Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър учуден, че президентът е скочил на ВСС
Обновена: 16 юли 2012 15:03 | 16 юли 2012 09:29,
395
Едно си знае Цветанов, едно си бае
Снимка: БТА

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

"ВСС е независима съдебна институция и трябва да се съобразим с взетите от нея решения", категоричен бе той пред БНТ.

МВР шефът заяви, че името на съдия Тодорова му е станало известно, когато го потърсили жертвите на престъпността.

"В публичното пространство излезе, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1-2 дела, но има още – говорим за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно", твърди Цветанов.

Още по темата

Министърът остана учуден от реакцията на държавния глава Росен Плевнелиев, който в края на миналата седмица обяви, че е обезпокоен от решението на Висшия съдебен съвет, което създавало усещането за необективност.

"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.

По думите му петъчният протест пред ВСС в защита на съдия Тодорова се е превърнал в политически.

"Бяха около 200 души, имаше много адвокати и граждани, но не се знае какво точно защитаваха тогава. Този протест се превърна в политически. Вярвам, че има честни съди и прокурори, но те са принудени да мълчат. Ако имаме принципите, които да се спазват от всички, съдебната система ще бъде отлична", категоричен бе вътрешният министър.

Междувременно в 10 сутринта започва извънредно заседание на Висшия съдебен съвет. На него публично ще бъде обсъдено уволнението на съдия Мирослава Тодорова, очаква се ВСС да направи преглед и на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени.

В писмо, изпратено до правосъдния министър, съдия Мирослава Тодорова приветства организираната от Диана Ковачева дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

"Темата за дисциплинарната дейност на ВСС, заедно с начина, по който се провеждат конкурсите за назначаване и повишаване на магистратите, е в центъра тъкмо на този дебат", пише в писмото си Тодорова, цитирана от БТА.

Съдията добавя, че е убедена, че срещата днес би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abe hora, ako neviarvate iz4etete koi kakvi gi e pisal i posle se vazmustavaite.spored men na okolo 80% ot posterite pliuat po don Ceci, i hi4 ne im puka za sadiikata.zasto e taka li? ami Ceco podslusva vs4ki ni dori Premiera i Prezidenta i za tova e pognusata ot sobstennika na 6-te apartamenta i onezi debilni o4eta ot gornata snimka, a Cwetanov bese tolkoz obestavast durjavnik, koito dnes obstestvoto jelae da bude izritan ot vsekade
289
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Владимира Янева =Мирослава ТодороваКакъв е аршина?
288
1
 
20
 
! Отговори
УУ преди 11 години
ФИЗКУЛТУРНИК И СЪЕДИНИТЕЛ
287
0
 
2
 
! Отговори
до 344 преди 11 години
може би това им е работата тук
286
2
 
24
 
! Отговори
АРЕ КЪШ БОКО И ЦВЪ!! преди 11 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕЗИДЕНТА.ЦЕЦО С АПАРТАМЕНТИТЕ Е ЗАПОЗНАТ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО Е НОРМАЛНО С ДЕЛАТА НА СЪДИЯ ТОДОРОВА.АКО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА Е УНФОРМИРАН,ТОВА Е ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР,А НЕ МИЛИЦИОНЕРА ПОЛИЦАЙ ЦЕЦО КРАДЕЦО.ПОСЛЕ НЯМАЛО НАТИСК В/У ВСС ЗА РЕШЕНИЕТО МУ.И ЦЕЦО *** И БОСА МУ БОКО ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ ТЕ ЗАБЪРКАХА ПОРЕДНАТА КАША И СКАНДАЛ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.ВЪОБЩЕ НАВСЯКЪДЕ,КЪДЕТО СА НАБЪРКАТ ТЕЗИ ПРОСТИ ПРОСТАЦИ,СТАВА СКАНДАЛ НЕ СА ЗА ТАЗИ РАБОТА С УПРАВЛЕНИЕТО ТЕЗИ НЕЩАСТНИ НЕКАДЪРНИЦИ.
285
14
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
SMA4KAI TIA BOKLYCI OT BSP I BSS
284
0
 
15
 
! Отговори
ima li prokuror преди 11 години
Tanov kaza neshto za Tsvetanov, no nqma prokuror.Boko kaza neshto za Misho Birata, no nqma prokuror.CIA i razni zapadni izdaniq kazaha neshto za Boko, no nqma prokuror.Abe sydiite sa vinovni za vsichko...
283
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
догодина само ще си бае,ще знае бай Ставри надзирателя,строг но справедлив
282
1
 
10
 
! Отговори
ЩО СИ ТОЛКОВА УБЕДЕН преди 11 години
"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.САМО УБЕЖДЕНИЕТО ТИ ДА НЕ ПОЧИВА НА СРС-ТА,КАТО НА БАТИ БОЙКО,ЧЕ МАЙ МНОГО ИЗДЪНКИ СТАНАХА,НАРОЧНО ЛИ ГО ПРАВИШ, ПРОТИВ ГЕРБ ЛИ ГО ПРАВИШ, ИЛИ ПЕРСОНАЛНО
281
0
 
13
 
! Отговори
..//.. преди 11 години
Predi 12 godini v MVR bolnitsa prisadihme choveshki testis na tikva. Rezultatyt se vijda na snimkata.
280
1
 
12
 
! Отговори
толкова ли си тъп преди 11 години
Съюзът на съдиите и съдия Тодорова от години повтарят,че разминаването в пъти на натоварването на отделни съдии и липсата на каквито и да било критерии за натовареност на съдии и оценката на качеството и количеството на тяхната работа създава условия за произвол и унищожава правосъдието",припомня Грозев.НЕ РАЗБИРАШ ЛИ ЧЕ САМ НАВРЕДИ НА СЕБЕ СИ,СЕГА ВМЕСТО ДА Й ИЗБОДЕШ ОЧИТЕ Я ПРЕВЪРНА В АГНЕЦ БОЖИ,В СВЕТЕЦ ЕДИН ВИД,СЕГА НАСТРОИ ВСИЧКИ ЮРИСТИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ ПЕРСОНАЛНО И МВР И ГЕРБ И БОРИСОВ,БАШ СЯ
279
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скъпи Гербове! Не се вслушвайте какво казва простолюдието.Пълна безпощадна диктатура, 300 % увеличение на всичко, спрете им тока и пак ги карайте да го плащат.В историята са останали и ще останат само диктаторите - Александър Велики, Калигула, Тамерлан, Чингиз хан, Наполеон, Хитлер, Сталин....Никой не помни разни мислители и пианисти.Помнят се тези, които са унищожили милиони дребни твари.Същите, които им се кланят, славят ги и загиват за тях! Твърдост, къс повод и никакво либералничене!
278
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** Цвъко що не си покаже свидетелството за съдимост??????????????Близките на Иван Тодоров -Доктора,на бай Миле,Самоковеца и други не пишат ли писма до Цеци??????Кои са извършителите на тези убийства???????
277
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев е в комбина с Плевнелиева ! Ужас !
276
19
 
5
 
! Отговори
player преди 11 години
Хора, защо защитавате толкова тия съдии бе ?Нормалните хора ако закъснеят за работа 20 минути ги предупреждават с уволнение, ако пак закъснеят ги уволняват или ако не свършат работата в срок същото.Тук някаква си не си върши работата с години и сега я защитавате. Тя цялата съдебна система е за уволнение...
275
1
 
35
 
! Отговори
Не може така..... преди 11 години
Не може бивш шофьор на УАЗ-253, бивш деловодител в НМ, трудно завършил ВИФ, макар да е влязъл там по линията на "Раб-фаг", да прави оценка на съдия, при това председател на ССБ. Тодорова ще продължи да бъде съдия, а времето на деловодителя изтична след една година. Тогава ако не съдия Тодорова някоя друга съдия Тодорова ще преценява дали шестте апартамнета на шофьора са купени с пари на тъщата му или от хонорари за консултации по европейско право. Танов вече каза кой е прекарал контрабнанда.....
274
15
 
6
 
! Отговори
player преди 11 години
Прав е Цецо. БГ-съда е пълен шит и корупция !!!
273
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати шута.
272
0
 
1
 
! Отговори
s преди 11 години
Tezi opravlqva6ti dargat mafiqta i mislqt samo kak da se oblagonenstvat te ne mislqt za obiknovenniq grajdanin. Vsi4ko darjat narkotici cigari alkohol i prostitutki vsi4ko zaminava za Boiko Cecko i onaq mijiturka (GEI) Dqnkov
271
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно,съдийката има трески за дялане.Обаче айде малко по детайлно да видим за какво иде реч.Като е претоварен съда,ами назначете още съдии,чиновнички и дайте нова сграда,или пък окомандировайте от други съдебни райони,ДОКАТО преразгледате съдебните райони и щата им наново.Като е виновен за протакане на дела,командирован от С-я в Каспичан - РС,примерно,по-малка заплата,понижение в длъжност.Нали сте реформатори, направете го,ми що не видим Янева колко протакани дела има,що не я изгоните,щото е..