Вече пета година тормоз, оплака се Батко

Делото срещу бившия шеф на пътния фонд беше отложено за октомври
Обновена: 17 юли 2012 12:14 | 17 юли 2012 12:14,
45
Вече пета година тормоз, оплака се Батко
Веселин Георгиев в съда Снимка: БТА

Делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев за злоупотреби отново не успя да тръгне по същество.

Софийският градски съд го отложи заради неявяване на адвоката му, който е в чужбина. 

Заради ангажиментите на защитника на Георгиев - адвокат Пламен Ялнъзов, следващото заседание по делото беше насрочено за 29 октомври.

Бившият шеф на пътния фонд стана известен като Батко, тъй като възлагал обществени поръчки на братята си.

Още по темата

"Пета година излежавам присъда неосъден. За такова по мащаб дело за десет дни в България няма да се намери адвокат, който да иска да го поеме. Правих такива опити, но не ми се получи. Този тормоз, който пета година се стоварва върху мен и моето семейство, само аз знаем какво ми коства. Аз съм потърпевш от всичко, което се случва", оплака се Георгиев пред журналисти след заседанието.

Според обвинението той е злоупотребил със служебното си положение, като е одобрил договори и така е възлагал работа на фирми, управлявани от братята му – Емил и Бойко Георгиеви.

Георгиев беше отстранен от директорския пост в тогавашния фонд Републиканска пътна инфраструктура, след като стана ясно, че едната фирма – "Биндер", е спечелила поръчки за 120 млн. лева.

Скандалът от 2008 г. стана причина за спиране на пари от Брюксел – общо 165 милиона евро по програмите ИСПА и ФАР.

Наложи се делото, което се следи и от ЕС и беше пред присъда, да започне отначало, когато първият съдия Георги Колев стана председател на Върховния административен съд.

През юни миналата година пък делото беше върнато на прокуратурата заради допуснати нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и е крайно време ако някой после се окаже невинен след такова задържане, мазните му там прокурори, съдии, полицаи и каквото е, да плащат сметката, а не обикновения данъкоплатец. същото се отнася и за НЕК и цените на тока - отказвам да плащам загуби заради некадърници! Като е така, да прехвърлят акциите чрез приватизация на хората и ние да решим кой ще е директор.
17
3
 
11
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Като си некомпетентен, поне не пиши, за да не се излагаш. Този комунист и крадец на снимката не е лежал в затвора и една минута. Той се оплаква, че изобщо имат наглостта да разкарват негово величество милионера по разни съдилища, а не да му дават само сладки държавни поръчки. И друг път проверявай как седят нещата по дадена новина, не си измисляй каквото ти падне.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А га ги яде кифтетата не врякаше
15
1
 
23
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
"Аз съм потърпевш от всичко, което се случва"****************************************Ах, милия! Съсел Гейов и Гагаузов му подариха 100 милиона, а сега видите ли, вече 5 години имат наглостта да го питат как точно са му ги дали. Тормоз не, ами тормоз :)))
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, не знам кой какви кюфтета е ял, но не може 5 години да лежиш в затвора без присъда!! Нито го познавам, нито ме интересува, обаче не може толкова време да се влачи едно дело и разследване и накрая ако е виновен, ще му натъкмят присъдата колкото е лежал, а ако е невинен, ще ни напукат шошоните в Страсбург и пак вие и аз ще плащаме. И крайно време е българинът да разбере, че не всеки арестуван е виновен, и че не всеки на свобода е невинен. Затова няма да видим Шенген и ЕС!
13
1
 
9
 
! Отговори
C.C преди 11 години
гаядикифтетанирива...сякашнезнаешкакставаттияраБ.Б.отиотчетисавземивизиткатаисиготов
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално и напълно в реда на нещата е да имаш бизнес отношения с близки хора, а не с някой който не си му виждал физиономията... И кво, успяха ли да вкарат техни хора вече?
11
0
 
20
 
! Отговори
ФЕНН преди 11 години
ТОВА Е ОГЛЕДАЛОТО НА ТОВА КАК СА УПРАВЛЯВАЛИ СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ ДЪРЖАВАТА ТОЛКОВА ГОДИНИ.....МАЛКИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЧЕТА ВИЕ САМО ЗНАЕТЕ ДА КРАДЕТЕ И ДА ПРАВИТЕ СХЕМИ
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куриозното в случая е факта, че направените от "Биндер" пътища са много качествени и ще надживеят Боковите магистрали.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а дали това е истина ,което се говори за него...много балони се спукаха в съда.....а дали съда е меродавен и безпристрастен орган,това е друг въпрос....
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето, това е нашият съд в пълния си блясък и слава- 5 валчат едно дело с отлагания и какво ли не, при наличнието на доказателства и какво ли не....Това е то нашият не-съд
7
0
 
22
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
А народа къде спа, докато тоя лапаше милионите? Защо, питам аз, народа вече 23 години допуска да бъде ограбван и да се гаврят с него?
6
2
 
25
 
! Отговори
ан преди 11 години
КАКВО РЕВЕШ БЕ МОМЧЕНЦЕ? ЗА 120 МИЛИОНА СИ ЗАСЛУЖАВА И ДА ТИ ГО ЕДИН ПЪТ. И НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ НЯМА ДА ГИ ВРЪЩАШ. ТЕ НАЛИ НЕ СА НА ТВОЕ ИМЕ У БАНКАТА. ТАКА ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ТОРМОЗА. НАЛИ СИ ИМАШ ВСИЧКО КАКВО СИ СЕ РАЗРЕВАЛ? КАКВО ДА КАЖАТ ХОРАТА КОИТО НЯМАТ ПАРИ ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБ НА ДЕЦАТА И ВСЕКИ ДЕН РЕВАТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА КОЯТО ИМ ВКАРАХТЕ НА ЗАДНА ПРАШКА. ТАКИВА КАТО ТВОЯ МИЛОСТ ИМ Е.АХА МАМАТА ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ.
5
10
 
5
 
! Отговори
Елисавет Ъков преди 11 години
оставете човека на мира бе. В тая даржава човек вече и бизнес не може да върти. Ми тогава откаде ше има пари?
4
1
 
18
 
! Отговори
Вангелия Гущерова преди 11 години
Ще те оправдаят не се коси.
3
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Сто плюса от мен за първи коментар!Това беше първото,което си помислих и аз!!!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига се е мъчил човека, осъдете го и в затвора, или не ви стиска? С това проточване на ключови дела как да чакаме положителни доклади от ЕК.
1
1
 
40
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Като лапаше милионите не беше тормоза - сега е! Нагли престъпници!