Папата изнудвал не за 100 бона, а за 5 милиона

Христо Върбанов бе задържан в петък заради рекет
10 апр 2012 07:24,
22
Папата изнудвал не за 100 бона, а за 5 милиона
Христо Върбанов - Ицо Папата. Снимка: архив Булфото

"Ицо Папата ме изнудва да му платя 5 млн. лв., за да ме извади от дело, скалъпено от него. Той е измамник и всеки, който има печеливш бизнес, е негова мишена", разказва пред в. "Труд" Станчо Владов - вождът на кардарашкия клан, който от години е в конфликт с рода на Христо Върбанов - Ицо Папата.

Папата бе задържан в петък по сигнал, че е изнудвал дългогодишния си враг Станчо да му плати 100 000 лв., за да повлияе на плевенска прокурорка, която наблюдава делото за разстрела на ромския барон Тани Танев (59 г.), убит през февруари 1998 г. в Долни Дъбник.

Още по темата

13 години по-късно Станчо Владов бе задържан при акция "Килърите 2" като поръчител на покушението.

Според сигнала, пуснат до ГДБОП от Владов, Върбанов обещавал срещу исканите 100 000 лв. да повлияе на прокурор Искра Ганева, за да "покрие" Владов.

Обвинителният акт по делото е внесен в спецсъда, но още няма насрочено заседание.

Враждата между Владов и Ицо Папата е отразена в не едно съдебно дело.

Папата е подсъдим за отвличането през 1998 г. на един от четиримата братя на Станчо - Симеон Владов. Делото се гледа в Окръжния съд в София от 2001 г. През 1999 г. Станчо и Симеон Владови и покойният Тани Танев бяха обвинени, че са взривили джипа на брата на Ицо Папата - Любен Маринкин.

"Ицо Папата се занимава с такъв бизнес. Изнудва! Действа като от силова групировка. Види ли, че печелиш, иска да му плащаш, ако откажеш - те изнудва", категоричен е Владов. Той е убеден, че Папата има "гръб".

"Той сам е заявявал, че работи с магистрати и че парите, които иска, се раздават по веригата. Ако има такива хора, дано да бъдат разобличени", допълва Станчо Владов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
asamsiaz преди 11 години
До ?a otkade znaesh che Vladov gi ima tezi 5 miliona
11
0
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Да му се ампутират краката и ръцете и да го оставят да си живее !
10
0
 
2
 
! Отговори
stail преди 12 години
dokoga tezi *** shte praviat kakvoto si poiskat,bez strah ot nakazanie....
9
0
 
19
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Интеграцията трябва да започне с построяване на гета......и който реши,че е готов да бъде гражданин,а не племенен вожд.......да докаже !!!!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Награда от 2 лева за чифт *** уши ще реши всички проблеми.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO KOGA SHTE NI ZANIMAVAT S MRASNITE *** DO KOGA ????????? NIE V BALGARIQ LI JIVEEM ILI CINGANOIRIQ VIE STE SRAM ZA BALGARIQ TOVA PRAVITESTVO E NAI GOLEMIQ SRAM DO SEGA
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кви папи,кви вождове, кви 5 милиона...бах ти надрусаната статия
5
2
 
37
 
! Отговори
ДРАКАТА преди 12 години
ЕХ....ХИТЛЕРЕ КЪДЕ СИ.
4
2
 
31
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Тоя открил топлата вода ,че Ицо папата имал гръб ! Абер натюрлих майн фройнд ,че кой ще остави *** да развява байрака си ,ако от цялата тази работа няма изгода някой българин ?! Мисля ,че българите доста се нагушиха от "престъпленията на ***"!
3
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Папи" , "царе" , "барони" ... ,какво е това нещо ? Даже да е някакво жаргонно име НЕ е редно медиите да го тиражират! Има си лични имена като гражданин на тая държава и е арестуван според тях ,както и ще отговаря през закона . Няма да пише на присъдата ,че "Папата" е осъден на еди какво си...! ОГРОМНА ВИНА за опростачаването на народа имат точно медиите!
2
5
 
29
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Цялата ни правораздавателна система е за ***! Щом *** може да правораздава , значи няма правораздаване! До тук се стигна , защото бандата на Боко и Цвъко налага на съда издаването на присъди , само по свидетелски показания! Щом няма доказателства- кошаревски свидетели! Е , *** се е усетил и е отворил бизнес с такива свидетели! Ако всички свидетели минат на полиграф , присъдите ще паднат наполовина , но тогава би следвало да ги осъдят за лъжесвидетелстване. Тъпотия...
1
0
 
21
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
DIREKTEN RAZSTREL NA TOZI ***.NEZABAVNO.