
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ухааа! Как лошо мирише! Герберите всички се изпуснаха:)))
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахаха! Гледам герберите по форумите се *** от страх:))))) Що ви е старх бре! Да не излезе истината:))))
124
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е за истината гербери! А тя не е лицеприятна за вас! Само така Яворе! Съди до последно!
123
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Дачков! Ако тук не успееш давай в Страсбург! там няма съдии като Янева, семейната дружка на Цвъцко, нито като новата зам министърка на правосъдието, която осъди журналисти, че разкриват корупция! Те от своя страна осъдиха България в Страсбург! Давай пич! До дупка! Нормалните хора са с теб!
122
19
 
8
 
! Отговори
съвет преди 12 години
Ех, Дачков, Дачков - никой беше и никой ще си останеш, каквито и маймунжилъци да правиш. Просто вече си залязал и като човек и като журналист. Само едното дупеблизане ти остана - не зарязвай последното си амплоа и източник на доходи!