Съдът реши: Фондация "Утре за всеки" връща парите на Бончев

Бившият президент на Литекс дари 157 000 евро през юли 2008
Обновена: 19 апр 2012 10:33 | 19 апр 2012 10:33, Красимир Ангелов
40
Съдът реши: Фондация "Утре за всеки" връща парите на Бончев
Съдът постанови фондацията да върне дарените пари на Ангел Бончев. Снимка: Булфото

Софийският градски съд постанови фондацията "Утре за всеки", на която отвлеченият през пролетта на 2008 г. Ангел Бончев дари 157 хиляди евро, да върне парите.

Бившият президент на футболния Литекс предаде сумата, след като съпругата му Камелия също беше отвлечена, след като бизнесменът бе освободен от своите похитители.

Ангел Бончев бе отвлечен през май 2008 г. и бе освободен след 50 дни в плен и след плащането на откуп от 397 000 евро. В деня, в който съпругата му предаде парите, самата тя бе похитена.

Дни след похищението на Камелия Бончева съпругът й дари предназначените за откупа 157 хиляди евро на фондация „Утре за всеки“. По-късно тя бе освободена.

След като полицията разби бандата за отвличания "Наглите", Ангел Бончев заведе гражданско дело срещу фондацията и си поиска парите.

Още по темата

"Дарих парите по принуда", призна в началото на процеса Бончев. От заседанията по делото „Наглите“ стана ясно, че похитителите са му наредили да направи дарение за фондация, която в онзи момент е имала рекламна кампания по телевизията.

Dnes.bg припомня, че в началото на април Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров - Релето бяха осъдени на по 18 години затвор по мегаделото срещу организираната престъпна група за отвличания "Наглите".

Любомир Димитров – Любо Гребеца пък бе осъден на 15 години затвор.

Според съда те са извършили десет отвличания с цел откуп и един опит за отвличане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
И трактора не може да прежали тези пари че не стигнаха до него
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Отде Бончев има парите. Законни ли са?2. Кои му ги взеха? Това новите партизани ли са?3. Толкова ли сме зле в БГ-то, че да се занимаваме с такива идиотии?Май да............ :(((((((((((((((
23
0
 
5
 
! Отговори
панелки преди 11 години
като ви чета глупавите и злобни коментари, стигам до извода, че носът ви не се е показвал извън миризливите ви панелки, бедни ми народе...вярно, магазин за един лев има много, но не е нужно и душицата ви да е за 1 лев...да знам гроздето ви е кисело, да живее водката от 2 лева литъра
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo kyrshyma shte vi opravi ,i tova vreme shte doide.
21
3
 
2
 
! Отговори
НАП пита ли преди 11 години
колко данък спети от облекчението за дарение?
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко,че не ги убиха!
19
7
 
12
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Тези Бончеви се правят на невинни агънца пред широката общаственост, но те най-добре си знаят каква е истината и защо са били отвлечени. Случайни хора не биват отвличани.
18
3
 
4
 
! Отговори
Osman Pa6a преди 11 години
jalko 4e ne jiv Osman Pa6a , ako be6e 6te6e da nakara na tea Nagli ili Patki da im otrejat glavite na jivo pred Parlamenta
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фондацията е перачница на пари
16
0
 
23
 
! Отговори
dmx преди 11 години
Няма ли процедура по закриване на фондации, които се занимават с престъпна дейност?
15
2
 
3
 
! Отговори
do 24 преди 11 години
ама ти наистина ли такива изводи си направи от новината и коментара цялата истина???????не можа да асимилираш изобщо какво се случва????????????????????отвори си раздел мода или хайлайф и забрави за това - явно не знаеш колко уши имаш по главата си
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази "фондация" се намира до ИСУЛ, на ул."Малкара", но си е частен дом, каква фондация. Некакви клошари, вехтошари, клептомани паркиращи на тротоара, се подвизават там. Дори са "монтирали" книжен знак "спирането забранено" на дърво пред "Утре за всеки". Дворът им е пълен с "приватизирани законно" павета и тротоарни плочи.
13
0
 
9
 
! Отговори
секретарицата преди 11 години
Тази фондация е приела дарението, но сега как ще ги върне тези пари? Сигурно ще се направят на неплатежоспособни и няма въобще да ги върнат. Жалко за Ангел Бончев и съпругата му. Без тези пари тия хора няма да могат да живеят, да се разхождат по почивки в чужбина и страната. Надявам се фондацията да върне парите им, но с лихвите. Пожелавам на семейството много късмет и любов.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
точно така.трябва да ги върне на Бончеви
11
0
 
19
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
"Операций"- това някой римски пълководец ли е? Не се научихте да пишете грамотно кога е "и" и кога "й", ама седнал да ми пише анализи....Марш в първо отделение...
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фондацията се оглавява от човек, работещ и в ЛевИнс...а шеф на Лев Инс е Алексей Петров, но незнайно защо съдът не иска да разглежда делото от тази гледна точка. Жунралисти направиха разлседване с документи кой кой е в тази фондация.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно в случая е как и по какъв начин шефа на отвличанията си взема парите или е свързан с тая ФОНДАЦИЯ,другото е кьор фишек...
8
1
 
53
 
! Отговори
606 преди 11 години
до 11: Никакви болни деца не лекува тази фондация. Припомням ти, че се оказа, че същата фондация вместо да изгради център за болните от рак жени и деца, където да им помагат, те построиха луксозен СПА център и караха хората да си плащат за да ползват услугите му. Друг е въпроса, че както някой по-долу спомена, учудващо е, че не разследват фондацията за връзки с Наглите, при положение, че му е било наредено точно на тях да ги дари тия пари. Мисля, че само привидно разрешават случая.
7
0
 
11
 
! Отговори
Lo$7 до 10 преди 11 години
Да прав си, норвежец беше, благодаря за корекцията ;)
6
1
 
29
 
! Отговори
Хахаха преди 11 години
Това сини сливи ли са?-Да.А защо са червени?-Ами защото са зелени.И те така....