Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър учуден, че президентът е скочил на ВСС
Обновена: 16 юли 2012 15:03 | 16 юли 2012 09:29,
395
Едно си знае Цветанов, едно си бае
Снимка: БТА

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

"ВСС е независима съдебна институция и трябва да се съобразим с взетите от нея решения", категоричен бе той пред БНТ.

МВР шефът заяви, че името на съдия Тодорова му е станало известно, когато го потърсили жертвите на престъпността.

"В публичното пространство излезе, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1-2 дела, но има още – говорим за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно", твърди Цветанов.

Още по темата

Министърът остана учуден от реакцията на държавния глава Росен Плевнелиев, който в края на миналата седмица обяви, че е обезпокоен от решението на Висшия съдебен съвет, което създавало усещането за необективност.

"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.

По думите му петъчният протест пред ВСС в защита на съдия Тодорова се е превърнал в политически.

"Бяха около 200 души, имаше много адвокати и граждани, но не се знае какво точно защитаваха тогава. Този протест се превърна в политически. Вярвам, че има честни съди и прокурори, но те са принудени да мълчат. Ако имаме принципите, които да се спазват от всички, съдебната система ще бъде отлична", категоричен бе вътрешният министър.

Междувременно в 10 сутринта започва извънредно заседание на Висшия съдебен съвет. На него публично ще бъде обсъдено уволнението на съдия Мирослава Тодорова, очаква се ВСС да направи преглед и на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени.

В писмо, изпратено до правосъдния министър, съдия Мирослава Тодорова приветства организираната от Диана Ковачева дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

"Темата за дисциплинарната дейност на ВСС, заедно с начина, по който се провеждат конкурсите за назначаване и повишаване на магистратите, е в центъра тъкмо на този дебат", пише в писмото си Тодорова, цитирана от БТА.

Съдията добавя, че е убедена, че срещата днес би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
21
 
! Отговори
алла пугачьова преди 11 години
ники, борбата трябна да започне от вашите редици- редица ваши министри са с фалшиви дипмломи и незаконно заботатели- шест апартамента си е сериозна работа, а трайчо- докато е министър, има акции в каолин и печели на гърба на държавата- е -няма такава държава с толкова откровено мафиозирано правителство, да не говорим за бойко- европейската комисия наесен ще се занимава в мафиота бойко борисов
249
0
 
28
 
! Отговори
до 311 преди 11 години
знаеш ли кое му е скандалното че всички съдии скочиха и го определиха като неправилно, прокурорите го определиха като неправилно, адвокатски колегии нямат никакъв интерес го определиха като неправилно, неправителствени организации които постояно критикуват че има корумпирани съдии и т.н. го определиха като неправилно. Да изброявам ли още. А щом хора които работата им е това го определят за неправилно, кой си ти където хал хабер си нямаш да даваш мнение и оценки
248
1
 
3
 
! Отговори
до ники преди 11 години
да не си пуснал някой американски екшън- объркал си канала.
247
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще повърна вътрешен министър да говори за чувствата на жертвите това се прави като няма какво друго да се каже.
246
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
олев като изнесе данни за всички съдии, колко дела имат разпределни, колко са забавили и какви наказания са им наложени ТОГАВА ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ! СЕГА ДА ВАДИ ДЕЛА ОТ АРХИВ ЗА ДА ОКЛЕВЕТИ ЕДИН СЪДИЯ ЗА ЗАБАВЕНИ ДЕЛА ЗА ДА СЕ ХАРЕСА НА ЦВЕТАНОВ Е ЖАЛКА ИСТОРИЯ!
245
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През миналата година тя е имала 309 дела и 218 открити заседания, а нейни колеги - по около 100 дела, което говори как се прилага принципът на случайното разпределение на делата. По думите й натоварването на софийските съдии е един от от основните механизми за поддържането им в зависимост! ПРИ 213 РАБОТНИ ДНИ ДА СИ 218 ДНИ В ЗАЛА ДА РАЗПИТВАШ СВИДЕТЕЛИ ПО МНОГОТОМНИ ДЕЛА, КАК ВИ СЕ СТРУВА? НОРМАЛНО ЛИ Е?
244
2
 
33
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Много смешно Театро.В роллите :-Лошото ченге Цвъ Цвъ-Доброто ченге Боко Тиквата-И "мъжкарят" ПлевелВсичките с една цел-Зависим съд от мутренската им групировка
243
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и така,какво скандално има в едно уволнение на служител,който системно не си изпълнява служебните задължения
242
21
 
2
 
! Отговори
niki преди 11 години
Bravo GERB !!! za parvi pat v Balgaria ima realna borba s mafiata !!!!
241
1
 
7
 
! Отговори
до всички гербери преди 11 години
слушайте и гледайте внимателно и мислете, за да докажете, че интелигентните хора с висок образователен и социален статус от големите градове са поддръжници на ГЕРБ. и когато пишете, не използвайте кухи фрази, а давайте факти
240
0
 
20
 
! Отговори
Цецо Цвъкнята преди 11 години
Пак прънах. Ще ме извините, ама това ми е навик. Най обичам да *** по медиите .
239
0
 
17
 
! Отговори
Естет преди 11 години
Голем дзвер си Цветанов,като тиранозавър-рекс си в дзурлата.
238
0
 
19
 
! Отговори
до даниел преди 11 години
защото това е война-между мвр и съдиите- тя е от самото начало на управлението на герб
237
0
 
14
 
! Отговори
пророк преди 11 години
до 300 , 302 , 303ще дойде време- не преди редовните избори, а още наесен- ще гърмят скандал след скандал и ще им лъсне цялата миризлива далавера
236
0
 
17
 
! Отговори
до 300 преди 11 години
и кога ще посегнат на истинската мафия-Цветелинка, ***, Пашата?
235
1
 
18
 
! Отговори
Въпрос? преди 11 години
Зашо днес.бг вече цяла седмица се правят, че не съшествува скандала Сесил?
234
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ili si s GERB ili gurish tova e polojenieto v momenta. Prosto se opitvat da slojat raka i varhu sada.
233
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние имаме ли Главен Прокурор?? Докога ще търпим тъпотийте на тези доказани ,докога им слушаме тъпотийте които бълват сутрин а вечер се измятат на 360 градуса?? Кога Прокуратурата ще направи проверка на корупционите им практики а имено случая Борисов-Танев...придобиването на 6 апартамента от този Корумпиран Плъх на снимката?? Само ще уточня за герберските писарушки че никога не съм бил комунист и не поддържам БСП...даже съм гласувал за тея от Герб!
232
0
 
19
 
! Отговори
нино манфреди преди 11 години
видя се колко са принцинпи тия от ГЕРБ- Калинка я осъдиха условно, онзи- кмета с фалшивата диплома си е още кмет, оня на напоителни системи и той с фалшива диплома-тишина, а за делян добрев изобщо да не говорим каква диплома има- престъпление има, наказание няма.
231
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колев като изнесе данни за всички съдии, колко дела имат разпределни, колко са забавили и какви наказания са им наложени ТОГАВА ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ! СЕГА ДА ВАДИ ДЕЛА ОТ АРХИВ ЗА ДА ОКЛЕВЕТИ ЕДИН СЪДИЯ ЗА ЗАБАВЕНИ ДЕЛА ЗА ДА СЕ ХАРЕСА НА ЦВЕТАНОВ Е ЖАЛКА ИСТОРИЯ!