Бургаският апелативен съд отмени присъдата на Лечков

Според магистратите има съществени нарушения при поставянето на присъдата
15 мар 2012 12:27, Красимир Ангелов
62
Бургаският апелативен съд отмени присъдата на Лечков
Апелативният съд в Бургас отмени присъдата на Лечков. Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд отмени присъдата на Ямболския окръжен съд срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков.

Dnes.bg припомня, че на 20 септември 2011 година Окръжният съд в Ямбол призна за виновен футболната легенда за това, че през периода от август 2008 до февруари 2010 година, в качеството си на кмет на Сливен, е нарушил служебните си задължения, като е предоставил недвижим имот, общинска собственост, за ползване от четири фирми - ДЗЗД „Хидросистеми” - Сливен, „Булгейт” ЕООД, „Еко бул агро” ЕООД и „Консорциум ЛТБ-България ХІ” ООД – Сливен.

Магистратите установиха, че това е станало без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс и от това са настъпили значителни вредни последици за Община Сливен в размер на 904 808.50 лв.

Тогава бившият кмет на Сливен получи 3 г. условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.

Още по темата

По това дело всички съдии от Сливен си дадоха самоотвод и затова то беше разпределено в Ямболския окръжен съд.

В крайна сметка Апелативният съд в Бургас отменя това решение с мотив, че присъдата на Ямболския окръжен съд е постановена при допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които пропуски представляват основание за нейната отмяна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koi shte go osadi ,neshto ne shte si pili xapchetata.
51
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Те в Сливен само *** виновни!
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май е вярно дето пише 41След Висшия, Бургаския съд е втори по корумпираност на съдиите!Кат гледам и други отменени присъди или оправдани.....
49
1
 
13
 
! Отговори
Yonex преди 12 години
В случая Бургаският апелативен съд е върнал делото на първата инстанция, защото е открил пропуски. Ямболският окръжен съд трябва отново да разгледа делото и отново да се произнесе. Като чете статията човек остава с впечатлението, че Лечков е оправдан. Дано списващите този сайт да са допуснали грешката, водени от собствената си некомпетентност, защото ако е в опит да се манипулира обществото, това е по-лошия вариант.
48
0
 
10
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Знае той на кой съд да отиде - този който оправдава всички престъпници и убийци (като стависки напр.) ,срещу добър подкуп !
47
0
 
12
 
! Отговори
срам преди 12 години
Това може да се случи само в България и не напразно сме на кудука/опашката/ на всякъде! Честито Ви от ГЕРБ!
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долен наркоман !
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега пак кой плаща разходите по сумати дела, от общите, т.е. до сега няма никой осъден за този грабителски преход и дори си плащаме цирка
44
2
 
8
 
! Отговори
Данчо и панделата преди 12 години
Когато даден футболист е много добър като такъв, но *** и без гънки на мозъка - като футболна топка, пред него има две възможности: или си пласира някъде парите и да стане бизнесмен, или пък понеже е ***, да смята, че като е умен в краката ,има нещо в главата и става администратор . От втората категория е Данчо Лечков. Този човек като градоначалник де що имаше пари в бюджета на града даде на дружески фирми, спазвайки правилото милионче за теб, милионче за мен , сетне пак милионче за мен, а за теб хилядарка.Стана богат като Крез и лаком като млада *** за варени трици, така че прокурорите не се завъртяха около него без да има диря. Ако не беше ГЕРБ, т.е. Борисов ,щеше да постои поне 1-2 години в панделата за овторитет, но от ГЕРБ го ориентираха към БАС, и ето го Данчо пак невинен! И понеже сума ти време беше на пости, сега ще граби с двете ръце на воля, докато ГЕРБ падне. Сетне мястото му в панделата е гарантирано!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе не е случаен човек щом псува полицаите като го спират на пътя и никой не му казва копче!
42
0
 
7
 
! Отговори
KOM6IATA преди 12 години
UVAJAEMI KOM6II O6te edin prost , hitar mafiot STANA MILIONER S VA6ATA POMO6T bRAVO NA VAS :)))
41
1
 
10
 
! Отговори
Съдийски скечове! преди 12 години
Ами защо се мотахте и харчихте парите от нашите данъци, г-да чернорасци?! Ясно беше, че БАС ще го оправдае и то на всяка цена. Та РС ли го не съди, та ОС не тренира да го "накаже" и накрая всичко си отиде на мястото: апелативните съдии го оправдаха! Всеки *** в Сливен да бяхте запитали, щеше да ви каже, че Лечков съд го не лови! Ама не, разиграхте тетатро сума ти време! И кого лъжехте: нас ли, та ние си знаехме, че няма да го опандизите! Ега ти неумелите и аматьорски съдийските скечове!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма съдия в Сливен,който да си сложи главата в торбата.ЗА КАКВО ГОВОРИМ,А?!!!!ХЕМ СТРАХЛИВИ ,ХЕМ КОРУМПИРАНИ - КОМБИНАЦИЯ РАБОТЕЩА БЕЗОТКАЗНО В ПОЛЗА НА ВСИЧКИ НОВОБОГАТАШИ И МАФИОТИ, КОИТО ОГРАБИХА НАРОДА СЛЕД 10.11.1989 год.Жалко за хубавата ни страна и за децата ни! И защо ТЕ, децата ни /колкото и малко да са вече/, да обичат такава "държава"?
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човекът, който превърна Сливен в цветущ европейски град. Вторият Дрезден след английските бомбардировки през януари 1945 г.
38
1
 
14
 
! Отговори
алооо преди 12 години
този трябва да се осъди дори само защото ходи с най-тъпите ризи. от къде ги взима?
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ее, знае Лечков кой съд да го съди.
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално! Боко овладя съдилищата и започна да оправдава аверите си!
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След Висшия, Бургаския съд е втори по корумпираност на съдиите!
34
1
 
10
 
! Отговори
Сенсей Поташака Поч преди 12 години
При това положение има две вероятности: или първоинстационният съд е некомпетентен или апелативният. Другият вариант е или единият или другият съд да е произнесъл присъда под нечие влияние, която да е пристрастна. Е и в двата варианта има едно единствено правилно решение. Виновният съдебен състав да бъде уволнен по некомпетентност или за корупция и пристрастност . При тази алтернатива остава да се установи кой е виновния. състав. А Лечков е един *** футболяр, който явно се взе наистина !
33
3
 
14
 
! Отговори
сливенски мангал преди 12 години
Още една мутра от ГЕРБ - чиста и проста като сълза.