Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"

В него премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна
Обновена: 18 яну 2012 12:27 | 18 яну 2012 12:27,
175
Дачков съди Борисов заради СРС-то "Леденика"
Явор Дачков. Снимка: Булфото

Журналистът Явор Дачков обяви, че през следващата седмица ще заведе дело срещу премиера Бойко Борисов заради твърдения за манипулиран запис.

Преди около година в медийното пространство бе разпространен запис от телефонен разговор между Борисов и директорът на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка на Михаил Михов – Мишо Бирата, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

Още по темата
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид Мишо Бирата.

Впоследствие Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов, който изненадващо почина в края на март м.г. в хотелска стая в Правец.

"Борисов твърдеше, че записът на разговора е манипулиран, при това лично с мое участие", поясни днес Дачков и допълни, че записът е автентичен, позовавайки се на експертиза, направена във френска лаборатория.

"Подслушването на разговора между Борисов и ген. Танов е извършено от служба към МВР, като след това записът е прослушан в ДАНС, откъдето по-късно бил изнесен", обяви днес журналистът.

По думите му подслушването и записването на разговора е извършено от Иван Драшков - тогавашен заместник-директор на ДАНС, с цел рекет и изнудване.

Според Дачков записването на разговора е станало и със знанието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"С подобно съдържание на разговора между Борисов и Танов Борисов може да бъде незабавно подведен под отговорност", каза още Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
5
 
! Отговори
дан преди 12 години
107 - от кое село си, през митница минавал ли си, на пазар ходил ли си...за какво ми обясняваш кой къде е работил някога, това какво общо има с продажния *** станишев???
100
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се *** от страх гербавите ***....защото знаят че скоро псетата ще ръфат телесата им...
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що се правите на "ощипани моми" половината коментиращи? Има ли някой, който да вярва, че разговорът е манипулиран? И да има такива ***, малко са. Г-н Борисов допусна сериозна грешка. Той трябваше да я признае и да даде някакво обяснение - приятели сме и т.н. Това на запад ще доведе до незабавна оставка, но тук не е "запад". Ние щяхме да го разберем. Българи сме - ориенталци със западни претенции. Но премиерът не го направи.Явор Дачков е прав. Иначе какво излиза, че той е лъжец, оклеветил ББ
98
5
 
9
 
! Отговори
до дан от Иван преди 12 години
На кого са спрели контрабандата бе ? Та контрабандата разцъфтя при това най- крадливо в историята на страната управление.........А кой ни управлява мисля на всеки е ясно.......Бойко Борисов - уикипедиа:Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП.Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз.Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя.По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях.
97
4
 
6
 
! Отговори
дан преди 12 години
101 - и срещу мен имаше атентат...днес една блондинка ми отне предимството, набута ме в банкета и избяга....явно искаше да ме убие...сигурно е комунист-атентатор
96
14
 
13
 
! Отговори
дан преди 12 години
комунистите са бесни, че им взеха власта, спряха контрабандата и им изритаха мутрите от улиците...конспирации, подслушвания, само атентати не са започнали или партизани да станат, но ако хванат гората няма да се учудяа на този *** вероятно станишев му е обещал министерски пост, за да се държи толкова здраво за компроматите
95
13
 
10
 
! Отговори
СМЯХХL преди 12 години
Слагачков, свършиха записите и ся искаш старата Лента на нов глас ... Не става братле ...
94
8
 
10
 
! Отговори
дони преди 12 години
тоя преди обдлужваше костов,сега изглежда е в *** на трактора
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Делото в новобразувания съд ли ще бъде?
92
5
 
13
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО преди 12 години
А ТОВА ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ................... Внимание! Втори опит за убийството на проф. Момчил Добрев! 4-тонен бус се е опитал да убие председателя на антикорупционното сдружение Морал и чест за България проф. Момчил Добрев. Опитът за покушение е извършен на 11 януари в 13.40 часа пред офиса на Добрев в София, съобщи СНН. Пресичах тихата уличка пред офиса ми с двама приятели, когато със свистяща скорост към нас се изстреля въпросния бус. Профуча толкова бързо, че успях единствено да изтегля тялото си назад. Кракът ми обаче остана под тумите И бе премазан! Счупен е на три места!, разказва проф. Добрев. След като ме премаза, бусът не спря, а напротив излетя с *** газ към булеварда. Убеден съм, че това беше опит за покушение, разкрива проф. Момчил Добрев. Припомняме, че преди 4 месеца неизвестни лица подпалиха вратата на апартамента, в който живее Добрев. Бруталния палеж и към момента не се разследва от МВР. Момчил Добрев е убеден, че настоящия опит за покушение срещу него, както и предишният са поръчани от хора близки до властта. А основанията му да смята така са многобройните дела за корупция, които води срещу държавата и нейните проядени от корупция институции.
91
4
 
12
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО преди 12 години
А ТОВА 1 МЕСЕЦ СЛЕД КАТО АДВОКАТ ДОБРЕВ ИНФОРМИРА МЕДИИТЕ ЗА СЪЩНОСТТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО................. Запалиха родителите на проф. д-р Момчил Добрев, той подозира кръгове около ГЕРБ. На 21 септември тази година злосторници подпалиха софийското жилище на проф. д-р Момчил Добрев, който е посланик на добра воля. В 9 9.15 часа сутринта облечен в полицейска униформа индивид залива с бензин и подпалва външната врата на апартамента на професора. В този момент в жилището се намират възрастните му родители, единият от които е неподвижен, а Момчил Добрев е излязъл от дома си минути преди инцидента. Подпалвачът вижда как майката на Добрев го гледа през шпионката, закрива отвора на шпионката с пръст и драсва клечката кибрит. Пожарът се разгаря мълниеносно и само чудо спасява двамата старци да не изгорят като факли. Три месеца по-рано, на 06.07.2011г проф. д-р Момчил Добрев попита в прав текст Бойко Борисов следното:1/. ИМА ОТПРАВЕНИ ЗАПЛАХИ ЗА СМЪРТ СРЕЩУ МЕН ОТ БЛИЗКИ ДО ВЛАСТТА ВИ ФИРМИ И ЛИЦА ИМАЩИ ИНТЕРЕС ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИ ПОЩИ-ЕАД2/. ДАЛИ ИМА НАРЕЖДАНЕ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ДО АДМИНИСТРАТИВНИТЕ И ДРУГИ СЪДИЛИЩА ДА ИЗЧЕЗВАТ ДЕЛА СРЕЩУ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, МИНИСТЕРСТВА И ДРУГИ.3/. ДАЛИ ИМА ПОРЪЧКА ЗА СЪСИПВАНЕ НА НЕУДОБНИ НА ВЛАСТТА СЕМЕЙСТВА
90
7
 
15
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО преди 12 години
ДАЧКОВ,ПОКЛОН ЗА СМЕЛАТА ТИ ПОЗИЦИЯ........НО НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ИМАШ РАБОТА С ЖЕСТОКИ УБИЙЦИ........ХОРА,ВИЕ ЗАМИСЛЯТЕ ЛИ СА КОИ СА ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ ? САМО 1 НОВИНАРСКИ САЙТ МИНАЛОТО ЛЯТО ПРЕДОСТАВИ ТЕЗИ УЖАСНИ ФАКТИ С КОИТО СТАВА ЯСНО ЗА ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ НА СЕГАШНИТЕ НИ УПРАВЛЯВАЩИ,УБИЙЦИТЕ ОТ МУТРОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ХУНТА ГЕРБ..... Днес на редакционната ни поща се получи имейл от известния софийски адвокат Момчил Добрев. Получих заплахи за смърт от близката на Бойко Борисов Цветелина Бориславова. Прилагам и документ, който е сканиран с входящ номер в Министерски съвет. Моля публикувайте го, защото има реална опасност за живота ми, пише в писмото си до редакцията топ адвокатът. Верни на мотото си да изнасяма в публичното пространство винаги и на всяка цена ЦЯЛАТА ИСТИНА, ние реагираме незабавно и Ви предоставяме информацията, с която разполагаме.Вие, г-н премиер взехте властта в България с обещанието, че ще се борите срещу мафията, корупцията и престъпността, пише в писмото си до Премиера, адв. Добрев. И продължава: Преди време Ви изпратих безспорни доказателства за беззакония мафия на държавно ниво, бездействия на ваши министри и други, които доказват мафията и корупцията в държавата и в изпълнителната власт.В отговор на това преди седем дни получих три явни заплахи за смърт, идващи от ваша близка бизнес дама, която има интерес от приватизацията на Български пощи- ЕАД. Заплахата е в смисъл, че ако продължавам да търся правата на фирмата, която представлявам Голдмън Мениджмънт АД от фирма Български пощи АД, ще бъда физически ликвидиран.По нататък в писмото си до Бойко Борисов, адв. Момчил добрев пита: Г-н Министър-председател, моля за отговор на въпроса ми замесен ли сте и знаеете ли за отправените заплахи за смърт от близка вам бизнес дама, която има интерес заедно с чужди капитали от приватизацията на Български пощи ЕАД. Същата бизнес-дама заплаши конкурент, пожелал да закупи банкова институция и същият оттегли офертата си незабавно. Явно заплахата е била голяма, ясна и конкретна!В края на писмото адвокат Добрев пита министър-председателя Борисов: Г-н Борисов, има ли поръчка от ваш близък силов министър, негов бивш шеф и лично от вас поръчка до НАП и Прокуратурата, поръчка да бъде съсипано цялото ми семейство?!?
89
8
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Яворе,ти си истински журналист ! Теб не те е страх дори от мутра облечена с власт ! Нормално е всеки обикновен човек да го е страх от мутра- премиер ! Все пак доста кости е натрошил по времето на силовото застраховане ! Яворе,ти си истински мъж ! Не се плашиш че може да те "самоубият" като Мишо бирата и Чочо. Ние сме с теб Яворе ! На мутрата милиардер края е съвсем близко !
88
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТРАКТОРА СЕ Е СКРИЛ В МИША ДУПКА И Е ПУСНАЛ ДВЕТЕ ХИЕНИ-ДАЧКОВ И ДИКОВ...И ЕДНА КУКУМЯВКА-ПАТРАШКОВА ДА ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ГО НАПЪНАТ ЯКО---ИМА НОВ СВИДЕТЕЛ С НЕОСПОРИМИ ФАКТИ.МНООООГО ДЪЛЪГ ЗАТВОР ГО ОЧАКВА А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ И ГОЦЕ Е КЮПА.
87
6
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
БОКО ПОКРИВА ДРУЖКАТА СИ ГОЦЕ .. ЯВНО Е ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ.. ХУБАВОТО НА ТИКВАТА Е, ЧЕ ПОНЕ СТАВА ЗА МАСАЖИСТ ..:)
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo taka trqbva da se znae ot vsi4ki v evropeiskiq parlament shto za stoka e nasheto pravitelstvo .kogato idavshe na vlast kakvi li ne obeshtaniq se praviha i nakraq kakvo???????
85
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респект Дачков за гражданската ти позиция! Голям си човече в сравнение с лилипута Борисов!
84
1
 
16
 
! Отговори
ЯСНОТА преди 12 години
АБЕ ТО НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО КАКЪВ Е МИНИМАЛНИЯ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ-МУТРА И ***. ЧОВЕК ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ, КОЙТО ЛЪЖЕИ КРАДЕ ОТ ВСИЧКИ НАС. ЯДНО Е И НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ И ТЕ СЕ ПОДСМИВАТ И НИ СЕ ПРИСМИВАТ ,ЧЕ ДОПУСНАХМЕ ТАКЪВ *** ДА НИ УПРАВЛЯВА. АМА ТОЙ НИ УПРАВЛЯВА В ПРАВИЛНА ЗА ТЯХ ПОСОКА - ДА БЪДЕМ РОБИ И ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ НА ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА, ХОРА ЖИВЕЩИ В МИЗЕРИЯ И БЕДНОСТ, КОИТО СРЕЩУ КОКАЛЧЕ И КОРИЧКА ХЛЕБЕЦ СА ГОТОВИ ДА СЛУГУВАТ НА ЕВРОПАТА. ЗА СМЕТКА НА ТОВА МУТРЕВ И ГРОБ ИМАТ ВСИЧКО
83
2
 
17
 
! Отговори
Цецо Цвъкоча преди 12 години
Абе минцифайки,затва ли ви плащам бе,да плюят гадните комунисти по нашата Гей -Икона от Банкя!!!!Я веднага да се обори цялата *** във форума....И позитивизъм,позитивизъм трябва....
82
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вие толкова за *** ли ги имате ако искат да правят нещо няма да го говорят по телефона вие *** ли сте всеки знае че телефоните се подслушват ама че сте наивни