"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза

Дадоха му 2 г. условно за лъжесвидетелстване
Обновена: 22 фев 2012 14:55 | 22 фев 2012 13:09,
97
"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза
Снимка: БТА

Красимир Георгиев, известен с прозвището си Красьо Черния, отърва затвора по едно от двете дела, които се водят срещу него.

Софийският районен съд му постанови днес присъда от две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

"През целия си съзнателен живот съм живял според повелите на закона, включително и по време на следствията, които са се водели срещу мен. Съдействал съм през цялото време", отсече Красьо Черния.

Свидетелски показания обаче сочели, че той много добре е знаел какви длъжности заемат магистратите, обявиха от обвинението.

Още по темата

По думите на прокурора има достатъчно събрани доказателства за извършено престъпление, включително и свидетелски показания на висши магистрати, които Георгиев отрича да е познавал, но, според техните показания и според телефонния указател на подсъдимия Красьо Черния е поддържал отношения с тях.

"Анализът на всички събрани доказателства сочи, че има съзнателно лъжесвидетелстване", обяви прокурорът.

Въпреки че прокуратурата настоя за ефективен затвор от 2 години, "кадровикът" на съдебната система получи само условна присъда, която обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.

"Ще обжалвам", категоричен бе Красимир Георгиев.

"Уважавам волята на съда, но това няма нищо общо с факта, че ще обжалвам. Честно казано, не очаквах тази присъда, мислех, че все пак като погледнат доказателствата и видят, че нямам зададени конкретни въпроси по делото, това ще бъде отчетено", каза той.

Той обясни, че не е питан дали познава всички тези магистрати поименно, а му е бил зададен въпрос само за четири имена. За две е отговорил, че не ги познава, за други две, че ги познава.

"На мен въпросът, който ми е зададен конкретно, е: Познавате ли магистрати, които да са ви предлагали нещо, или на които вие да сте предлагали нещо. На този въпрос аз съм отговорил, че не познавам такива магистрати. В разпита съм казал кои магистрати познавам конкретно", допълни той.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Срещу станалия печално известен плевенчанин има още едно дело и то е за укриване на 95 хиляди лева данъци.

Ако по него съдът го признае за винове, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО на независимата съдебна система!Браво !Да си вземете по две премии за ТОЗИ ТРУДЕН КАЗУС!НЯМАТЕ СРАМ! НЯМАТЕ БОЯЗЪН защото ние мълчим и ТРАЕМ и ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ ПРАВИТЕ НА ***!ПОСЛЕ ЦВЕТАНОВ ВИ ОБИЖДАЛ!АЗ НЕ ВИ ОБИЖДАМ ,АЗ ВИ МРАЗЯ И ВИ ПЛЮЯ НА ДИПЛОМИТЕ И МОРАЛА!ДА СЕ ИЗВАДЯТ ДОСИЕТАТА НА СЪДИИТЕ !ДА СЕ ИЗДАДЕ СПИСЪК И ДА ЗНАЕМ КОЙ СЪДИЯ ОТ КОГО Е НАЗНАЧЕНи ДАНО ИМА НЯКОЙ БЕЗ ПРОТЕКЦИЯ НА МОМЧЕТО С ЛАНЦИТЕ!
64
0
 
9
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
СъдияЯЯЯЯта,съдияЯЯЯЯта ,съдиятаааа,....НАШ ЧОВЕК!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da o4akvahte ne6to drugo?????
62
0
 
9
 
! Отговори
АЛООО, Бг преди 12 години
Кога ще се ОТСРАМИТЕ в Евродоклада....?Скоро ли,или след още 22г.?Точка1-ва"Слаба Съд. система----фъф----Бг"!
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой вярваше ли в България,че "кадровикът" Красьо ще получи ефективна присъда. Погледнете усмивката ,с която се надсмива над съд и народ и си задайте въпросът защо всички от знайните на обществото престъпници и хайдути бяха оправдани или получиха условни присъди.Да не говорим за гаврата с доказаните 16 милиона на Ковачки.Защо ЕС не ни прати съдии,които да са с една идея по-честни от нашите
60
0
 
20
 
! Отговори
Зоро преди 12 години
Искаме името на съдията !
59
0
 
20
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Това си е направо ---порно с народа ,...ачик,ачик!
58
1
 
14
 
! Отговори
народните кинти преди 12 години
Тоооолкова разходи И по това дело ,...накрая ....същото от 22г.,...насам ----УСЛОВНО, УСЛОВНО,***,***,ПОЛИТИЦИ,ПОЛИТИЦИ,***,РОМИ ,.....И ВСЕ СЪЩОТОТО !Европейският доклад ,.....само за Бг ----КОНСТАНТА още 22г.
57
0
 
15
 
! Отговори
Пеев преди 12 години
Черни татарски мутри въртят далавери.
56
1
 
15
 
! Отговори
!? преди 12 години
Що така , вече такива новини във Бг не ме впечатляват.Така е навсякъде във Татковината.
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Петков е един от кукловодите на Красьо Черния, който с години му гарантирал пълен държавен и властови комфорт, разбира се, като вземал тлъст пай от иначе доходния му бизнес
54
6
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
А защо беше обвинен Черния ? Затова че се познава с магистрстите или че въртял далавра с тях ? Не посещаваите България , защото може да навлечете беля че сте се запознали с някого !!!!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фактическият купувач на мажоритарния дял на "Булгартабак холдинг" от 78% във фабриката е търговецът на захар "Сигма консултинг" ООД според бюлетина на Централния депозитар.Според информационните регистри - ДАКСИ, АПИС и Търговския регистър, дружеството купувач е собственост с равни дялове на Светослав Захариев и Николай Янев. Плетеница от връзки в регистрите показва, че Захариев е доверен на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, включително и с туристическата му дейност. Янев пък се свързва с
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука се опитват да петнят името на българския съд-най-справедливия съд /даже Европа го знае/,некорумпиран и ефективен/това също европата го знае и пише периодично поздравителни адреси по този повод/!Искат съдът да ги слуша,да си ограничи жилищните нужди до триетажни,а не пететажни, хотели,да си ограничат магистратите разходите и тяхната година да не от 13,14,15 и повече месеци!!!Е,няма да стане защото съдът е честен,справедлив,некорумпиран и ефективен!!Цяла Европа знае това!А вие приказвате ....
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е първата пиянска изцепка на Румен Петков. Когато бе на власт той нашумя с култовата реплика Куйович, Муйович, Уйович, изречена по време на пресконференция, на която той бе видимо подпийнал. Историята, че е уринирал в плевенските шадравани по време на кметския си мандат също е част от пиянските му изцепки.В предаването на Дългия бяха засегнати темите за МВР и Наглите, Красьо Черния, убийството на Боби Цанков и случващото се в БСП.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ХОРА ЗАЩО СЕ УНИЖАВАТЕ КАТО КОМЕНТИРАТЕ *** КАТО ТОЗИ ОТ СНИМКАТА И НЕГОВИТЕ ШЕФОВЕ,ТОЛКОВА ЛИ НИСКО СТЕ ПАДНАЛИ ТА НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА ГИ ИЗРИНЕМ ТЕЗИ,СТИГА ТОЛКОВА ГАВРА,КВО ГО КОМЕНТИРАТЕ КАТО НЯКОЯ ЗВЕЗДА,ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ИЗМИРАТ А НИЕ СПИМ
49
0
 
9
 
! Отговори
Бг преди 12 години
"Кадровикът"на 3-ната коалиция!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да просъществува една такава организация като кръга Гоце, основна спойка са медиите. Ключовата фигура тук е рекламният бос Краси Гергов, който осигурявал медиен комфорт на Георги Първанов и същевременно работел за черния пиар на Борисов.Медийният бос Краси Гергов бил спойката в тайния кръг "Гоце"Медийният шеф наскоро купи бТВ
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ролята на Слави Трифонов пък била да пере парите на мафията чрез офшорките си в Америка, твърди анонимният източник. За връзките между Слави и Гоце многократно писа, така че и тук нещата се връзват
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Участието на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев в тайния кръг Гоце също си има своето обяснение. Според анонимния форумец, разконспирирал кръга, шефовете на Галъп интернешънъл България манипулирали всички данни от агенцията. Социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев на практика разпределяли порциите на властта и определяли рейтингите на партиите.